به گزارش گروه بين الملل «خبرگزاري دانشجو»، به نقل از اسپوتنیک؛ تحقیقات در جاذبه های گردشگری شبه جزیره و از جمله در مسیر جاده ابریشم و کشتی های بسیار قدیمی در اعماق دریای سیاه، از برنامه های این گروه است. قرار است رییس جمهور روسیه تا آخر ماه اوت به کریمه برود.
گروه اکتشافی با احتیاط برنامه ریزی سفر را انجام می دهند و جزییات سفر تا آخرین لحظه محرمانه خواهد بود. به گفته منابع روزنامه «ایزوستیا» انجمن جغرافیایی بیش از 160 سال به تحقیق در کریمه مشغول بوده، به همین خاطر می توانند موضوعات جالبی را به رییس جمهور نشان دهند.
باریس واخروشِف رییس انجمن جغرافیایی در کریمه ضمن گفتگو با روزنامه روسی «ایزوستیا» توضیح داد که هم اکنون این انجمن وظایف مهمی را در خصوص ایجاد فضای سیاسی، اجتماعی بر عهده دارد.
وی در ادامه توضیح داد: «بنا به تصمیم شورای علمی و بخش اجرایی، به دستور رییس جمهور هیات اکتشافی کریمه تشکیل شد که قرار است طی مدت پنج سال کار الحاق سریع کریمه به گستره اقتصادی، سیاسی و اجتماعی صورت بگیرد. گروه اکتشافی در مسیر اجتماعی — اقتصادی، بازگرداندن شبه جزیره به استراحت گاه درمانی، ایجاد اطلس جمهوری در حوزه های سیاسی، اجتماعی و سایر حوزه ها فعالیت خواهد کرد. لازم است که کارهای آماری شبیه به کار گروه اکتشافی قطب شمال صورت بگیرد. بسیاری از کارها فشرده و متنوع هستند از جمله کار روی فلات و جریان گاز ترکیه.
در نشست هیات موسس انجمن جغرافیایی روسیه امسال 170 مین سالگرد برگزار می شود. ولادیمیر پوتین اظهار کرد که طرح های انجمن جغرافیایی مناسبات با میهن را شکل می دهند.
رییس جمهور خاطر نشان ساخت که طرح های انجمن جغرافیایی بسیار متنوع هستند و از نظر مکان و موضوع مثبت ارزیابی می شوند. تمام این ها بی شک سهمی ارزنده در توسعه علوم، فعالیت های اجتماعی و ایجاد شرایط مناسب برای تربیت حس میهن پرستی در بین جوانان و همچنین توسعه میهن خواهد داشت.
ولادیمیر پوتین به حق در حوزه اکتشافات تخصص دارد. سال 2013 میلادی او با برنامه تحقیقات زیر آب در انجمن جغرافیایی آشنا شد. این برنامه در هنگام اکتشافات در جزیره گوگ لاند در خلیج فنلاند صورت گرفت. آن زمان رییس جمهور به محلی که سال 1869 کشتی بادبانی «آلگ» غرق شده رفت. وی با دستگاه اس-اکسپلور 5 به زیر آب رفته و 30 دقیقه زیر آب ماند.
در ماه سپتامبر 2012 ولادیمیر پوتین در تحقیقات نجات استرخوف شرکت کرده و سال 2011 با لباس غواصی به عمق خلیج تامان رفت. سال 2010 میلادی نیز وی با گروه اکتشافی به حوزه تووا رفت و در برنامه نجات ببر برفی شرکت کرد. سال 2009 نیز با دستگاه «میر» به اعماق بایکال رفت.
به اعتقاد کارشناسان، کریمه برای اکتشافات بی دلیل انتخاب نشده است. پس از اینکه شب جزیره کریمه دوباره به ساختار روسیه بازگشت، این منطقه به صورت دوره ای در اولویت کشور قرار می گیرد.
تنها امسال انجمن جغرافیایی روسیه چند برنامه اکتشافی ترتیب داده است. به مناسبت 170 سالگی انجمن و 70 سالگی پیروزی جنگ بزرگ میهنی، گروهی از اهالی کریمه با حمایت شعبه انجمن در کریمه سفر اکتشافی توریستی ترتیب دادند. این سفر در مسیر جاده ابریشم بود. علاوه بر این، برنامه ای برای صعود به قله «چاتیر داغ» ترتیب داده شد و پرچم انجمن، پرچم کریمه و روسیه را در بالای قله به احتزاز درآوردند. ده ها برنامه تحقیقاتی و سفرهای اکتشافی نیز برای بررسی و مطالعه تاسیسات زیرزمینی، غارها، رودخانه ها و اکوسیستم کوهستانی و همچنین جانوران زیرزمینی و غیره انجام گرفت.
آخرین اکتشافات انجمن جغرافیایی روسیه در کریمه کشف سه کشتی جنگی دوران جنگ بزرگ میهنی در اعماق دریای سیاه در سواحل شبه جزیره بود. اوایل تابستان امسال نمایندگان این انجمن جغرافیایی آمادگی خود را برای ماموریت اکتشافی و مطالعه روی دو کشتی کوچک باستانی در اعماق دریای سیاه و در نزدیکی سواستوپول اعلام کردند.