آخرین اخبار:
کد خبر:۴۲۰۹۶۲

سوروس: عربستان بذر داعش را کاشت

سرمایه‌دار با نفوذ آمریکایی با انتشار یادداشتی، به مقامات این کشور توصیه کرده است برای جلوگیری از وقوع جنگ جهانی سوم و اتحاد چین و روسیه، برای ایجاد همکاری راهبردی با پکن تلاش کنند.

به گزارش گروه بين الملل «خبرگزاري دانشجو»،‌ «جورج سوروس» سرمایه‌دار آمریکایی که به دلیل ایفای نقش گسترده در ایجاد انقلاب‌های رنگی در کشورهای مختلف معروف شده، نسبت به نزدیک شدن روسیه و چین و همچنین احتمال شکل‌گیری جنگ جهانی سوم هشدار داد.

 

سوروس در یادداشتی که در پایگاه «نیویورک ریویو»‌منتشر کرده، به مقامات آمریکایی توصیه کرده است که با افزایش همکاری‌ها با چین، از احتمال شکل‌گیری اتحاد مسکو و پکن جلوگیری کنند.

 

در بخشی از یادداشت سوروس که با عنوان «جلوگیری از وقوع جنگ جهانی، از طریق مشارکت با چین» منتشر شده، با بیان اینکه با رشد اقتصادی چین و تأسیس موسسات مالی جدید از سوی این کشور، تک قطبی موسساتی چون بانک جهانی و صندوق بین‌المللی پول به خطر افتاده،‌ آمده است: «مشارکت راهبردی بین ایالات متحده و چین می‌تواند از شکل‌گیری دو بلوک قدرت که ممکن است نهایتا به رویارویی نظامی با یکدیگر کشیده شوند، جلوگیری کند.»

 

سوروس با بیان اینکه چین همین حالا هم به سمت افزایش توان نظامی و همچنین گسترش نفوذ در دریای جنوبی چین حرکت کرده است، به توافق آمریکا و چین برای گسترش همکاری در زمینه مقابله با تغییرات آب و هوایی پرداخته و نوشته است که واشنگتن باید تلاش کند در حوزه‌های دیگر نیز به توافقات مشابهی با پکن دست یابد.

 

وی نوشته است: «اگر این رویکرد را بتوان به دیگر ابعاد سیاست انرژی و حوزه‌های اقتصادی و مالی هم بسط داد، در آن صورت تهدید همگرایی میان چین و روسیه تا حد زیادی از چشم‌انداز درگیری‌های جهانی حذف خواهد شد. ارزش امتحان کردنش را دارد.»

 

او همچنین نوشته است که آمریکا باید در قبال روسیه و چین دو سیاست مجزا و متفاوت در پیش بگیرد، چراکه روسیه سیاست خود را بر استفاده از زور قائل کرده، اما چین با وجود برخی اقدامات مخالف نظر آمریکا، اما بر پیمان‌هایی که بسته، متعهد بوده است. وی در این مورد توصیف داد: «باید با قدرت در برابر تجاوزگری روسیه ایستاد، اما بر عکس باید چین را از طریق ارائه جایگزین‌های سازنده، تشویق کرد تا از تجاوزگری نظامی خودداری کند.»

 

وی در پایان این یادداشت پیشنهاد کرده است که باراک اوباما رئیس‌جمهور آمریکا زمانی که رئیس‌جمهور چین در ماه سپتامبر به واشنگتن سفر کرده، به پکن «پیشنهاد سخاوتمندانه» برای مشارکت راهبردی ارائه کند.

 

سوروس در بخش ابتدایی این یادداشت، گریزی هم به وضعیت خاورمیانه زده و به تشریح دلایل ناآرامی در منطقه پرداخته بود. وی در این بخش ادعاهایی تکراری در مورد نقش ایران و روسیه در سوریه و یمن مطرح کرده، در عین حال به نقش عربستان در شکل‌گیری گروه تروریستی داعش اعتراف کرده است.

 

وی در این مورد نوشته است: «در فضای سیاسی، درگیری‌های محلی گسترش یافته و چند برابر می‌شوند. اگر این درگیری‌ها جداگانه بود، احتمالا امکان حل آن‌ها وجود داشت، اما آن‌ها با یکدیگر مرتبط بوده و بازندگان در یک درگیری، خود در جای دیگر درگیری ایجاد می‌کنند. به عنوان نمونه، بحران سوریه زمانی تشدید شد که دولت روسیه و ایران هریک به دلایل خود به کمک بشار اسد در سوریه آمدند.»

 

سوروس افزود: «عربستان سعودی بذر مالی داعش را فراهم کرد و ایران هم در پاسخ به عربستان شورش حوثی‌ها را در یمن کلید زد. نتانیاهو (نخست‌وزیر اسرائیل) هم تلاش کرده تا کنگره را به مخالفت با پیمان هسته‌ای که ایالات متحده در حال مذاکره بر سر آن با ایران است، وادارد. آنقدر درگیری وجود دارد که افکار عمومی بین‌المللی به سختی می‌تواند اثری مثبت بر آن بگذارد.»

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار