به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، رضا سراج امشب در مراسم بررسی فرصتها و تهدیدات پرونده هستهای ایران بعد از بیانیه لوزان سوئیس که در حسینیه امام خمینی (ره) برگزار شد، اظهار داشت: موضوع مذاکرات هستهای و تعیین و تبیین آن در تمامی محافل و اجتماع وجود دارد که این نشانه خوبی است که مردم نسبت به کشورشان دغدغه دارند.
وی افزود: ما شاهد دو برداشت غلط در زمان بیان بیانیه مشترک در اذهان عمومی بودیم زیرا کسانی خواستند با جلوه دادن یک پیروزی بزرگ شادی و جشنی کاذب را در کشور راه بیندازند.
سراج عنوان کرد: خط تبلیغی القایی از خارج از کشور هم برای راهاندازی کارناوالهای شادی حمایت شد اما خوشبختانه در جامعه از آن استقبالی نشد همچنین توسط عدهای با توافق مخالفت شد و به جام زهر و ترکمانچای دوم از آن نام میبردند.
کارشناس مسائل استراتژیک تصریح کرد: این فضای دو قطبی و مشاجرهای راه را برای نقد و همفکری در مورد دستاوردها و امتیازات داده شده میبندد اما خوشبختانه جامعه دچار این بازی روانی نشد.
وی ادامه داد: پیروزی یا شکستی در بیانیه لوزان به چشم نمیخورد و با توجه به بیانات امروز مقام معظم رهبری مسیر نقد و بررسی برای کارشناسان هموار میشود.
سراج با بیان اینکه مسیر توافق دارد به انتهای خود نزدیک میشود، بیان کرد: بیاعتمادی بزرگی به آمریکا وجود دارد اما برداشت عمومی نشان میدهد که توافق به سمت نهایی شدن میرود که در همین راستا باید هوشیاری عمومی را در کشور افزایش دهیم.
کارشناس مسائل استراتژیک ادامه داد: ما با سه کشور که سابقه استعماری دارند در حال مذاکره هستیم به همین دلیل هوشیاری جامعه نسبت به منافع ملی و حقوق ملت باید افزایش یابد زیرا آمریکا با نقشه راهی برنامهریزی شده عمل میکند و افکار عمومی باید بداند که استکبار با فرآیندهای پیچیدهای از کشور ما برنامهریزی میکند.
وی در ارتباط با سیاست اوباما نسبت به ایران عنوان کرد: در سیاست اوباما سه راه حل نظامی، سه راه حل داخلی، 2 دو راه حل دیپلماتیک و یک راهکار نظامی وجود دارد، برای همین میگویند تمامی گزینهها روز میز است که هم اکنون آمریکا راه تعامل را انتخاب کرده است.
سراج خاطر نشان کرد: آمریکا میخواهد ایران هستهای نباشد و از مقاومت در منطقه حمایتی نکند به همین دلیل آمریکا هیچ وقت نمیتواند حقوق ملت ایران را به رسمیت بشناسد و به فکر فریب افکار عمومی است.
کارشناس مسائل استراتژیک تاکید کرد: اگر بنابر نهایی شدن توافقی است باید تمام تضمینها از کشوری که به نقشه راه با ما مقابله میکند به صورت صریح و آشکار گرفته شود که این امر وظیفه تیم هستهای کشور و مطالبه مردم ایران است.
وی با ضروری دانستن هوشیاری جامعه اذعان داشت: باید جامعه بداند که با توافق هستهای مشکلی حل نمیشود زیرا جریان پیچیدهای با ما مقابله میکند و این جریان از ریشه و اساس با پیشرفت جمهوری اسلامی ایران در تمامی زمینهها مخالف است.
سراج گفت: کشورهای طرف مقابل ما با توجه به منافع خود هر توافق و قانونی را نقض میکنند که نمونه آن تحریمهای جدیدی بود که روز گذشته بر کشور ما تحمیل شد و از زمان توافق ژنو هر روز به بهانهای عهدشکنی میکنند.
