به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو» حمید چیتچیان در هشتمین همایش مدیران امور آب و فاضلاب شهرها و شهرستانهای کشور که در سالن همایشهای برج میلاد تهران برگزار شد، اظهار داشت: این همایش در شرایطی برگزار میشود که کشور ما 14 سال است درگیر خشکسالی شدیدی شده است، شرایط تغییر اقلیم و افزایش دما نیز فشار مضاعفی بر کشور وارد میکند و نیاز به آب همراه با افزایش جمعیت تقاضا برای آب را روز به روز گسترش داده است.
وی با بیان اینکه در آستانه فصل گرما نیاز بود که این همایش برگزار شود تا همفکری و تبادل نظری برای مدیریت شرایط با هم داشته باشیم، ادامه داد: امروز نقش آب و برق در زندگی مردم انکارناپذیر است و این دو خدمت هماکنون با توسعه کشور مترداف شده است، تامین آب و برق در کیفیت و رفاه جامعه ما نقش مستقیم دارد و همین حساسیت باعث میشود ما با مسئولیت بیشتر وظایف خود را انجام دهیم.
وزیر نیرو ادامه داد: وقتی ما متصدی چنین امور تعیینکنندهای در جامعه هستیم مدیران ما باید در بالاترین سطح آگاهی و دانش قرار بگیرند، چراکه بدون این آگاهیها ارتقای سطح کیفی کارها میسر نیست.
وی تصریح کرد: تمام مدیران باید نسبت به راهبردهای وزارت نیرو آگاهی کامل داشته باشند، چرا که این راهبردها برمبنای قوانین کلان کشور، رهنمودهای رهبر معظم انقلاب و اهداف تعیین شده از سوی رییس جمهور تدوین شده و آگاهی از این برنامهها، اثربخشی آن را در جامعه به حداکثر میرساند.
چیتچیان با تاکید بر لزوم آگاهی نسبت به پیشرفتهای جهانی در این صنعت گفت: باید مدیران ما بدانند که جدیدترین دستاوردهای آب و آبفا در دنیا چیست و چگونه میتوان از این فناوریها در ارتقای کار استفاده کرد.
وی ادامه داد: باید بتوانیم تجربیات به دست آمده در استانهای مختلف را به دیگر همکاران خود برسانیم و این موضوع با یک سامانه مدیریت دانش میتواند عملی شود؛ با این ابزار دستاورد هر یک از همکاران در درازمدت تبدیل به دانش کل سازمان میشود.
وی با بیان اینکه امروز اولویت اول ما آمادگی برای مدیریت فصل گرما است، ادامه داد: زمانی گفته میشد متوسط بارش کشور 250 میلیمتر است، اما هم اکنون این میزان بارش به 205 میلیمتر کاهش یافته است، بر اثر افزایش دما و تبخیر آب تجدیدپذیر از 130 میلیارد مترمکعب به 105 میلیارد رسیده است. این آمار مربوط میانگین کشوری است؛ در حالی که در برخی استانها تا 70 درصد کاهش بارش داشتهایم و این شرایط را برای کنترل سخت کرده است.
وزیر نیرو ادامه داد: مدیران ما باید برنامههای اقدام اضطراری کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت تامین آب در هر منطقه و شهری را داشته باشند و با به کارگیری تمام ظرفیتهای ملی و منطقهای این شرایط را مدیریت کنند.
وی تاکید کرد: هر مدیر و کارشناسی باید از جزئیات برنامههای استان را برای تامین آب در پیک تابستان داشته باشد و با تسلط بر برنامههای اضطراری، همه سازمان در جهت اجرای برنامهها همسو باشد. در شرایط خشکسالی نیازمند تلاش و همت همه هستیم تا به رغم این تلاشها بهترین خدمات را به مردم ارائه دهیم.
وزیر نیرو با بیان اینکه در صنعت آب و آبفا از ظرفیت انسانی بسیار خوبی برخورداریم، ادامه داد: مهمترین اقدام ما استفاده بهینه از ظرفیت انسانی این صنعت است، چرا که رضایت به وضعیت موجود آغاز سقوط است.
وی افزود: در زمان حاضر یکی از مهمترین وظایف مدیران جانشین پروری و ارتقا بخشیدن به نیروهای جوان است تا خلاقیت و ابتکار در شرکتها باشد، باید به صورتی سیستماتیک شرکت مهندسی بر روی نیروهای جوان برنامهریزی داشته باشد.
وی با اشاره به توسعه فعالیتهای آبرسانی به روستاها گفت: تا سال 92 اعتبار متمرکزی برای آب روستایی وجود نداشت، اما در بودجه سال 93 حدود 340 میلیارد تومان اختصاص یافت.
وزیر نیرو با اشاره به 6 برابر شدن اعتبار اجرای مجتمعهای آبرسانی افزود: در بودجه سال 94 علاوه بر افزایش ردیف به 400 میلیارد تومان، با موافقت مجلس 500 میلیون دلار از صندوق ملی به توسعه مجتمعهای آبرسانی روستایی اختصاص یافت؛ این موضوع همت مدیران را طلب میکند تا این منابع درست مصرف شود و سال 94 در آب روستایی با تحول اساسی رو به رو خواهیم بود.
وی تصریح کرد: چنین اعتباری اگر درست هزینه شود یک دستاورد بزرگ خواهد بود و باید یک ظرفیت جدید برای اجرای طرحهای روستایی و تامین آب روستاهای کشور ایجاد کرد.
وزیر نیرو با بیان اینکه در شرایط حاضر یکی از مهمترین راهبردهای سازکاری با تغییر اقلیم، مساله مدیریت مصرف است، ادامه داد: این موضوع صرفا برای گذر از پیک تابستان امسال نیست؛ این موضوع یکی از راهبردهای دائمی و اساسی آب کشور است و میتواند ما را در عبور از وضعیت کم آبی کمک کند.
وی با تاکید بر جذب اعتماد و مشارکت بخش خصوصی در اجرای طرحها گفت: خوشبختانه اقدامهای ارزشمندی در بخش آب و فاضلاب در جذب مشارکت بخش خصوصی انجام شده است، اما این اول راه است و باید این مسیر با دقت ادامه یابد.
وزیر نیرو ادامه داد: شرکتهای استانی باید به سمت خودگردانی حرکت کنند و اینکه تمام واحدهای ما با اتکا به فعالیتهای خود بتوانند کارهای خود را ساماندهی کنند ضامن بقای ما خواهد بود.
چیتچیان تاکید کرد: ما باید در خدمت به مردم پیش قدم باشیم و مردم در هنگام مراجعه احساس بکنند همه عاشقان خدمت هستند و این باید شاخصه وزارت نیرو باشد.