کد خبر:۴۳۱۵۶۴

خط و نشان سازمان جنگل‌ها برای صدا و سیما/ از شکایت خود کوتاه نمی‌آییم

رییس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری با بیان این‌که وزیر جهاد کشاورزی در این زمینه در جلسه شورای عالی معماری و شهرسازی پیشنهادات مناسبی داده‌اند، گفت: گرچه طی ۶۰ سال گذشته توسعه شهری در مناطق شمالی کشور سرعت بالایی داشته و به عنوان مثال ساری طی این مدت ۱۲ برابر بزرگتر شده است.

به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»؛ رییس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری – در نشست خبری به مناسب روز خبرنگار اظهار کرد: آزاد‌راه تهران – شمال سال‌های طولانی است که مراحل مطالعاتی و اجرایی آن شروع شده است، اما اگر قرار بود ساخت این آزاد‌راه از امروز آغاز شود، سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری با آن مخالفت می‌کرد چرا که این آزاد‌راه از مناطق جنگلی می‌گذرد که ناگزیر به تخریب آن است، اما با توجه به رشد سریع جمعیت و حجم مسافرت‌های بسیاری که از مناطق مختلف کشور به استان‌های شمالی صورت می‌گیرد و با توجه به این‌که ساخت این آزاد‌راه از سال‌ها پیش آغاز شده است، ناچار به پذیرش آن شدیم.

 

وی افزود: سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری نظارت خود را بر آزاد‌راه تهران – شمال دارد و این نظارت را تشدید کرده است تا اجازه احداث جاده‌های فرعی را برای این آزاد‌راه ندهد چرا که این جاده‌های فرعی راه را برای ورود بیشتر به جنگل و تخریب غیرقانونی آن باز می‌کند.

 

رییس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری ادامه داد: هرگونه ساخت‌وساز در جنگل ممنوع است و اگر کسی بتواند در مستثنیات خود که در مناطق جنگلی وجود دارد مجوز ساخت‌وساز بگیرد، اجازه احداث جاده فرعی که به آزاد‌راه تهران – شمال منتهی شود را ندارد.

 

به گفته جلالی یکی از راهکارها برای کاهش آسیب‌های ساخت آزاد‌راه تهران – شمال به مناطق جنگلی احداث تونل یا جاده‌های هوایی است که در مناطقی که میسر باشد پیشنهاد آن را ارائه می‌دهیم و برای عملی شدن آن پیگیری‌های لازم انجام می‌شود.

 

از تخلف صدا‌وسیما در ساخت‌وساز در جنگل کوتاه نمی‌آییم

 

وی تصریح کرد: سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری نظارت خود را برای جلوگیری ساخت‌وساز در همه مناطق جنگلی به ویژه استان‌های شمالی انجام می‌دهد و باید کاری کنیم که از وقوع جرم در این زمینه پیشگیری کنیم تا سرمایه‌های کشور به ویلا تبدیل نشود.

 

رییس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری با بیان این‌که وزیر جهاد کشاورزی در این زمینه در جلسه شورای عالی معماری و شهرسازی پیشنهادات مناسبی داده‌اند، گفت: گرچه طی 60 سال گذشته توسعه شهری در مناطق شمالی کشور سرعت بالایی داشته و به عنوان مثال ساری طی این مدت 12 برابر بزرگتر شده است.

 

جلالی افزود: در تخلفاتی که در منابع طبیعی و مناطق جنگلی به صورت غیرقانونی ساخت‌وساز شده نیز پیگیری‌های لازم صورت گرفته و پرونده آن‌ها مانند پرونده‌ای که برای صدا‌وسیما تشکیل شده، به دادگاه معرفی شده و سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری به هیچ وجه در این زمینه کوتاه نمی‌آید.

 

وی گفت: 7.7 هکتار از اراضی کشور جزو مناطق بیابان‌زا بوده که از این میزان 3 میلیون هکتار شناسایی شده و امیدواریم در برنامه ششم امکان اجرایی شدن راهکارهای مقابله با بیابان‌زایی فراهم شود.

 

 

رییس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری عنوان کرد: ستاد بحران دریاچه ارومیه در مجموع 15 طرح برای احیاء این دریاچه در نظر گرفته که یکی از آن طرح‌ها کنترل پدیده گرد و غبار مناطق اطراف دریاچه ارومیه است.

 

 

جلالی با بیان اینکه بخشی از وظایف کنترل پدیده گرد و غبار در مناطق اطراف دریاچه ارومیه بر عهده سازمان جنگل‌ها است، افزود: پدیده گرد و غبار برای سکونت مردم در این منطقه مشکلات زیادی ایجاد کرده به طوری که در 4 ماه از سال حتی مردم نمی‌توانند از خانه‌هایشان خارج شوند.

