به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو» علی عسگری در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: نسبت به سال گذشته ارائه اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی و مشاغل بند الف، ب و ج رشد داشت اما درباره مشاغل خودرو و املاک رشد منفی بود.
وی گفت: مشاغل خودرو مشاغلی هستند که دارندگان تاکسی، اتوبوس، مینی بوس، کامیون، کامیونت، بولدوزر و گریدر از این وسایل درآمد کسب می کنند.
عسگری افزود: این بخش یک میلیون و ۷۰۰ هزار مودی دارد اما درآمد مالیاتی مربوط به آن تنها ۲۵۰ میلیارد تومان است.
وی گفت: همچنین مشاغل مربوط به املاک نیز شامل مودیانی می شود که از اجاره املاک خود کسب درآمد می کنند.
رئیس سازمان امور مالیاتی کشور با بیان اینکه با وجود زیاد بودن تعداد مودیان این دو بخش اما درآمدهای مالیاتی آن کم است، افزود: به لحاظ اینکه سایر مودیان بتوانند از مهلت تیر در ارائه اظهارنامه مالیاتی خود استفاده کنند در قانون پیش بینی شده که دارندگان مشاغل خودرو و املاک بتوانند حتی بعد از تیرماه نیز مالیات خود را ارائه دهند به همین دلیل این مشاغل همچنان می توانند اظهارنامه مالیاتی خود را ارائه دهند.
عسگری با بیان اینکه یک تاکسی در سال نهایتا ۶۰ هزار تومان مالیات دارد، گفت: این درحالی است که همین تاکسی یک میلیون و ۸۰۰ هزار تومان معافیت پایه دارد و ما نمی خواهیم معافیت پایه این مودیان از بین برود.
وی افزود: همچنین دارندگان مشاغل املاک به عنوان مثال در تهران تا ۱۵۰ متر دارای معافیت مالیاتی هستند.
عسگری گفت: از این دو گروه می خواهیم بعد از تیرماه نیز اظهارنامه های مالیاتی خود را ارائه دهند تا بتوانند از معافیت های مالیاتی استفاده کنند اما اگر این کار را نکنند به سراغشان خواهیم رفت و مالیات مربوط را خواهیم گرفت.
وی با بیان اینکه در تیرماه امسال ۸ هزار و ۴۶۵ میلیارد تومان مالیات وصول کردیم، افزود: در چهار ماهه اول سال ۹۴ نیز ۲۱ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان وصول مالیاتی محقق شده است که با عدد پیش بینی ما انحراف ۷ تا ۸ درصدی را نشان می دهد و البته این موضوع قابل پیش بینی بود.
عسگری گفت: البته امسال برخی از شرکت های بزرگ خود را زیان دیده اعلام کرده و یا مالیات صفر را اظهار کردند که سال قبل مالیات های مثبت داشتند که البته به اینها در مراحل بعدی رسیدگی می شود و اگر به مرحله وصول مالیات برسند حتما از آنها مالیات وصول خواهیم کرد.