به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از اصفهان، تولید چای رژیمی در دانشگاه صنعتی اصفهان، توسط دکتر مریم حقیقی، عضو هیأت علمی گروه باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان و با همكاري دکتر سید امیرحسین گلی، عضو هیأت علمی گروه علوم و صنایع غذایی این دانشکده و مهندس عاطفه شیروانی، دانشجوی مهندسی کشاورزی گروه علوم و صنایع غذایی این دانشگاه به انجام رسیده است.
حقیقی، مجری این طرح پژوهشی و عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان با اشاره به جایگاه ویژه انواع نوشیدنیها خصوصاً چای در سبد غذایی مردم از گذشته تاکنون گفت: با توجه به ارتقاء فرهنگ تغذیه مردم و افزایش آگاهیهای عمومی درخصوص استفاده از مواد غذایی برخوردار از ارزش غذایی، مصرف نوشیدنیهایی که اصطلاحاً فراسودمند نامیده میشود افزایش یافته است.
وی اضافه کرد: در حال حاضر دمنوشهای گیاهی که از گیاهان دارویی شناخته شدهای مانند نعناع، بابونه، چای سبز و یا آویشن تولید میشود و نیز چایهای فرآوری شده همچون چای با طعمهای زعفرانی، دارچینی، چای حاوی گل یاسمن و ... از جایگاه مناسبی در بین مردم برخوردار میباشد.
عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان با بیان این که در گیاه کارلا مواد مؤثره دارویی مانند گلیکوزیدها، آلکالوئیدها، گلیکوپروتئینها و گلیکوزیدها وجود دارند تصریح کرد: این گیاه در طب سنتی بعنوان تحریک کننده دستگاه گوارش و افزاینده اشتها شناخته شده و علاوه بر میوه، برگ و ريشه آن، از خواصی چون کمک به کنترل گلوکز خون، تحریک کبد، کمک به متابولیسم کربوهیدرات و تصفیه خون برخوردار است.
وی به فواید گوناگون اجزای مختلف گیاه زیتون اشاره کرد و افزود: برگهای درخت زیتون از دوران باستان برای مقاصد پزشکی مورد استفاده بوده و پژوهشهای آزمایشگاهی مدرن نیز نشان دهنده آن است که عصاره آبی زیتون، کاهش قند خون، فشارخون و اسیداوریک را در پی دارد.
حقیقی اضافه کرد: برگ گیاه زیتون میتواند باعث کاهش قندخون و رسیدن آن به سطح نرمال در بیماران دیابتی شود و کاهش کلسترول، خاصیت آنتیاکسیدانی و ضدمیکروبی نیز از دیگر ویژگیهای این گیاه است.
مجری این طرح پژوهشی با بیان این که درکشور ما تنها از میوه گیاه زیتون استفاده میشود تصریح کرد: تهیه این محصول از برگ زیتون، به نوعی استفاده از بخشهای غیرقابل بهرهبرداری این گیاه محسوب میشود.
وی ابرازامیدواری کرد که با توجه به اثرات مثبت مصرف همزمان این دوگیاه بر سلامتی انسانها، با فرآوری مناسب آنها و استفاده در فرمولاسیون سایر نوشیدنیها، ضمن شناساندن این گیاه فراسودمند به مردم ایران، آنان را به مصرف این ترکیب مفید و ارزشمند ترغیب و تشویق کرد.
لازم به ذکر است، طرح تولید چای رژیمی حاوی گیاه کارلا و برگ زیتون که برای نخستین بار توسط محققان دانشگاه صنعتی اصفهان ابداع گردیده، به شماره 83327 در اداره مالیکت و اختراعات صنعتی به ثبت رسیده است.