به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، حجتالاسلام روحالله حسینیان نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی صبح امروز دوشنبه 19 مرداد در تذکری شفاهی در صحن علنی با اعتراض به نحوه مدیریت مجلس گفت: مدیریت مجلس عادلانه برخورد نمیکند.
وی افزود: همین امروز صبح 4 نفر از نمایندگان به عنوان موافق و مخالف صحبت کردند و در اصل موضوع صحبتشان تذکراتی را دادند اما کسی ایراد نگرفته چرا این تذکرات خارج از موضوع است.
به عنوان مثال آقای لاهوتی تذکر به جایی درباره افرادی که جلوی مجلس تجمع کردهاند مطرح کرد که جنابعالی هم تأیید کردید ولی همین که آقایان کوچکزاده و رسایی حرفی میزنند و تذکری میدهند مدیریت مجلس به آنها حمله کرده و نمیگذارند صحبت کنند.
حسینیان در ادامه گفت: ما صحبت داریم. چرا اینگونه با ما برخورد میکنید؟ اگر واقعا به این نتیجه رسیدهاید که مخالفین دولت در توافقنامه حرف نزنند یک مقدار چسب بگیرید و دهان ما را ببندید که صحبت نکنیم. از طرف دیگر طبق قانون اساسی این حق نمایندگان است که وزیری را استیضاح کنند. شما در این استیضاحها غربالگری میکنید. 20 نفر، 30 نفر، 80 نفر استیضاح را امضا کردند اما هیأت رئیسه اجازه طرح آن را نمیدهد.
وی افزود: این نوع مدیریت مجلس ما را به تنگ می آورد و روزی حرفی میزنیم که باعث ناراحتی همگان می شود.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به سخن رئیسجمهور سابق که گفته بود مجلس در رأس امور نیست و هجمههایی که به او در این باره شد، گفت: یکی از محورهای سوال از وی همین موضوع بود. رئیسجمهور فعلی نیز مجلس را به کناری زده و اجازه طرح این صحبتها و مذاکرات را نمیدهد و به جای اینکه یک لایحهای درباره توافقنامه به مجلس بفرستد میایستد و هیأت رئیسه نیز این کار را توجیه میکند.
در ادامه محمدرضا باهنر نایب رئیس مجلس که ریاست جلسه را بر عهده داشت در توضیحاتی اظهار داشت: اینکه کسی به عنوان مخالف یا موافق ثبتنام کند و در این فرصت بخواهد تذکر بدهد این کار آییننامهای نیست و خواهش ما این است که دوستان این کار را نکنند.
وی ادامه داد: اما درباره اینکه چرا برخوردهای متفاوت میشود من این تذکر را قبول دارم؛ آقای رسایی وقت گرفتند متن مخالفت شان تبدیل به تذکر شد و یک جمله هم به عنوان مخالف صحبت کردند اما آقای لاهوتی یک جمله تذکر دادند که آن هم خلاف است و من از دوستان میخواهم که حداقل ظاهر آیین نامه را رعایت کنند.
باهنر درباره نقش مجلس در قبال برجام گفت:این مباحث در حال افزایش است. اینکه مجلس در رأس امور هست شکی در آن نیست. امام و مقام معظم رهبری این مطلب را فرمودهاند از اصول متعدد قانون اساسی نیز روشن است که مجلس در رأس امور است اما اینکه این برجام باید به صورت لایحه در مجلس بیاید یا همین ارائه مجلس به دولت کافیست در حال بررسی است و حقوقدانان و کارشناسان نظرات مختلفی دارند.
وی تصریح کرد: قطعا اگر مجلس به این جمعبندی برسد که دولت باید درباره برجام لایحه به مجلس بدهد دولت مکلف به این کار است و رئیس مجلس نیز اعلام کرده است که دولت باید لایحه بدهد. مطمئن باشید اگر جمعبندی نظام ارائه لایحه درباره برجام به مجلس باشد دولت موظف به تقدیم لایحه مربوطه به مجلس خواهد بود.