محمد جواد محمدی آهویی در گفتگو با خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو» در رابطه با جایگاه نوروز در اسلام بیان داشت: پیشینه تاریخی نوروز به پیش از اسلام بازمیگردد و از آنجا که سنت پسندیدهای هم بوده است بعد از ظهور اسلام نیز مورد تأیید واقع شد به طوری که حتی در این رابطه احادیثی از ائمه(ع) از جمله امام صادق(ع) وارد شده است.
وی ادامه داد: صله ارحام، خانهتکانی، ایجاد تحول و تحرک در زندگی و کمک کردن به فقرا از جمله سنتهای خوبی است که مردم ما همیشه و از قدیم در برنامههای نوروزی خود به آنها توجه داشتند، از طرفی تمامی این موارد نیز در دین مبین اسلام نه تنها تأیید شده هستند بلکه به آنها بسیار سفارش شده است.
محمدی آهویی در رابطه با تقارن ایام فاطمیه و ایام نوروز گفت: مردم عزیزمان باید همزمانی این دو مناسبت را به فال نیک بگیرند، زیرا مسلما تقارن این دو مناسبت منشأ برکات زیادی خواهد شد بنابراین خوب است که در این ایام آغاز سال، به حضرت زهرا(س) توسل کرد.
وی تأکید کرد: معمولا در روزهای آغازین سال به آینده خود فکر کرده و برای آن برنامهریزی میکنیم، پس بهتر این است که امسال برای تصمیمات زندگی خود از حضرت زهرا(س) الگو بگیریم.
این کارشناس مذهبی تصریح کرد: یکی از بهرههای دیگری که میتوان از همزمانی این دو مناسبت برد این است که یاد بگیریم در زندگی خود، حتی در دید و بازدیدهایمان سبک زندگی فاطمی را مدنظر قرار داده و حضرت زهرا(س) را الگوی خود قرار دهیم.
وی گفت: به طور قطع برخی رفتارهای نادرست نیز ممکن است در این ایام با سنتهای درست و زیبای نوروزی ادغام شود.
محمد جواد محمدی آهویی افزود: باید تا میتوانیم با بهره گرفتن از سبک زندگی فاطمی از این گونه رفتارها دوری کنیم و دیگران را نیز از آنها برحذر نماییم. به طوری که در قرآن نیز آمده است که "تواصوا بالاحق و تواصوا بالصبر" یعنی همدیگر را به حق و صبر سفارش کنید.
وی بیان داشت: غیبت نکردن، آلوده نکردن مجالسمان به گناه و برخورد نیکو با یکدیگر داشتن از جمله مواردی است که با الگوبرداری از زندگی حضرت زهرا(س) رنگ قشنگتری به دید و بازدیدهایمان میدهد.