به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، فواد ایزدی کارشناس مسائل سیاسی در همایش اقتصاد سیاسی انفعال یا اقتدار به بحث درباره مواجهه آمریکا با انقلاب اسلامی اشاره کرد و اظهار داشت: بحث روابط ایران با آمریکا طی یک سال گذشته دچار تحولاتی شده است مثلا یک روزنامه آمریکایی نوشته بود تعداد ساعت هایی که ظریف و کری با هم مذاکره کرده اند در تاریخ آمریکا رکورد زده است و این یک تحول جدی در حوزه زمینه تقابل ایران و آمریکاست.
وی ادامه داد: در دوران نه چندان دور اگر وزرای ایران و آمریکا در محافلی یکدیگر را می دیدند راهشان را از هم کج می کردند اما اکنون با هم قدم می زنند و گفتگو می کنند این تحول قابل توجهی است و نیاز دارد که بر روی آن مطالعه صورت گیرد.
این کارشناس مسائل سیاسی تصریح کرد: در زمینه این که چه نوع تفکراتی در آمریکا نسبت به انقلاب اسلامی وجود دارد یک تحقیقاتی انجام دادیم و در یک بازه زمانی آن تفکرات را شناسایی و دسته بندی کردیم و به این مسئله رسیدیم که در آمریکا نسبت به ایران 4 نوع تفکر وجود دارد.
ایزدی ادامه داد: گروه اول افرادی هستند که مشهور به نوع محافظه کارها که عمدتا از جناح راست آمریکا و اسرائیل هستند که در زمان بوش پسر قدرت را در دست داشتند تفکر این ها این است که ایران یک کشور دشمن است و باید حکومتش سرنگون شود و روش سرنگونی را هم بر تحریم های شکننده می دانند.
وی به گروه دوم اشاره کرد و در این مورد گفت: گروه دوم از حزب دمکرات و تیم اوباما هستند که معتقد به هدف گروه اولند و می گویند که ما باید حکومت جمهوری اسلامی را سرنگون کنیم اما مشخصا تاکتیک آنان مقداری متفاوت تر است و می گویند که تحریم طی 36 سال گذشته جواب نداده است و حرفشان این است که در نهایت باید به سیاستی برسند که جمهوری اسلامی را سرنگون کند.
وی با بیان این که این گروه دوم معتقدند که تحریم ها نه تنها نتوانسته حکومت ایران را سرنگون کند بلکه در عمل قدرتمندتر شده اند افزود: گروه دوم می خواهند راهکاری پیدا کنند که به هدف سرنگونی برسند و در این زمینه طراحی های انجام داده اند.
این کارشناس مسائل سیاسی به طراحی گروه دوم در مقابله با انقلاب اسلامی اشاره کرد و در این باره اظهار داشت: گروه دوم که عمدتا از تیم اوباما هستند اعتقادشان بر این است که ابتدا باید پرونده هسته ای را ببندیم و سپس به سراغ مواردی دیگری همچون قدرت منطقه ای ایران و حاکمیت قوی آن در داخل کشور برویم
ایزدی گفت: آنان معتقدند زمانی که پرونده هسته ای را بستند قدرت منطقه ای ایران را با عنوان حمایت از تروریسم و حاکمیت قویش را با عنوان حقوق بشر متزلزل می کنیم یعنی می گویند شما هسته ای را ببندید سپس سیاست خارجی و داخلی تان را به دست ما بدهید و به داخل کشور هم نگاه می اندازند و می بینند یک سری تفکراتی در داخل کشور خیلی با منافع آنان بیگانه نیستند
وی با بیان این که یک سری داخل کشور هستند که از لحاظ فکری به گروه دوم آمریکایی شبیه ترند تا به تفکرات حضرت امام(ره)، گفت: طرف آمریکایی محیط داخلی ما را رصد می کند و می بیند یک سری ظرفیت هایی در داخل است که ممکن است به هدف آنان کمک کند و برای تحقق این مسئله هم یک سری نیازها دارند که نیاز اولشان به مذاکره و توافق است
ایزدی به نامه سناتورهای آمریکایی به اوباما اشاره کرد و ادامه داد: تحریم های اصالتا غیرقانونی است یک کشور حق ندارد اتباع و شرکت های کشورهای دیگر را از مراودات با سایر کشورها منع کند و به آنان بگوید شما بیایید قوانین ما را اجرا کنید و این مسئله برخلاف استقلال کشورهاست اما تاکنون آمریکایی ها به خاطر زور، فشار و پول شان در تحریم ها هم موفقیت هایی داشته اند
وی تصریح کرد: اگر شما فکت شیت آمریکا را بعد از توافق ژنو ببینید آنان می گویند اگر ما توافق ژنو را نداشتیم تحریم ها ترک می خورد ولی بعضی ها در داخل می گویند با توافق ژنو تحریم ها ترک خورد در عمل طرف مقابل طراحی اش در جهت سرنگونی جمهوری اسلامی است اما تیم مذاکره کننده ما فکر می کند که آنان دنبال تعامل با ما هستند و این اشتباهی استراتژیک است.
ایزدی به نوشته ای که از حمید ابوطالبی در پایگاه ریاست جمهوری منتشر شده بود اشاره کرد و گفت: آقای ابوطالبی عنوان کرده اند به نظر من ارزش آغاز تعامل ایران و آمریکا بیش از موضوع پرونده هسته ای است و آن را آسان از دست ندهیم؛ دوستان می دانند که برنامه هسته ای تعطیل می شود و تحریم ها هم سر جایش است و می گویند ما به دنبال تعامل هستیم این تفکر در درون بخشی از نخبگان سیاست خارجی و دولت وجود دارد که اگر جواب می داد خوب بود اما در عمل جواب نداده است.
این کارشناس مسائل سیاسی به سرنوشت قذافی و مرسی اشاره کرد و ادامه داد: قذافی در دوره ای در حکومتش سیستم را نسبت به طرف مقابل باز کرد برنامه هسته ای کشورشان را داخل کشتی گذاشت و راهی آمریکا کرد اما ببینید چه اتفاقی برای قذافی افتاد در اولین فرصت نابودش کردند. آقای مرسی هر هفته با سفیر آمریکا چایی می خورد اما چه اتفاقی برایش افتاد؟ این تفکر که مقاومت نکنیم و اقتدار نداریم بر برخی از مسئولان کشورهای دیگر هم وجود داشت اما دیدیم که سرنوشتشان به چه سمت و سویی رفت.
وی ادامه داد: آیا اقتصاد مقاومتی یعنی این که ما بیاییم آب خوردن مردم را به تحریم ها گره بزنیم آنچه که موحب ادامه حیات است مقاومت در برابر زیاده خواهی های طرف مقابل است.
ایزدی خاطر نشان کرد: مشکل آنان جمهوری اسلامی نیست مگر علیه مصدق که کودتا کردند آیا آقای مصدق جمهوری اسلامی بود نه، آنان به بحث ملی گرایی و مقاومت ملت ها آن هم در سطح حداقلی راضی نیستند طراحی امروز آمریکایی ها این است که تحریم ها را نگه دارند برنامه هسته ای ما را متوقف کنند و سپس سراغ برنامه های دیگرشان بروند.