کارشناس ارشد مسائل راهبردی تاکید کرد: ما موافق و پشتیبان توافق هستیم اما توافقی که از منافع و حقوق ملی ما حمایت میکند و به امنیت ملی ما ضربهای وارد نکند لذا تیم مذاکره هستهای باید همصدا با ملت باشد.
وی عنوان کرد: باید فرصت نقد به منتقدان به دور از برچسب زدن داده شود و از طرفی منتقدان باید نقد سازنده و به دور از جهتگیری انجام دهند زیرا نقد به ارتقای کشور و همبستگی ملی کمک میکنند.
سراج در ارتباط با ویژگیهای توافق خوب با توجه به بیانات مقام معظم رهبری بیان داشت: باید تمام تحریمها یکباره لغو بشود و لغو تحریمها باید در متن مذاکرات باشد نه نتیجه مذاکرات، زیرا در غیر این صورت ما متضرر میشویم و طرف مقابل عهدشکنی میکند.
کارشناس مسائل استراتژیک تاکید کرد: توافقی که تحریمها را در متن مذاکرات در فرآیندی یک جا لغو نکند توافق خوبی نیست و به گفته رهبر معظم انقلاب در غیر این صورت بهتر است توافقی نکنیم زیرا ما به دلیل لغو تحریمها در راستای تامین آسایش مردم پا به مذاکرات گذاشتیم.
وی خاطر نشان کرد: دانشمندان ما توسط بازدید ماموران آژانس شناسایی شدند و به شهادت رسیدند به همین دلیل نباید نظارتهای غیر متعارف به کشور تحمیل شود زیرا دشمنان ما از قدرت نظامی و توانمندی ما اطلاعات کمی در اختیار دارند.
سراج ادامه داد: استکبار و با بازدید از مراکز نظامی ما میخواهد توان ما را برای مقابله بسنجد و از گزینههای خود استفاده کند زیرا مشت ملت ایران برای مقابله با استکبار هنوز باز نشده و دشمن ما از توان آن اطلاعی ندارد.
کارشناس ارشد مسائل راهبردی با ضروری دانستن ادامه فعالیتهای هستهای و توسعه بیان کرد: هدف از ایجاد مانع برسر راه فعالیتهای هستهای کشور ما از کار انداختن روند پیشرفت کشور است زیرا تعطیلی مراکز هستهای سبب فرسودگی تاسیسات و از دست رفتن دانشمندان و فرصتهای پیشرفت و توسعه میشود.
وی با اشاره به فرصتهای پیشرفت کشور در صورت استفاده کشور از فناوری صلحآمیز هستهای اظهار کرد: ما مسئول دفاع از حقوق مظلومان در منطقه و جهان هستیم زیرا این از رسالتها و دستورات دینی ماست و نباید برای این موضوع کشور دیگری برای ما تعیین تکلیف کند.
سراج ادامه داد: اگر ما با داعش در عراق مبارزه نمیکردیم در پنج استان کشور خودمان باید با تکفیریها مبارزه میکردیم به همین دلیل حمایت از ملتهای مظلوم منطقه سبب تامین امنیت ملی کشور هم میشود پس بنا بر فرمایش مقام معظم رهبری توافق فقط در زمینه هستهای است.
کارشناس ارشد مسائل راهبردی عنوان کرد: نظارتهایی که تا کنون توسط تیم مذاکرهکننده ما پذیرفته شده، دست طرف مقابل را برای جاسوسی باز میگذارد و چنین موضوعی را نمیتوان نهایی کرد و در راستای رفع ابهامات باید از تیم مذاکرهکننده پرسشگری کند.
وی عنوان کرد: جریان دانشجویی کشور باید پرسشگر و مطالبهگر در راستای منافع کشور باشد و باید جزئیات توافق توسط جریان دانشجویی مو به مو مطالعه شود و برای روشنسازی ابهامات از تیم مذاکره پرسش کنند.
سراج اظهار داشت: دولتمردان ما با تامل بیشتری به مذاکرات توجه کنند و دچار شادی زودهنگام و جشن قبل از پیروزی نشوند زیرا طرف مقابل ما بسیار حیلهگر و عهدشکن است.