کد خبر:۴۳۰۷۶۶

ورود جنگنده‌های آمریکایی به خاک ترکیه

با ورود پهپادها و جنگنده‌های امریکایی به یک پایگاه هوایی نزدیک مرز سوریه با ترکیه، وزیر خارجه ترکیه از آغاز جنگی «همه جانبه» علیه گروه تروریستی داعش در آینده‌ای نزدیک خبر داده است.

به گزارش گروه بين الملل «خبرگزاري دانشجو»، مولود چاووش‌اوغلو چهارشنبه در حاشیه نشست اتحادیه ملل جنوب شرق آسیا (آسه آن) در کوالالامپور اعلام کرد این نبرد به زودی آغاز می‌شود.

 

خبرگزاری آناتولی به نقل از چاووش‌اوغلو گزارش کرد: «به عنوان بخشی از توافقمان با امریکا گام‌های بزرگی درباره مسائل فنی استفاده از پایگاه اینجرلیک برداشته‌ایم و جنگنده‌های امریکایی نیز کم کم از راه می‌رسند.»

 

وی افزود: «به زودی با یکدگیر نبردی همه جانبه را علیه داعش آغاز می‌کنیم.»

 

امریکا و ترکیه، که از ابتدای آغاز بحران سوریه حامی پیکارجویان معارض دولت دمشق بوده‌اند، چندی پیش از توافقی خبر دادند که هدف از آن عقب راندن داعش از مناطق اشغال شده در مرز سوریه - ترکیه و جایگزین کردن آنها با پیکارجویانِ به اصطلاح «میانه‌رو» است.

 

وزیر خارجه ترکیه همچنین مدعی شد پس از آغاز این عملیات شرایطی امن‌تر برای پیکارجویان «میانه‌رو» که با داعش می‌جنگند، فراهم خواهد شد.

 

وی مدعی شد تا زمانی که عملیات با هماهنگی سوریه انجام شود، دولت دمشق نیز از جنگ علیه داعش حمایت خواهد کرد.

 

ترکیه چندی پیش اعلام کرد مواضع داعش را در سوریه هدف حمله قرار داده است، اما بر پایه گزارش‎‌ها، اکثر قربانیان این حملات کُردهای ساکن این کشور عربی بودند.

 

سازمان سیا در سال 2012 با هدف سرنگون کردن حکومت سوریه به بسیاری از پیکارجویان به اصطلاح میانه‌رو در خاک اردن آموزش داد. بر اساس گزارش‌ها، اکنون بسیاری از این پیکارجویان به داعش پیوسته‌اند.

 

با این وجود امریکا از سال گذشته با تشکیل یک ائتلاف بین المللی به بهانه نابودی داعش، بدون مجوز سازمان ملل و یا دولت سوریه مناطقی از این کشور را هدف حملات هوایی قرار داده است.

 

سوریه که از مارس سال 2011 دچار بحران است عملیات تحت امر امریکا را نقض حاکمیت ملی خود می‌داند.

 

 تروریست‌های تکفیری داعش بخش‌هایی از عراق و سوریه را تصرف کرده و در این دو کشور جنایات بسیاری علیه مردم مرتکب شده‌اند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار