به گزارش گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو» فعالان رسانهای کشور قرقیزستان که به همت رايزني فرهنگي كشورمان در بيشكك و به ميزباني بنیاد اندیشه وابسته به سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، 22 ارديبهشت ماه وارد ایران شدند، 28 اردیبهشتماه از پارک فناوری پردیس، سازمان مرکز اسناد وکتابخانه ملی ایران و پژوهشگاه رویان بازدید کردند.
در بازدید این هیئت رسانهای از پارک فناوری ابتدا یک فیلم به زبان انگلیسی برای معرفی مجموعه پارک فناوری به نمایش گذاشته شد که در آن بخشهای مختلف مجموعه را توضیح میداد.
پس از آن نیاوند، راهنما و معرف مجموعه به معرفی این پارک با جزئیات بیشتری پرداخت.
وي با اشاره به تاریخچه احداث این پارک گفت: این مجموعه در 17 کیلومتری تهران قرار دارد و با حدود 80هزار نفر سکنه قابلیت توسعه به بیش از هزار هکتار را دارد.
وی افزود: ساخت این مجموعه از سال 2004 شروع و در سال 2014 تکمیل شد. و به دو بخش خدمات فضای کسب و کار و خدمات شهروندی تقسیم میشود. در بحث صادرات ما 16 محصولمان را به 65 کشور جهان صادر میکنیم و شامل محصولاتی در زمینه نانو، بایوتکنولوژی، ICT ، تجهیزات پزشکی، دارو و.. است.
پس از معرفی مجموعه، این هیئت رسانهای از نمایشگاه محصولات دارویی، تجهیزات پزشکی، رادیویی و کاربرد لیزر دیدن کردند و تمایل خود را به خرید و همکاری در زمینه محصولات دارویی، تجهیزات پزشکی و فرستندههای رادیویی و تلویزیونی ابراز کردند.
بازدید از کتابخانه ملی
در ابتدای بازدید هیئت رسانهای قرقیزستان از کتابخانه ملی عنایت، به معرفی مجموعه کتابخانه ملی پرداخت و گفت: در این مجموعه بیش از دو میلیون کتاب، سه هزار پایاننامه خارجی، 70 هزار نسخه در زمینه ایران شناسی موجود است.
وی افزود: منابع خارجی نیز به چهار زبان انگلیسی، فرانسوی، آلمانی و روسی موجود است. همچنین 30 هزار نسخه خطی در این مجموعه نگهداری میشود که شامل نشریات داخل ایران از دوره قاجار میشود. کتابخانه تخصصی کودکان، کتابخانه مخصوص نابینایان و منایع صوتی و تصویری و غیرکتابی از دیگر بخشهای این مجموعه است. نمای این مجموعه تلفیقی از معماری کهن ایرانی و سنتی است و ستونهای آن نماد کاخ چغازنبیل است.
پس از آن این هیئت رسانهای از مخزن نسخ خطی نادر کتابخانه بازدید کردند که در آن نمونه خط منسوب به امامرضا(ع) نگهداری میشد.
بازدید از پژوهشگاه رویان
بازدید از پژوهشگاه رویان، آخرین برنامه بازدید هیئت رسانهای قرقیزستان بود. سیما فرخ، راهنمای ابن هیئت رسانهای در پژوهشگاه، در ابتدا این مجموعه را معرفی کرد و گفت: پژوهشگاه رویان یک موسسه غیردولتی است که در سال 1370(1991) توسط کاظم آشتیانی تاسیس شد.
وی افزود: دلیل احداث این مجموعه این است که بیشترین ارز خارج شده از کشور به دلیل درمان ناباروری بود که زمانبر و هزینهبر است. رویان در ابتدا یک مرکز ناباروری بود که بعدها بخش تحقیقات و پژوهش به آن اضافه شد.
پس از آن فرخ، به تشریح و توضیح روشهای درمان ناباروری و کاربرد سلولهای بنیادین در بیماریهای مختلف پرداخت.
همچنین هیئت رسانهای در مورد مجوزهای فقهی درمان ناباروری در ایران سوال کردند.
فرخ گفت: ما در پژوهشگاه کمیته اخلاق پویایی داریم که همه فعالیتهای پژوهشکده زیر نظارت این کمیته و با کسب مجوز از رهبری است.
در پایان قاضیاف با تحسین و تمجید از فعالیت محققانی که موفق به کسب چنین افتخاراتی در جهت نوآوری و بروز شدن تحقیقات و پژوهش در زمینه پزشکی برای ایران شدهاند، به کارکنان پژوهشگاه تبریک گفت.