به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، رسانه الکترونیکی تابش کوثر نوشت: ده طرح پرهزینه صنعت انرژی جهان در زیر آمده است که شش طرح نیز به استرالیا٬ یک طرح چین٬ یک طرح روسیه و یک طرح نیز به کانادا اختصاص دارد. ارزش تقریبی این طرح ها در مجموع ۴۵۴ میلیارد دلار برآورد می شود که بیشترین آن به طرح کاشاگان به ارزش ۱۱۶ میلیارد دلار اختصاص دارد.
۱) طرح کاشاگان یکی از پرهزینه ترین طرح های اکتشاف و استخراج نفت با هزینه ای افزون بر ۱۱۶ میلیارد دلار در کشور قزاقستان است.
این حوزه نفتی در گوشه ای از آسیای مرکزی، در شمالیترین بخش دریای خزر قرار گرفته که نفت استخراج شده باید از طریق خطوط به هم پیوسته ریلی، خط لوله و کشتی جابه جا شود.
آب و هوای خشن منطقه نیز از جمله مشکلات طرح است. شمال دریای خزر تقریبا نیمی از سال یخ زده است.
شرکتهای مجری پروژه برای دستیابی موفقیت آمیز به نفت و گاز در این ناحیه یخزده٬ در حال احداث تعدادی جزیره مصنوعی هستند.
۲) طرح Gorgon از دیگر طرح های گران قیمت صنعت انرژی است که هدف آن استخراج گاز در خاک استرالیا است.
ارزش تقریبی این طرح ۵۷ میلیارد دلار برآورد شده است که شرکت های معروف Chevron, Exxon, Shell نیز در این طرح بزرگ همکاری دارند. این طرح بزرگترین پروژه گاز طبیعی در تاریخ استرالیا و یکی از بزرگترین پروژه های گاز طبیعی در جهان است. شورون شرکت اصلی اجرای این طرح است.
این منبع گاز طبیعی در ۸۰ تا ۱۲۵ مایلی سواحل شمال غربی استرالیا واقع شده و میزان گاز طبیعی برآوردی آن ۴۰ تریلیون فوت مکعب است.
۳) پروژه Ichthys دیگر طرح پرهزینه استخراج گاز در کشور استرالیا است که هزینه اجرای آن ۴۳ میلیارد دلار برآورد شده است.
شرکت های و توتال پیمتنکاران این پروژه گاز طبیعی واقع در سواحل شمال غرب استرالیا است. این طرح، یک عملیات دریایی است که در آن گاز طبیعی و مایعات به سطح آورده شده و این مایعات که در محصولات پتروشیمی و بنزین مورد استفاده قرار میگیرند .همچنین گاز طبیعی نیز از طریق یک خط لوله زیر دریایی به طول ۵۵۰ مایل به خشکی منتقل میشود تا به گاز طبیعی مایع تبدیل شود.
۴) طرح نگهداری گاز Bovanenkovskoye با هزینه ای ۴۱ میلیارد دلار توسط شرکت گازپروم در کشور روسیه اجرا شده است. این طرح واقع در شبه جزیرهای در دریای کارا قرار دارد و برای نگهداری۱۷۳ تریلیون فوت مکعب گاز، ساخته میشود.
گازپروم مجبور شده است خط آهنی بهطول ۳۵۵ مایل برای انتقال تجهیزات این طرح بسازد چراکه این طرح در مناطق دور دست اجرا شده است. گازی که در این پلنت نگهداری میشود خط لوله سراسری روسیه را تغذیه خواهد کرد.
۵) استخراج گاز طبیعی از زغال سنگ با ارزشی بالغ بر ۳۷ میلیارد دلار در استرالیا اجرا شده است. سینوپک چین برای خرید بخشی از این گاز به مدت ۲۰ سال و کانزای الکتریک ژاپن برای خرید بخشی از گاز تولیدی از این پلنت توافقنامه خرید امضا کردهاند.
۶) طرح Wheatstone با هدف استخراج گاز طبیعی به ارزش ۳۵ میلیارد دلار در کشور استرالیا است. این پروژه، یکی دیگر از پروژههای استخراج گاز طبیعی مایع در شمال غربی استرالیا است. پیدا کردن محل مناسبی بهعنوان بندر در این بخش دور افتاده از استرالیا یکی از چالش های این طرح محسوب می شود.
۷) استرالیا را می توان محل پر هزینه ترین طرح های استخراج گاز در جهان نامید چرا که طرح Queensland Curtis LNG یکی دیگر از طرح های پرهزینه صنعت انرژی جهان است که بر اساس آن گاز طبیعی از ذغال سنگ استخراج می شود. این طرح ۳۴ میلیارد دلاری در شمال شرق استرالیا واقع شده است. گاز حاصل از این طرح به مقصد بازارهای سراسر اقیانوس آرام از جمله چین، ژاپن، سنگاپور و شیلی منتقل میشود.
۸) طرح استخراج نفت از ماسه های نفتی با نام Kearl با همکاری شرکت های Imperial Oil, Exxon Mobil با هزینه ۳۳ میلیارد دلار یکی از بزرگترین طرح های انرژی جهان است. این طرح بزرگترین پروژه ماسه های نفتی در دست ساخت است. در این طرح ۳۴۵۰۰۰ بشکه نفت در روز از معدن روبازی در شمال آلبرتا استخراج میشود.
۹) طرح گاز طبیعی استخراج شده از زغال سنگ با نام GLNG از طریق خط لولهای به طول ۲۶۰ مایل به جزیرهای در خارج از شهر در شمال شرقی گلادستون منتقل میشود. گاز طبیعی توسط شرکت های تولید برق، صنایع مختلف دیگر و سایر مصرف کنندگان برای گرمایش و پخت و پز مورد استفاده قرار میگیرد.
این پروژه، یکی از شش پروژه گاز طبیعی استرالیا در فهرست دهتایی گرانترین پروژههای دنیا است که در آن از منابع طبیعی قاره استرالیا بهرهبرداری میشود و علاوه بر آن به بازاراهای در حال رشد سریع آسیا نیز نزدیک است. هزینه اجرای این طرح ۳۰ میلیارد دلار است.
۱۰) نیروگاه برقآبی Three Gorges Dam چین یکی از ده پروژه پر هزینه جهان است که با هزینه ۲۸ میلیارد دلار ساخته شده است. با احداث این سد و نیروگاه سالانه ۸۴.۷ میلیارد کیلووات ساعت انرژی تولید می شود که این مقدار انرژی، ۱۰% از انرژی کشور چین را تامین میکند.
بسیاری، این سد را گران ترین پروژه هیدرولیکی که تاکنون اجرا شده است می دانند.