در يک سال اخير 110 ميليون تن کالاي نفتي و غيرنفتي در بنادر تخليه و بارگيري شده که در مقايسه با دوره مشابه قبلي 103 درصد بيشتر است.
به گزارش گروه اقتصادي «شبکه خبر دانشجو»، دو ميليون و 199 هزار کانتينر هم جابجا شده است که 112 درصد رشد نشان مي دهد.
در يک سال اخير ( تا مردادماه ) 5 ميليون و 403 هزار نفر مسافر از طريق راه هاي دريايي جابجا شده اند که 138 درصد افزايش دارد.
توسعه بنادر (شهيد رجايي، امام خميني(ره)، چابهار، انزلي و اميرآباد) در جهت افزايش ظرفيت تخليه و بارگيري کالاي کانتينري، واگذاري 23 پايانه بندري به بخش خصوصي، واگذاري مديريت بنادر آستارا و فريدون کنار به صورت يکپارچه، اختصاص 410 ميليارد براي تامين 5 فروند شناور تجاري و 4 فروند نفت کش و رشد 15 درصدي تخليه و بارگيري کالاهاي کانتينري و رشد 2 درصدي عمليات تخليه و بارگيري بنادر تجاري هم از دستاوردهاي يک سال اخير وزارت راه و ترابري است.
283 ميليارد ريال تسهيلات هم به صورت وجوه اداره شده براي ساخت و خريد 28 فروند شناور مسافري پرداخت شده است.
12 اسکله بندري در يک سال اخير ساخته شده است که در مقايسه با سال قبل از آن 400 درصد رشد نشان مي دهد.
افزايش 1800 متر طول اسکله (رشد 4 برابري)، افزايش دو ميليون و 500 هزار مترمربع محوطه بندري احداث شده با رشد عملکرد 119 درصد هم در کارنامه يک ساله (تا مرداد ) وزارت راه ديده مي شود.
بنا بر گزارش وزارت راه و ترابري، در چهار سال فعاليت دولت نهم نيز در بخش دريايي، ظرفيت اسمي بنادر به 142 ميليون تن و ظرفيت کانتينري به 4 ميليون هزار کانتينر (TEU) افزايش يافته و ظرفيت ناوگان تجاري به 5 ميليون تن و ظرفيت ناوگان نفتي به بيش از 10 ميليون تن رسيده است.
در دولت نهم سرمايه گذاري بخش خصوصي در بنادر به 10400 ميليارد ريال رسيد که بيش از 3 برابر هدف تعيين شده در برنامه توسعه چهارم براي سال 87 است.
سهم سازمان بنادر و دريانوردي در شرکت تايدواتر خاورميانه فروخته شد و مديريت بنادر فريدون کنار، آستارا، گز و ترکمن به صورت يکپارچه واگذار شده است./انتهاي پيام/