به گزارش گروه بین الملل «خبرگزاری دانشجو» ؛ و به نفل از «خبرگزاری فرانسه» ، «ریاض منصور» سفیر فلسطین در سازمان ملل متحد که دیروز (جمعه) به صورت رسمی درخواست عضویت در «دیوان بین المللی کیفری» را به «استیون ماتیاس» مسئول امور حقوقی سازمان ملل در نیویورک ارایه کرد، از آن به عنوان «گامی بسیار مهم» برای اجرای عدالت در مورد پرونده قتل عام فلسطینیان به دست اشغالگران، نام برد.
قرار است «بان کی مون» دبیرکل سازمان ملل این درخواست را بررسی کرده و نتیجه را ظرف 60 روز به اطلاع کشورهای عضو این سازمان برساند.
«منصور» گفت: باعث افتخار ما است که ظرف 60 روز آینده و پس از طی روند لازم، یکصد و بیست و سومین کشور عضو دیوان بین المللی کیفری می شویم.
«محمود عباس» رییس تشکیلات خودگردان فلسطین چهارشنبه گذشته موافقت خود را با پیوستن فلسطین به دیوان بینالمللی کیفری و 16 کنوانسیون دیگر اعلام کرد.
یک روز پیش از آن، قطعنامه فلسطین در زمینه پایان اشغالگری رژیم صهیونیستی در شورای امنیت سازمان ملل با کارشکنی آمریکا مواجه شد و تصویب نگردید.
«منصور» همچنین از اقدام فلسطین در زمینه ارایه درخواست رسیدگی به جنایات جنگی رژیم صهیونیستی در غزه به این دیوان بین المللی خبر داد.
در حملات 50 روزه ارتش صهیونیستی به غزه در تابستان گذشته، حدود دو هزار و 200 غیر نظامی فلسطینی به شهادت رسیدند. بر اساس برآورد سازمان ملل، 400 نفر از شهدا کودک بودند.
به گفته منصور، فلسطین همچنین درخواست کرده که به مساله شهرکهای صهیونیست نشین نیز رسیدگی شود. ساخت شهرکها به موجب اساسنامه دیوان بین المللی کیفری که به «اساسنامه رم» مشهور است، غیرقانونی بوده و جنایت جنگی محسوب میشود.
فلسطین در سال 2012 وضعیت خود را در سازمان ملل از «شخصیت حقوقی ناظر» به «کشور ناظر» تغییر داد و همین راه را برای پیوستن به دیوان لاهه و بسیاری دیگر از سازمانهای بین المللی هموار کرد.
این در حالی است که «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی از دیوان بین المللی کیفری خواسته که درخواست عضویت فلسطین را رد کند، چرا که فلسطین هنوز به عنوان یک کشور رسمیت نیافته است. اما «فاتو بن سودا» دادستان عالی این نهاد پیشتر گفته بود که فلسطین شرایط لازم برای عضویت در اساسنامه رم را دارد.