آخرین اخبار:
کد خبر:۴۲۵۵۸۰
گزارش/

صدای فروپاشی نظام اقتصادی ابرقدرت‌ها به گوش می‌رسد؟/ بریکس در انتظار عضویت ایران

در حالی که کشورهای غربی در مذاکرات برای عدم لغو تحریم‌های ایران به سختی چانه‌زنی می‌کنند، در شرق اما قدرت‌های نوظهور، ایران را برای حضور در جمع خودشان فراخواندند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»؛ اینجا اوفای روسیه است. در حالی که کشورهای غربی در مذاکرات برای عدم لغو تحریم‌های ایران به سختی چانه‌زنی می‌کنند، در شرق اما قدرت‌های نوظهور، ایران را برای حضور در جمع خودشان فراخواندند.

 

روحانی پیش از ترک تهران به مقصد اوفا: برگزاری اجلاس‌های منطقه‌ای در شرایطی که جهان از لحاظ اقتصادی از تک قطبی بودن و از لحاظ سیاسی از یکجانبه گرایی فاصله گرفته است، اهمیت مضاعفی دارند و با حضور در آنها می‌توانیم اهداف سیاسی و اقتصادی کشورمان را پیگیری کنیم.

 

 

روسیه نیز صراحتا از عضویت ایران در سازمان همکاری‌های شانگهای و بریکس در آینده‌ای نزدیک خبر داد.

 

خبرگزاری روسی اینترفاکس: «آنتون کوبیاکوف» مشاور ولادیمیر پوتین گفت: «درخواست ایران (برای الحاق) در دستور کار اجلاس است و عضویت، دیر یا زود، پس از برداشته شدن تحریم‌های شورای امنیت به ایران اعطا می‌شود.»

 

شاید زمانی که در سال ۲۰۰۱ میلادی جیم اونیل، با قرار دادن حروف اول نام چهار کشور برزیل، روسیه، هند و چین در کنار هم بریک را معرفی کرد، هیچ گاه تصوری از شکل‌گیری یکی از مهمترین مجامع سیاسی و اقتصادی جهان نداشت. اتحادی که بعدها با عضویت آفریقای جنوبی به بریکس تغییر نام پیدا کرد. پنج کشور با سطوح متفاوتی از قدرت. دو عضو دائم شورای امنیت و سه نامزد عضویت در این شورا. هدف مشترک همه این کشورها اما دستیابی به یک نظام بین‌المللی عادلانه است. حال بریکس با داشتن نیمی از جمعیت جهان، ۲۸ درصد قدرت اقتصادی دنیا را در دست دارد. قدرتی که حال ابرقدرتی آمریکا را به چالش کشیده‌اند.

 

 

چین از یک سو بانک توسعه زیربنایی را با سرمایه اولیه ۱۰۰ میلیارد دلاری راه‌اندازی می‌کند و از سوی دیگر صندوق پولی بریکس را با ۱۰۰ میلیارد دلار سرمایه تصویب می‌کنند.

 

در حوزه انرژی نیز روسیه طرح انتقال گاز به چین از مسیر شرقی را تصویب کرده و کانال مالی بین دو کشور برای تبادلات با ارزهای دو کشور راه‌اندازی می‌کند.

 

مقدماتی که از آن صدای زنگ فروپاشی نظام اقتصادی ابرقدرت‌ها، صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی به گوش می‌رسد. شاید به همین دلیل است که طی چند سال اخیر باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا تلاش بسیاری برای ایجاد شرایط انحلال بریکس و تبدیل آن به یک سیستم مالی نو استعماری غرب به کار گرفته است.

 

 

این بار ایران نیز در این نشست شرکت کرد تا با نمایندگان این کشورها گفتگوهایی در سطح عالی داشته باشد. کشورهایی که هر کدام به گونه‌ای در تقابل با سیاست‌های ابرقدرت‌های غربی هستند. ایران نیز به دنبال تاثیرگذاری بیشتر در معاملات اقتصادی و سیاسی در جهان و منطقه است و بهترین فرصت برای رسیدن به این مهم شاید عضویت ایران در بریکس باشد.

 

روحانی در بازگشت به تهران: اعضای سازمان همکاری شانگهای ، گروه بریکس و اتحادیه اوراسیا در مجموع با داشتن بیش از 50 درصد جمعیت جهان، حدود 30 درصد درآمد ناخالص کل جهان را در اختیار دارند. در دیدار با روسای جمهوری روسیه، چین، بلاروس و افغانستان و نخست وزیر هندوستان، راههای توسعه بیش از پیش همکاریهای دوجانبه مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت. در دیدار با ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه اقدامات انجام شده برای توسعه مناسبات تهران - مسکو طی دوره فعالیت دولت یازدهم مرور و برنامه های آتی برای تقویت این روابط بررسی شد.
همچنین در دیدار با نخست وزیر هند موضوع حضور و مشارکت هند در طرحهای توسعه بندر چابهار و عملیاتی کردن پروژه های شرق کشور مورد بررسی قرار گرفت.

 

حال دو گروه مقابل هم ایستاده اند. گروهی فشار می آورد و گروه دیگر شاید برای تامین منافع خود، اما ایران را فرا می خواند. فراخوانی که برای ایران نیز خالی از لطف نیست چرا که عضویت در بریکس سهم مناسبی از ظرفیت های بازار کشورهای عضو را از آن ایران می کند.

 


تأمین منافع ملی، گسترش روابط میان طرفین و دستیابی به جایگاه نخست اقتـصادی، علمـی و فنـاوری طبق سند چشم انداز 20 ساله گام های محکم ایران پس از عضویت در بریکس خواهد بود. در مقابل نیز موقعیت جغرافیایی ایران، تضمین کننده جایگاه بریکس در منطقه بوده و پیوستن تهران به این سازمان، کمبود نماینده با نفوذ جهان اسلام را جبران خواهد کرد.
 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
مبین
Iran (Islamic Republic of)
۲۳ تير ۱۳۹۴ - ۱۷:۴۶
سلام
درباره طرح اقتصادی دکتر حسن عباسی یه گزارش بذارین مردم آگاه بشن
برنامه راز 26 تیر 93
3
0
ناشناس
۲۴ تير ۱۳۹۴ - ۰۱:۱۹
تا جایی که من یادم میاد آقای عباسی مدام از فروپاشی نظام اقتصادی غرب حرف میزد
کی محقق یشه خدا میدونه
مبین
۲۴ تير ۱۳۹۴ - ۱۴:۵۳
درسته ولی برنامه جایگزین طرح اقتصادی فعلی هم داشتن
که با این توافق دیگه باید بیخیالش شد
پربازدیدترین آخرین اخبار