به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، بانک نگارای مالزی (بانک مرکزی این کشور) طی بیانیهای اعلام کرد که برای دومین بار، پیمان پولی دوجانبه خود را برای مدت سه سال و با مبلغ 180 میلیارد یوآن یا 90 میلیارد رینگیت (معادل 29 میلیار دلار آمریکا) تمدید کرده است. اولین پیمان بین این دو کشور در سال 2009 امضاء و اولین تمدید آن، در سال 2012 انجام شده بود.
تمدید این پیمان پولی دوجانبه به بانکهای مرکزی دو کشور کمک می کند که به تعهدات فعلی خود برای ارتقای استفاده از پولهای محلی در تسویه پرداختهای دوجانبه پایبندی بیشتری داشته باشند. این پیمان پولی، ارتباطات اقتصادی و مالی دو کشور را برای بهبود تجارت و سرمایه گذاری دوجانبه بین چین و مالزی تقویت میکند.
به گزارش «خبرگزاری دانشجو»، پیمان پولی دوجانبه روشی است که کشورهای مختلف دنیا (به ویژه در شرق آسیا) برای کاهش وابستگی به دلار و استفاده از پولهای محلی در تجارت خارجی استفاده میکنند. کشور ایران که تحت بی سابقه ترین تحریمهای تاریخ قرار گرفته و اقتصاد کشور به واسطه عدم دسترسی به نظامهای پرداخت دلاری و یورویی، دچار آسیبهای جدی شده است، تاکنون حتی یک پیمان پولی دوجانبه را نیز امضاء نکرده است! امیدواریم در فصل بهار (که نوید بیداری، رشد و حرکت را میدهد)، به منظور کاهش اثرات تحریمهای بانکی، شاهد بیدار شدن بانک مرکزی از این خواب عمیق و امضای چند پیمان پولی دوجانبه باشیم.
تهیه و تنظیم: سید احمد موسوی