 

وی ادامه داد: در منطقه حاشیه دریاچه ارومیه در سطح 8 هزار هکتار عملیات نهال‌کاری، کنترل آب‌های سطحی و آبخیزداری و مدیریت چرای دام به اجرا درآمده است.

 

معاون وزیر جهاد کشاورزی اظهار کرد: از اواخر سال گذشته که اقدامات در حاشیه دریاچه ارومیه آغاز شده تاکنون نتایج خوبی حاصل شده و به گفته رییس ستاد مدیریت بحران یکی از دستگاه‌های موثر که اقدامات خود را به موقع در حفاظت از دریاچه ارومیه انجام داده، سازمان‌ جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری است.

 

به گفته جلالی، بخش عمده‌ای از حفاظت از دریاچه ارومیه و جلوگیری از بحرانی شدن وضعیت آن بر عهده سازمان محیط زیست است که حدود 5 میلیون هکتار را در برمی‌گیرد، بنابراین اقدامات آبخیزداری متناسب با تعادل اکوسیستم در این حوزه بسیار موثر است.

 

وی تصریح کرد: در سطح 600 هزار هکتار عملیات غُرق و کنترل چرای دام را در اطراف منطقه دریاچه ارومیه برای جلوگیری از افزایش پدیده گرد و غبار داشته‌ایم.

 

رییس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری درباره پیشگیری و اطفاء حریق جنگل‌ها اظهار کرد: حدود 95 درصد از آتش‌سوزی‌ها عمدی بوده و عامل انسانی مسبب آن است و مابقی به عوامل طبیعی بر می‌گردد.

 

جلالی افزود: بیشتر حریق‌ها به کمک عامل انسانی و دست کنترل می‌شود به گونه‌ای که 90 درصد اطفاء حریق در جنگل‌ها توسط نیروی انسانی مهار و کنترل می‌شود.

 

وی تصریح کرد: با توجه به کوهستانی بودن و صعب‌العبور بودن مناطق، مشکلاتی زیادی در اطفاء حریق جنگل‌ها وجود دارد و در این راستا سال گذشته 186 دستگاه خودروی مجهز به اطفاء حریق با کمک دولت خریداری شد که از شهریور ماه سال جاری به ناوگان فعلی اضافه می‌شود.

 

رییس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری گفت: از آنجا که سازمان فاقد اطفاء حریق هوایی است از دستگاه‌ها و سازمان‌های دیگر مثل هلال‌احمر و ستاد کل نیروهای مسلح در صورت بروز حادثه بهره می‌گیریم همچنین امسال تفاهمنامه‌ای با ستاد کل نیروهای مسلح داشتیم تا در صورت بروز حادثه در مناطق صعب‌العبور به ما کمک کنند.

 

جلالی ادامه داد: شبکه دیده‌بانی توسط اداره کل منابع طبیعی برای مشاهده و گزارش‌دهی به موقع حریق مستقر شده تا در مواردی که نیاز باشد با بالگرد به کمک آنها بشتابیم و دولت نیز 8 میلیارد تومان برای تجهیز ناوگان اطفاء حریق تصویب کرده تا این اعتبار در اختیار سازمان مدیریت بحران قرار گیرد.

 

وی اعلام کرد: در 4 ماه ابتدای امسال 6 هزار و 438 هکتار از جنگل‌ها دچار حریق شده است. تعداد این حریق‌ها 786 فقره بوده که از لحاظ تعداد نسبت به سال گذشته کاهش داشته است زیرا در 4 ماهه اول سال گذشته تعداد آتش‌سوزی در جنگل 638 فقره بوده است.

 

رییس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری افزود: در این بازه زمانی در سطح 747 هکتار جنگل آتش‌سوزی داشتیم که مقایسه آمار 4 ماه ابتدای امسال و سال گذشته رشد 23 درصد حریق‌ها در سطح جنگل‌ها را نشان می‌دهد. آتش‌سوزی‌ها در سال گذشته 11 هکتار از اراضی را تخریب کرده اما امسال این آتش‌سوزی‌ها 8 هکتار را تخریب کرده است، بنابراین، این آمارها نشان دهنده انجام عملیات به موقع است.

 

 

جلالی گفت: به کمک یگان حفاظت سالانه از 30 هزار هکتار از اراضی ملی رفع تصرف می‌شود و مردم می‌توانند با تماس رایگان با سامانه 1504‌ خبرهای مربوط به تصرفات جنگل‌ها و آتش‌سوزی‌ها را به سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری اطلاع ‌رسانی کنند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار