به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»؛ سید مصطفی سید هاشمی رئیس هیات مدیره مخابرات ایران صبح امروز در مراسم افتتاح پروژههای مخابراتی تهران اشاره به برخی نزاعهای به وجود آمده بین دولت و مخابرات داشت و گفت: تا صحبت از خصوصی سازی میشود بر سر مخابرات میزنند در حالی که مخابرات را زمانی خریدیم دو برابر رقمی که در تابلو بورس پیشنهاد شده بود بابتش پرداختیم.
وی برای اولین بار عنوان کرد: عاشق نگه داشتن این سهام نیستیم و هر کس میخواهد که در قالب کنسرسیوم و شرکت مستقل مخابرات را خریداری کند آماده واگذاری این شرکت با همان شرایطی که آن را خریدیم هستیم.
او افزود: سیاست ما ماندگاری نیست و تنها آمدهایم محل عبور را باز کنیم.
وی گفت: شنبه هفته آینده این موضوع را کتبا منتشر خواهیم کرد.
وی درباره اقساط خرید مخابرات از دولت افزود:از 16 قسط بابت خرید مخابرات که باید پرداخت میشد 11 قسط پرداخت شده که تنها 5 قسط باقیمانده که طی 2.5 سال آینده آنرا تسویه خواهیم کرد.
رئیس هیات مدیره مخابرات ایران با اشاره به صحبتها معاون وزیر ارتباطات در ارتباط ارزش 140 میلیارد تومانی مخابرات گفت: ایشان ارزش مخابرات را به یک سوم ارزش واقعی آن عنوان کردهاند اما با این حال حاضریم به کمتر از این مبلغ واگذار کنیم.
سید هاشمی در ارتباط با صحبتهایی مبنی بر بازپسگیری مخابرات اذعان کرد: شرکت توسعه اعتماد مبین بلوک مدیریتی مخابرات را به ارزش هر سهم 340 تومان خرید در حالیکه هفته گذشته بابت 19 روز عقب افتادن پرداخت یک قسط 500 میلیارد تومانی میخواستند حدود 5 درصد از سهام مربوط به بلوک مدیریتی را به ارزش هر سهم 220 تومان بفروشند تا مدیریت را از ما بگیرند.
وی با انتقاد به برخی حرفها مبنی بر ارزان فروخته شدن مخابرات نیز گفت: ما این شرکت را با کلی بالا و پایین کردن قیمت در رقابت با دیگر متقاضیان از پشت ویترین بورس خریداری کردیم؛ اگر مشکلاتی تا پیش از ان برای مخابرات وجود داشته به ما ربطی ندارد. اگر واقعا ارزان خریدیم خوب نمیفروختید.
او افزود: دولت با رضایت کامل مخابرات را فروخت؛ اکنون کار به جایی رسیده تا صبحت از خصوصیسازی میشود مخابرات را پیش میکشند و بر سر این شرکت میکوبند.
رئیس هیات مدیره مخابرات ایران گفت: ما این شرکت را زمانیکه ارزش دلار هزار تومان بود به ارزش هر سهم 340 تومان خریدیم اما اکنون که دلار 3300 تومان است چرا میخواستند سهام آن را با قیمت 220 تومان عرضه کنند؟
وی خاطر نشان کرد: ما رقمی بالغ بر 11 هزار میلیارد تومان در این شرکت سرمایهگذاری کرده ایم که رد زمان فروش باید این مبالغ نیز احتساب شود زیرا تماما بعد از خصوصیسازی اتفاق افتاده است.
او افزود: باز هم میگویم هرکسی میخواهد اعم از کنسرسیومها، دولت یا کنسرسیوم تامین اجتماعی بیاید با همان شرایط خرید، مخابرات را به او بفروشیم.
سید هاشمی گفت: مدام مخابرات را تهدید میکنند که معامله را باطل میکنیم، اکنون خودمان اعلام میکنیم که بیایید و مخابرات را از ما تحویل بگیرید اما تا زمانیکه مالک مخابرات هستیم با تمام قدرت کار میکنیم.
وی بار دیگر اشارهای به تعرفه تلفن ثابت داشت و گفت: آمار 166 کشور جهان نشان میدهد که تعرفه مکالمات تلفن ثابت در ایران پایینتر از تمامی کشورهای دنیاست؛ سرانه تلفن ثابت هر ایرانی 12 سنت در حالیکه این نرخ در افغانستان 1.56 دلار است.
او با اشاره به اهمیت IT گفت: هر کشوری از IT عقب بیفتد باید فاتحه آن را خواند؛ کشورهای امریکایی تنها 5600 ویزا برای نیروهای آیتی صادر کردهاند و کشوری با وسعت سنگاپور که اندازه تهران است با رقم 240 میلیارد دلار درآمد ناخالص داخلی، 60 درصد در آیتی سرمایهگذاری میکند.
سید هاشمی بازار فناوری اطلاعات را در کشور 40 هزار میلیارد تومان دانست و ابراز کرد: ترنول مالی این حوزه اکنون 14 هزار میلیارد تومان است که ایرانسل هم سهم 6 هزار میلیارد تومانی از ان دارد اما سهم رایتل و شرکتهای اینترنتی ناچیز است.
وی با اشاره به اینکه بعد از خصوصی سازی مخابرات بازار شرکتهای اینترنتی رونق گرفت، ابراز کرد: زمانیکه مخابرات را تحویل گرفتیم چیزی به عنوان ADSL نداشت اما اکنون 3.5 میلیون مشترک جذب کرده و شرکتهای اینترنتی نیز از سهم 400 هزار به 3.5 میلیون مشترک در حال حاضر رسیدهاند.
او گفت: برنامه داریم تا میزان واگذاری خطوط اینترنت پرسرعت خود را به 10 میلیون برسانیم.
رئیس هیات مدیره مخابرات ایران در انتقاد به گران بودن اینترنت گفت: پهنای باند دست ما نیست بلکه دست زیرساخت است؛ در این زمینه خود ما هم مشکل داریم و حتی درخواست دادیم تا مخابرات خودش دست به واردات پهنای باند بزند که قیمتی بسیار پایینتر از نرخ کنونی میشود اما گفتند این کار انحصاری است.
وی در پایان خبر از حل شدن مشکل کارگزاران روستایی داد و گفت: این قضیه را با حضور در کمیسیون صنایع مجلس بستیم که از طرفی کمک به استاندار شد تا دیگر شاهد تجمعات خیابانی نباشند و از طرفی هم قانون مجلس به اجرا درآمد؛ با اقتدار کامل با تمامی کارگزاران روستایی قرارداد بستیم.
از کجا میارید ؟ کارگزاران روستاهارو ک بدبخت کردید
2- از سال 88 تاکنون املاک بسیاری از مخابرات توسط خریدار فروخته شده و با فروش این املاک اقساط خرید مخابرات پرداخت شده اکنون که دیگر مخابرات چیزی برای فروش ندارد این سخنان جای تعجب ندارد .که خریدار مخابرات را نخواهد .
3- جناب رئیس هیات مدیره به هنگام گزراش درباه سرمایه گذاری ، شرکت سیار را هم به مجموعه مخابرات اضافه میکنند چون شبکه سیار سود اور است و طبیعی است که در ان ازسوی خریدار سرمایه گذاری شود اما ارتباطات ثابت که درامد زایی چندانی ندارد در این سالها مورد توجه خریدار نبوده است نتیجه این امر عدم سرمایه گذاری