به گزارش گروه بين الملل «خبرگزاري دانشجو»،این مقاله که به قلم عبدالباری عطوان نوشته شده، افزود: انتشار بیش از 60 هزار سند از 500 هزار اسناد بدست آمده از وزارتخانه های خارجه و کشور و نیز دستگاه اطلاعاتی عربستان، این کشور را در موضع سختی قرار داده و مانند زلزله سیاسی مقامات سعودی را برهم ریخته است.
وی اضافه کرد: این اسناد فشار مضاعفی را بر خاندان سعودی که در حال حاضر سرگرم جنگ بی پایان در یمن و هزینه های مالی و سیاسی فراوان در سوریه، جبهه گیری های جدید این کشور مقابل ایران و حضور فزآینده نیروهای تندرو گروه های تروریستی مثل داعش و القاعده است، وارد کرده و خواهد کرد.
عطوان افزود: مسوولان عربستانی حساسیت بسیاری در مورد افشای اطلاعات مربوط به خود در رسانه های عربی و خارجی دارند و حتی یک خبر کوچک را نمی خواهند، منتشر شود، اما چگونه شده که اکنون بیش از نیم میلیون سند شامل اسرار مهم از سرمایه گذاری های آنان برای رسانه ها و خبرنگاران، شخصیت های سیاسی عربی و خارجی، نامه نگاری به سفارتخانه ها و حتی نامه های سفیران و نوشته های وزیر خارجه یا رییس دستگاه اطلاعاتی این کشور، رسانه ای شده است.
او نوشت: من برخی از این اسناد را مطالعه کرده ام، با توجه به سانسور شدیدی که سعودی ها در اخبار منتشره در رسانه ها دارند، به نظر می رسد این اسناد یک زلزله سیاسی را به معنی واقعی برای این کشور شکل دهد.
وی افزود: مقامات عربستانی شهروندان خود را از مطالعه و مشاهده این اسناد با دروغ و فریبکاری خواندن آنها، برحذر داشته است.
عطوان نوشت: احتمال فریبکاری در یک نسخه یا دو نسخه و حتی 10 یا 100 نسخه ممکن است، اما در بیش از نیم میلیون نسخه امری معقول و منطقی به نظر نمی رسد، همین پایگاه صدها هزار از اسناد آمریکایی را منتشر کرد و وزارت خارجه این کشور هرگز این اسناد را دروغین نخواند، بلکه مراحل قانونی را علیه عاملان آن و مسوول ویکی لیکس که به سفارت اکوادور در لندن پناهنده شده، به اجرا گذاشت.
وی اضافه کرد: حال این سووال مطرح است که آیا توطئه ای علیه سعودی در جریان است، پاسخ مثبت است، همانطور که عربستان علیه کشورهای دیگر توطئه می کند و جنگ های رسانه ای، سیاسی و نظامی را علیه آنها به راه می اندازد و در امور داخلی دیگر کشورها مداخله می کند، پس طبیعی است که دیگران نیز در صورتی که بتوانند علیه این کشور توطئه چینی کنند.
عطوان نوشت: عربستان یک کشور معمولی و کوچک نیست، بلکه یکی از کشورهای فعال در مجموعه کشورهای عربی است . این کشور بزرگترین کشور صادر کننده نفت است که اماکن مقدس بزرگی در شهرهای مکه و مدینه آن قرار دارد .
وی اضافه کرد: عربستان بیشتر از هر چیزی از انتشار این اسناد محرمانه و چگونگی دستیابی به آن نگران است، چرا که مسوولان مربوطه بیشترین و امن ترین راه های ممکن برای جلوگیری از دسترسی به این اطلاعات را محاسبه و تضمین کرده بودند.
این نویسنده سووال کرد: آیا ممکن است که این اقدام از سوی ارتش یمن صورت گرفته باشد، چرا که وزارت خارجه عربستان ماه قبل نیز اعتراف کرد که بایگانی اسنادش مورد سرقت قرار گرفته و چه بسا برکناری شاهزاده سعود الفیصل وزیر خارجه این کشور که از 40 سال قبل این سمت را برعهده دارد، در راستای این پیشامد باشد.
او گفت: ما پیش از این نشنیده ایم که ارتش یمن یا گروه حوثی ها (جنبش انصارالله) و طرفداران علی عبدالله صالح رییس جمهوری سابق این کشور که هدف تجاوزات هواپیماهای سعودی هستند، ارتش الکترونیک تا این حد پیشرفته داشته باشند، پس چه بسا طرف ها و جهت های دیگری پشت این قضیه مخفی شده باشند، هرچند که ما وجود کارشناسان عالی یمنی را که در دانشگاه های غربی تدریس می کنند، نادیده نمی گیریم.
عطوان افزود: اینگونه دستبردهای اطلاعاتی شاید امری مثبت باشد تا عربستان و دیگر کشورهای عربی خلیج فارس را به انجام تغییرات ریشه ای در سیاست های قدیمی استفاده از سلاح مال برای خاموش کردن چراغ رسانه ها و خرید اطلاعات وادار نماید، چرا که جهان مثل یک دهکده کوچکی می ماند و پیشرفت های جدید در شبکه های اجتماعی مثل فیس بوک، اینترنت، اینستاگرام واتساب و غیره، نقشه ارتباطات اجتماعی را به نفع مردم تغییر داده و صدها هزار پایگاه و وبلاگ در عربستان و دیگر کشورهای عربی ایجاد شده است.
وی نوشت: امپراتوری رسانه ای با توجه به قدرت مالی خود شاخه هایی برای سیطره بر افکار عمومی کشورهای عربی تشکیل داده و موفقیت هایی در تغییر نقشه های سیاسی و تبلیغاتی در پیدایش انقلاب ها داشته که نمی توان آن را انکار کرد.
وی افزود: پیدایش شبکه های تلویزیونی محلی و ماهواره ای متعدد در بیشتر کشورهای عربی مثل تونس، لیبی، مراکش، الجزایر، یمن، مصر، اردن و بخصوص شبکه های خبری مثل الجزیره که اخبار سیاسی را منتشر می کنند، از شاخه های این دیکتاتوری رسانه ای هستند.
یکی از مشکلات سعودی ها این است که آنها دوستان را کاهش و دشمنان خود را افزایش داده و در جنگ های متعدد در یک زمان وارد شده اند که از ادامه آن بازمانده اند و در حقیقت سیاست خارجی عربستان، روش های سنتی مبتنی بر گفت وگو، احترام به منافع و ارزشهای ملی و شخصیت ها را کنار گذاشته است.
عطوان اضافه کرد: این در حالی است که سیاست های امپراتوری رسانه ای بزرگی که عربستان و کشورهای عربی دیگر بنا کرده اند، به دلیل روش های مخفی کاری و سانسور، کار به جایی نبرده اند.
عبدالباری عطوان نوشت: جانب مخفی و مثبت انتشار اینگونه اطلاعات و اسناد محرمانه، بازشدن دریچه دیپلماتیک عربی برای مردم و شهروندان است تا از طریق آن به این صندوق سیاه اطلاعاتی که هرگز نمی شد به آن دسترسی داشت، دست پیدا کنند.
وی افزود که دنیای امروز دیگر جایی برای مخفی کردن اسرار نیست و هرکس به آن اعتقاد ندارد، گویا در زمان 'امپراطوری باستانی' زندگی می کند.