درگذشت «بختیار» و دفن در آرامگاه خانوادگی
به گزارش گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، دکتر مظفر بختیار استاد دانشگاه تهران و از استاد ممتاز دانشگاه پکن، عصر روز جمعه 23 مرداد در تهران وی حدود دو ماه بود در کما به سر می برد روز گذشته در مقبره خانوادگی در بهشت زهرای تهران به خاک سپرده شد.
بر اساس این گزارش، این استاد ایرانشناس در کنار مطالعات ایران شناسی مرحوم بختیار از فارسیپژوهان، نسخهشناسان و مترجمان برجسته ایران هم شمرده میشد.
از جمله آثار وی میتوان به: نی نامه، فرقههای صوفیه در چین، فرهنگ چینی به فارسی (به ویراستاری وی)، کتاب ایران، شکوه ایران، علف (ترجمه)، آداب فتوت (ترجمه)، مجموعه آثار رضا عباسی، حیاة الطغرایی (به عربی) و... اشاره کرد.
همچنین در تدوین اطلس تاریخی ایران به دو زبان فارسی و انگلیسی سهم عمده داشته و کتاب ایران او به 6 زبان دنیا ترجمه شده و البته شاید از همه مهمتر تألیف «نی نامه» اثر جامی نفیسترین نسخه هنری فارسی در جهان است که انتشارات مرکز نشر دانشگاهی آن را به چاپ رسانده است.
یادش به خیر و روانش شاد .
مرگ چنین خواجه نه کاریست خُرد ...
استاد بی همتای ما در حقیقت دایره المعارف علوم انسانی و یکی از برجسته ترین اساتید زبان و ادبیات فارسی بود که دانشکده ادبیات دانشگاه تهران به زیور وجود مبارک او آراسته بود .
در طول عمر خودم هیچ استادی نظیر ایشان را ندیدم که تا آن حد به ادبیات کهن و معاصر ایران و جهان آشنا باشد .
واژه ها مثل موم در دست ایشان نرم و روان بودند .
هنگامی که به تدریس حافظ مشغول بود حتی درختان دانشکده ادبیات همانند مجذوبان ، سراپا گوش بودند و در ساعت تدریس " تاریخ جهانگشا " - که از دشوارترین متون زبان و ادب پارسی است - دانشجویان و حتی اساتید دانشگاه ، محو گفتار استاد می شدند .
هیبت و صلابت دکتر بختیار و آراستگی وجود نازنین