علت همه این حوادث ناآشنایی با شناکردن نیست بلکه در برخی مواقع اب رودخانه ها که به دریاچه پشت سد منتهی می شود در زمان آبگیری سد ، میزان سطح آب با پیش بینی منطبق نیست و در مسیر رودخانه یا مخزن سد ؛ خانه های به جا مانده ، تیر برق و درختان قطع و جمع آوری نمی شود و به همین دلیل اینها در مخازن سدها باقی می ماند.
به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»؛ مهدی دانشگر با اشاره به اینکه وزارت نیرو در محل های ذکر شده تابلوی "شناکردن ممنوع" نصب کرده است، افزود: هیچ کس اجازه دخل و تصرف و شناکردن در نقاط ذکرشده را ندارد و از مردم خواهش می کنیم به این موارد توجه کنند.
وی تاکید کرد: پارسال 812 نفر در رودخانه ها، کانال ها و دریاچه پشت سدها غرق شدند که سازمان پزشک قانونی نیز آن را تایید کرده است.
دانشگر با اشاره به اینکه بیشتر این اتفاق ها از فروردین تا آذر هر سال پیش می آید، گفت: در فصل گرما مردم به سراغ آب های سطحی رودخانه ها، کانال ها و سدها می روند و غالبا از فراز و نشیب های خاص این مناطق بی خبرند و برخی افراد جان خود را از دست می دهند.
وی تاکید کرد : علت همه این حوادث ناآشنایی با شناکردن نیست بلکه در برخی مواقع اب رودخانه ها که به دریاچه پشت سد منتهی می شود در زمان آبگیری سد ، میزان سطح آب با پیش بینی منطبق نیست و در مسیر رودخانه یا مخزن سد ؛ خانه های به جا مانده ، تیر برق و درختان قطع و جمع آوری نمی شود و به همین دلیل اینها در مخازن سدها باقی می ماند.
دانشگر در ادامه افزود : علاوه بر این بر اثر سیلاب هم شاخ و برگ ها، سنگ های بزرگ و کوچک نیز به دریاچه پشت سد یا رودخانه ها و کانال های آب آورده می شود که هنگام شنا و شیرجه زدن در آب ، خطر افرین است و برخورد این اجسام با شناگر موجب فوت شخص می شود.
وی گفت : فراز و نشیب و عمق دریاچه پشت سد یا کانال های آبیاری نیز متفاوت است و بسیاری از مردم چون از این موضوع اطلاع ندارند با شناکردن در این مناطق جان خود را از دست می دهند.
مدیر کل دفتر پدافند غیرعامل منابع آب ایران افزود: از طرفی پایاب سدها نیز که به صورت U یا V یا به شکل نیم لوله است قابلیت شنا ندارد و اغلب مردم از آن بی اطلاعند.
علت اصلی اینکه وقتی سطح آب شیرین افزایس می یابد بعلت سبکی آب و سنگینی وزن شناگر خود بخود موجب فرو رفتن در عمق آب می شود که این با عدم آشنایی به شنا و داشتن لباس بر تن وضعیت گرفتاری شناگر بیشتر می شود از دلایل دیگر سکون آب پشت سدها نیز بر میزان فرو رفتن شناگر بعلت قبل اشاره شده می افزاید دربرخی مواقع چرخندها و برخی گودالها نیز بنا وصعیت جرم حجمی آب و شناگر موجب فرو رفتش در آب و به اصطلاح غرقش می شود. در هر صورت آشنا به شنا و تقلای نچندان زیاد که موجب خستگی شود برای رهای از مخمصه فرورفت بهترین شیوه است
علی جون
پنجشنبه ۲۱ خرداد ۱۳۹۴
الان موندم این یارو واسه چی منفی داده....کلا حال میکنه از منفی دادن.
عبدل شوفاژیان
جمعه ۲۲ خرداد ۱۳۹۴
چون خودش نیست تا بهت منفی بده عوضش من برات زدم تا بدونی اون همچنان سر حرفش هستش!!!!!!!!!!!