به گزارش خبرنگار سیاست خارجی"خبرگزاری دانشجو"، فؤاد ایزدی، استاد دانشگاه تهران و کارشناس سیاست خارجی در همایش دیپلماسی هسته ای که در دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد در مورد مذاکرات هسته ای و تحریم های غربی علیه ایران اظهار داشت: یک سئوال اصلی در ا ینجا به وجود می آید و آن این است که آیا رئیس جمهور آمریکا می تواند تمام تحریم ها را حذف کند و اینکه دغدغه ما در این مذاکرات چه بوده است آیا ما به دنبال منافع ملی خود بوده ایم.
با توجه به اینکه مقامات کشورمان همواره در مذاکرات خواستار برداشتن تحریم ها بوده اند اما ما چهار مورد تحریم داریم که تحریم های کنگره، تحریم های سازمان ملل، تحریم های اتحادیه اروپا و تحریم های رئیس جمهور آمریکا است که یکی از اصلی ترین تحریم ها علیه کشور ما تحریم بانکی و نفتی بوده که بانی این موضوع کنگره آمریکا است و ما باید با این دیدگاه به جلو برویم که آیا این تحریم ها لغو شده است یا خیر.
وی تصریح کرد: در توافق ژنو هر جایی که به معنای تحریم آمده است تنها برداشتن تحریم های هسته ای است اما در کنگره آمریکا ما چیزی به نام تحریم هسته ای نداریم و در واقع وجود خارجی ندارد.
ایزدی ادامه داد: مورد اول در کنگره آمریکا مربوط به عدم اشاعه است چرا که آنها ایران را متهم به انتشار سلاح های اتمی و شیمیایی می کنند و به همین دلیل ما را تحریم کرده اند و تحریم های نفتی و بانکی نیز شامل آن می شود و پیچیده بودن و برداشتن تحریم ها چیز جدیدی نیست در واقع زمانی که توافق ژنو منتشر شد ترجمه رسمی آن طوری بود که این موارد رسمی را پوشش می دهد یعنی همه تحریم ها هسته ای نیست اما خلاف این موضوع منتشر شد.
ایزدی خاطرنشان کرد: در حالی که بین قوه مقننه و قوه مجریه در آمریکا دعوا می شود قوه مقننه پیروز بوده و حق دخالت دارد یعنی ساختار در آمریکا اینطوری طراحی شده است که قوه مقننه ارجحیت پیدا می کند و رئیس جمهور آمریکا موظف است تا توافق هسته ای را به کنگره اعلام کند و اگر چنین اقدامی صورت نگیرد قوه مقننه، کنگره می تواند با آن مخالفت کند و حتی دولت فدرال را نیز تعدیل نماید.
این استاد دانشگاه تهران تاکید کرد: همانطور که دکتر ظریف اعلام کرد که ملت ایران برای تیم مذاکره کننده دعا می کند، ما نیز برای تیم مذاکره کننده دعا کرده و امیدواریم به نتیجه خوبی برسیم.