به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، مرعشی؛ رئیس مرکز پزشکی سازمان حج و زیارت با حضور در برنامه «امشب» به برخی از مسائل پزشکی مرتبط با تمتع اشاره داشت و گفت: حدود 4 میلیون زائر از کشورهای مختلف با بیماریهای مختلف در کنگره بزرگ حج شرکت میکنند که فضا در مکه و مدینه محدود است و تماسهای افراد با یکدیگر نزدیک و احتمال انتقال بیماری وجود دارد.
وی ادامه داد: ما به زائران رعایت بهداشت فردی و جمعی در فضای عمومی مکه و مدینه، شستشوی مداوم دستها، استفاده از سجاده شخصی را انجام دهند که این به سلامت زائران کمک خواهد کرد.
رئیس مرکز پزشکی سازمان حج وزیارت در ادامه افزود: تیم پزشکی و کادر بیمارستانی در شهرهای مکه و مدینه حضور دارند و همچنین همراه کاروانها پزشکهایی در هتلها هستند که زائرانی که بیماری خاص دارند را تحت نظرقرار میدهند.
وی درخصوص امکانات پزشکی و پزشکان متخصص در طول این سفر در کشور عربستان، گفت: در این سفر پزشکان متخصص ایرانی از قبیل متخصص قلب، زنان و زایمان، اعصاب و روان، ریه، رادیولوژی، سونوگرافی و .... زائران را همراهی میکنند.
رئیس مرکزپزشکی حج و زیارت افزود: بیمارستانی در عربستان تجهیز کردهایم که مناسبترین سرویس درمانی را دارد و درمجموع باید گفت که زائران ایرانی دربین تمامی زائران کشورهای مختلف بهترین و مجهزترین کادر درمانی را در طول این سفر دارند.
مرعشی خاطرنشان کرد: اولویت اول کادر پزشکی و بهداشتی مرکز پزشکی خدمت به زائران است و درمواقعی که پزشکان وقت آزاد داشته باشند به زیارت میروند اما گاهی اوقات حجم کار آنقدر سنگین است که ممکن است این افراد 48 ساعت نتوانند به زیارت بروند.
وی درپاسخ به اینکه آیا زائران میتوانند دارو به همراه خود ببرند گفت: امسال مقررات کشور عربستان تغییر کرده و دستورالعمل جدید دادهاند که تمام زائرانی که دارو استفاده میکنند باید نسخه تایید شده پزشک به همراه داشته باشند بنابراین توصیه اکید داریم که این قانون از سوی زائران رعایت شود که در فرودگاه مدینه و جده دچار مشکل نشوند.
رئیس مرکز پزشکی حج وزیارت اظهارداشت: زائران برای جلوگیری از گرمازدگی به توصیههای پزشک کاروان توجه کافی داشته باشند و تا شروع اعمال حج سعی کنند که سلامتی خود را حفظ کرده و کسانی که بیماری خاص دارند با تایید پزشک خود داروهای خود را به همراه داشته باشند.