کد خبر:۳۶۹۵۳۸
آل‌اسحاق در گفتگو با "خبرگزاری دانشجو":

رفع تمامی معضلات اقتصادی با "بسته خروج از رکود" انتظار نابجایی است/ لزوم توجه به واحدهای کوچک و متوسط

رئیس اتاق بازرگانی تهران با اشاره به لزوم توجه به واحدهای کوچک و متوسط در بسته خروج از رکود اظهار داشت: این انتظار که تمامی مشکلات اقتصادی کشور با یک بسته اقتصادی حل شود، انتظار درستی نیست.

یحیی آل‌اسحاق، رئیس اتاق بازرگانی تهران در گفتگو با خبرنگار اقتصادی "خبرگزاری دانشجو" با بیان اینکه انتظار خروج از رکود و حل تمامی مشکلات با بسته خروج از رکود تصوری اشتباه است، اظهار داشت: ممکن از مسائلی در بسته خروج از رکود ارائه شده از سوی دولت یازدهم مورد توجه قرار نگرفته باشد، اما این موضوع بدان معنا نیست که همه چیز را نفی کنیم.


وی افزود: امور هر جامعه‌ای به ویژه امور اقتصادی و از آن مهمتر مسائل مربوط به خروج از رکود مجموعه‌ای از عوامل تاثیرگذار می‌باشند، چه در ایجاد این مسائل و چه در رفع آن.


آل اسحاق در ادامه تصریح کرد: این انتظار که شما یک بسته ارائه داده و به وسیله آن سعی در رفع تمامی معضلات اقتصادی آن هم به صورت دفعتا داشته باشید، به هیچ عنوان انتظار درستی نیست. این مسئله نسبی است.


وی ادامه داد: به نظر من دولت محترم نیز طبیعتا چنین ادعایی ندارد که با بسته خروج از رکود بتواند از رکود خارج شود، چرا که مجموعه‌ای از عوامل باید برای رسیدن به این هدف دست به دست هم دهند.

 

تاثیر گذاری مسائل بین‌المللی در اقتصاد ایران


رئیس اتاق بازرگانی تهران با بیان تاثیر گذاری مسائل بین‌المللی در اقتصاد هر کشور تاکید کرد: ما شاید به وسیه چنین سیاست‌هایی بتوانیم مسائل داخلی را تا حدی برطرف نماییم اما یک قسمت از عمده مسائل خروج از رکود، مربوط به مباحث خارجی ما همانند تحریم‌ها، مسائل منطقه‌ای، مسائل بین‌المللی و دیگر مسائل برون مرزی می‌شود. 


وی اضافه کرد: اولین جواب من در مورد موارد مغفول مانده در بسته خروج از رکود دولت یازدهم همین مسائلی است که عرض کردم یعنی نباید چنین انتظاری را به وجود آورد که بسته خروج از رکود می‌تواند حلال همه مسائل باشد. این موضوع نسبی است. حالا نسبت آن چقدر است؟ به نظر من مجموعه‌ای که تنظیم و تقدیم مجلس محترم شد، مجموعه‌ای از نیازها و پیشنهادات جمع‌آوری شده بود و در مجموع می‌توان این اقدام را مثبت خواند.

 

جهت‌گیری در بسته خروج از رکود، قابل دفاع است


آل اسحاق ادامه داد: جهت‌گیری در بسته خروج از رکود خوب است، یعنی مسیری که انتخاب شده است درست و قابل دفاع می‌باشد. به عنوان مثال الویت دادن به کنترل تورم و همچنین مسائلی همچون پایه‌ها پولی و نقدینگی بخش تولید، همگی از مسائل مهم اقتصادی کشور می‌باشد که باید حل و فصل گردد.


وی افزود: بحث اصلی بر سر این موضوع است که دست‌اندرکاران امر چه مقدار می‌توانند با کمک این بسته مشکلات موجود بر سر راه را در کوتاه مدت برطرف نمایند؟


رئیس اتاق بازرگانی تهران در بیان نقاط ضعف بسته خروج از رکود دولت یازدهم اظهار داشت: توجه اصلی این بسته به واحدهای پیشرو همچون پتروشیمی‌ها است در صورتی که مشکل اصلی امروز ما واحدهای کوچک و متوسط هستند.


وی خاطرنشان کرد: در حوزه‌های بانکی، تغییر نقدینگی، اشتغال، بدهی‌ها و سرمایه گردش، واحدهای کوچک و متوسط علاوه بر آسیب‌پذیر بودن در خط مقدم جبهه قرار دارند و در حال حاضر قدرت و مقاومت خود را در مقابل بحران اقتصادی کشور از دست داده‌اند.


به اعتقاد آل اسحاق این واحدهای کوچک و متوسط هستند که بیشترین انرژی را مصرف کرده و بیشترین کارایی و فرصت‌های شغلی را به وجود می‌آورند.

 

چالش‌های بین دولت و مجلس را کم کنید


وی ادامه داد: چالش‌هایی موجود بین مجلس و دولت، از دیگر نکاتی است که به کشور ضربه وارد می‌کند. واقعیت این است که اگر مجلسی با مقداری تساهل و تسامح به مسائل نگاه نکند، دولت با مشکل مواجه خواهد شد. لذا علی رقم اینکه بسیاری از صحبت‌ها درست است، باید نسبی به مسائل نگاه کرد. 


رئیس اتاق بازرگانی تهران به با توجه به جایگاه نظام بانکی در اقتصاد ایران نیز اشاره کرده و گفت: نظام بانکی نیاز به بازنگری و حمایت جدی دارد.  در حال حاضر سرمایه بانک‌ها با تقاضا همخوانی نداشته و نمی‌توان اینکار را با زور و دستور انجام داد.


وی افزود: البته در نوع تخصیص منابع وام‌ها هم ایراداتی وجود دارد که به نظام بانکی وارد است اما زمانی که تمام این مسائل را کنار هم قرار می دهیم باز هم می‌بینیم که بانک‌ها سرمایه کافی ندارند.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹ آذر ۱۳۹۳ - ۰۵:۴۳
خبرگزاری دانشجو نظراتم را یا اصلا انتشار نمیدهد و یا بعد از برداشتن خبر از روی سایت آن را منتشر میکند همچنین گاها دسترسی به آرشیو اخبارتان را محدود می کنید که این نوع برخورد با نظریات مردمی نوعی بی احترامی به مخاطبان و کسانی که زحمت می کشند و نظریات خویش را جهت اطلاع عمومی و برسم امانت بشما می سپارند تا منتشر گردد و شما براستی امانتدار خوبی نیستید چرا که نه تنها حرمت حرفه خویش را نگه نمی دارید و بر اساس سلیقه ی و سیاست مورد نظر خودتان عمل می کنید و به منتقدان با این کارتان {عدم انتشار نظریات مردمی } و نوع تفکرتان {انتشار نظریات مردمی بعد از برداشتن خبر از سایت} توهین مینمایید لذا برایتان عمیقا متاسفم و تقاضا دارم در رفتارتان تجدید نظر بفرمایید توصیه ام از سر خیرخواهی میباشد . والسلام
1
0
پربازدیدترین آخرین اخبار