به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، امروز (شنبه، 18 بهمن) نشست خبری مدیر عامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران با اصحاب رسانه با هدف افتتاح چندین پروژه عملیاتی از طریق ارتباط ویدیویی با مناطق در این شرکت برگزار شد.
عباسعلی جعفری نسب، مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات ایران در نشست خبری اظهار داشت: خودباوری در صنعت نفت باعث شد تا با اتکا به توان داخلی با وجود محدودیت و فشارهای مختلف در بخشهای مختلف شاهد رشد و توسعه در کشور باشیم.
وی از آغاز ساخت خط لوله انشعابی سوخت رسانی به واحدهای سه و چهار نیروگاه سلطانیه زنجان به طول 6.5 کیلومتر و قطر 10 اینچ خبر داد و گفت: این خط از خط لوله اصلی که در آزادراه قزوین، زنجان است منشعب شده است که قرارداد آن به صورت pc اجرا می شود.
مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات ایران اعتبار پروژه مذکور را 80 میلیارد ریال اعلام کرد و ادامه داد: با اجرای این پروژه به میزان قابل توجهی از حرکت تانکرهای نفتکش در جاده های کشور کاسته خواهد شد و مصرف سوخت در مراحل انتقال نیز کاهش خواهد یافت.
جعفری نسب به موضوع پیکرانی هوشمند برای بررسی وضعیت داخلی خطوط لوله اشاره کرده و تصریح کرد: در سال گذشته 9 هزار کیلومتر از 14 هزار کیلومتر پیکرانی شده و طبق قرارداد برای 6هزار و 500 کیلومتر بعضی از خطوط را دوباره پیکرانی هوشمند انجام شده است. همچنین از 12هزار کیلومتر باقیمانده حدود 4 هزار کیلومتر در طول سال آینده اجرا میشود.
وی درباره ساخت انبار نفت جدید تاسیسات انتهایی کرمان نیز عنوان کرد: این انبار در محدوده خارج از شهر کرمان احداث خواهد شد و طراحی اولیه آن به صورت EPC بوده است.
مدیر عامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت با بیان اینکه با استفاده از تجهیزات باقیمانده از سایر پروژه ها توانستیم 6 تا 8 میلیارد تومان از هزینه این طرح را کاهش دهیم، اظهار داشت: برآورد هزینه اجرای پروژه سی میلیارد ریال است.
وی تصریح کرد: تاآخر امسال نیز ٤٠٠ کیلومتر پیگرانی در طول خطوط لوله انتقال نفت و فرآورده های نفتی انجام خواهد شد و مقدار کلی این عملیات به ٢٥٠٠ کیلومتر خواهد رسید.
جعفرینسب ادامه داد: تاکنون 200 کیلومتر از خطوط تعویض پوشش برای ارتقای عمر انجام شده است.
وی ادامه داد: همچنین 74 کیلومتر تعویض خطوط انتقالی بین اصفهان و تهران برای انتقال نفت خام صورت گرفته و خط 16 اینچ فرآورده سبزآب و تنگ فنی از خوزستان با لرستان به طول 104 کیلومتر که از این مقدار حدود 56 کیلومتر تعویض و 29 کیلومتر به بهرهبرداری رسیده و پیش بینی می شود در نیمه سال آینده تکمیل شود.
جعفری نسب با بیان اینکه به تازگی شبکه LAN در این شرکت راه اندازی شده است، گفت: با این اقدام امکان بهره برداری و استفاده از سیستم هایی چون اسکادا، تله مدیسن، اتوماسیون اداری و ... در سطح وسیعتری امکان پذیر شده است.
وی ادامه داد: در گذشته شبکه VAN در این شرکت وجود داشته است، اما با راه اندازی این شبکه و توسعه آن به همه مناطق یازده گانه امکان دسترسی تعداد زیادی کاربر به شبکه و استفاده از خدمات در سطح وسیع فراهم شده است.
به گفته این مقام مسئول این پروژه با اعتباری حدود 89 میلیارد ریال اجرایی شده و پیمانکار اجرایی آن مرکز داده ای نوین بوده است.
جعفری نسب افزود: تعداد چهار هزار کاربر از طریق 38 هزار و 400 نود به این شبکه متصل است و حدود 20 هزار نفر ساعت آموزش به این منظور انجام شده است.
مدیر عامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران به اجرای سامانه مدیریت اطلاعات انرژی مبتنی بر ایزو 5001 در این شرکت اشاره و بیان کرد: این سامانه با برند خطوط لوله ومخابرات نفت ایران و برای آن تهیه و اجرا شده است.
وی افزود: به منظور طراحی و اجرای این سامانه 1280 نفر ساعت کار کارشناسی در درون شرکت انجام که طی آن تمام فرمولها و شاخصها تعریف شده است.
جعفری نسب در ادامه اضافه کرد: در نهایت یک نرم افزار با کمک یک شرکت مشاور با 10 درصد مبلغ رایج آن در این شرکت تهیه و اجرا شده است.
وی با بیان اینکه تهیه بر چسب های انرژی برای تمام تجهیزات و ساختمانهای شرکت را از جمله مزایای راه اندازی این سیستم برشمرده میشود، اظهار داشت: از این طریق می توانیم اطلاعات فرآیندی را کسب و پس از بررسی آنها فاصله تا هدف اصلی را مشخص کنیم.
به گفته مدیر عامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران همچنین تمام مناطق و تجهیزات از این طریق می توانند با یکدیگر مقایسه و نقاط قوت و ضعف آنها شناسایی شود.