به گزارش گروه بين الملل «خبرگزاري دانشجو»، مرکل، روز یکشنبه در مصاحبه با شبکه تلویزیونی «ِ ِای آر دی» آلمان گفت: «بخشش 30 یا 40 درصدی بدهی در یک اتحادیه پولی» قابل قبول نیست.
وی افزود یونان در سالهای گذشته انواع دیگری از بخشش بدهی را مانند «کاهش داوطلبانه (بدهی) طلبکاران خصوصی، تمدید سررسیدها و نرخهای پایینتر بهره» دریافت کرده است.
صدراعظم آلمان افزود: «آلمان میتواند در همین راستا امکانهای جایگزین را مورد بحث قرار دهد و این تنها زمانی امکان دارد که جزئیات بسته جدید کمک مالی 86 میلیارد یورویی (93 میلیارد دلاری) به بحث گذاشته شود.»
دولت یونان، روز شنبه طی حکمی، برداشت پول نقد توسط سپرده گذاران را در حد 60 یورو (65 دلار) در روز حفظ کرد اما بر محدودیتهای هفتگی آن افزود. به این معنی که سپرده گذارانی که در یک روز وجه نقد برداشت نکنند می توانند روز بعد تا 120 یورو (130 دلار) و به همین منوال تا 420 یورو (455 دلار) در هفته برداشت کنند.
مرکل با اشاره به محدودیتهای بانکی برای برداشت وجه نقد در یونان تصریح کرد: «این یک زندگی عادی نیست، بنابراین ما باید به سرعت (درباره این موضوع) در مذاکرات آتی درباره طرح نجات سوم اروپا مذاکره کنیم.»
یونان در هشتم تیر امسال در تلاش برای جلوگیری از برداشت و نقل و انتقال سپرده ها به خارج کشور تصمیم به بستن بانکها گرفت.
مرکل روز جمعه نیز در پاسخ به برخی نمایندگان پارلمان آلمان که گفته بودند سناریوی خروج یونان از منطقه یورو به «هرج و مرج قابل پیش بینی» منجر میشود گفت با این حساب، مذاکره درباره امکان خروج یونان از منطقه یورو دیگر مطرح نیست.
پارلمان آلمان پیشتر حمایتِ قاطع خود را از مذاکرات برای اعطای بسته نجات مالی به یونان اعلام کرده بود.
یونان از سال 2009 با بحران اقتصادی مواجه است و تاکنون در ازای اجرای تدابیر ریاضتی 240 میلیارد یورو کمک مالی از وامدهندگان بینالمللی دریافت کرده است.