به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»؛ علی طیبنیا وزیر اقتصاد و امور دارایی در حاشیه جلسه دیروز هیئت دولت در جمع خبرنگاران درباره اقدامات این وزارتخانه برای ایجاد آرامش در فضای اقتصادی اظهار داشت: با سیاستهایی که اتخاذ شده است و با انضباطی که در فضای اقتصادی ایجاد شده و همچنین با صرفهجوییهایی که در هزینههای جاری صورت گرفته، معتقدیم میتوانیم برنامههای اقتصادی دولت را محقق کنیم و همچنین میتوانیم هزینههای عمرانی را در حد 30 هزار میلیارد تومان پرداخت کنیم.
وی افزود: براساس تصمیماتی که گرفته شده از طریق اوراق مشارکت و تهاتر میتوانیم بدهیهای دولت را با بخش خصوصی و پیمانکاران تسویه کنیم لذا این مجموعه تصمیمات برای مقابله با شرایط جدید در نظر گرفته شده است.
وزیر اقتصاد در پاسخ به سؤالی درباره تصمیمات دولت در زمینه مسئله یارانهها نیز گفت: در زمانی که قیمت حاملهای انرژی اصلاح شد نباید بیش از درآمدهای جامعه صرف پرداختهای نقدی میشد. آنچه قانون در این خصوص حکم کرده این بود که حداکثر 50 درصد منابع صرف پرداختهای نقدی شود اما براساس تصمیمات آن زمان 130 درصد مبالغ صرف پرداختهای نقدی شد و به همه افراد تعلق گرفت که نه عادلانه و نه کارآمد بود.
وی با اشاره به اینکه دولت امروز در شرایط روز اول پرداخت یارانهها نیست، یادآور شد: در این زمان جریانی شروع شد و پرداختهایی صورت گرفت و البته حقوقی ایجاد شد که طبیعتاً تغییر دادن این ریل کار سادهای نیست.
طیبنیا افزود: در قانون بودجه امسال تصمیماتی در این زمینه اتخاذ شده و همکاران ما در وزارت رفاه، تعاون و کار و امور اجتماعی براساس حکم قانونی تصمیماتی را انجام میدهند، اما فشار تأمین منابع پرداخت یارانه هرماهه به دولت و بهخصوص وزارت اقتصاد و دارایی وارد میشود و معمولاً در زمان پرداخت یارانهها چند روز وزارتخانه را درگیر میکند.
وزیر اقتصاد در پاسخ به سؤال دیگری در مورد تحقق نرخ تکرقمی تورم و زمان تحقق یافتن این مسئله گفت: طبیعی است که وقتی میخواهیم از تورم بالای 40درصدی به تورمی پایینتر برسیم نیازمند زمان هستیم، البته کنار آن فشارهایی نیز به مجموعه دولت وارد میشود.
وی افزود: در مرحله اول بحث کاهش تورم این امر سادهتر بود و هرچقدر نرخ تورم کمتر میشود کار هم در این مقوله سختتر شده لذا در ماههای اخیر کاهش نرخ تورم با سرعت کمتری انجام شده است که امری طبیعی است.
طیبنیا افزود: معتقدیم اگر بر همین اساس حرکت کنیم میتوانیم تورم را تکرقمی کنیم همچنان که تورم تولیدکننده که فشار هزینههای تولید را دارد در حال حاضر تکرقمی و به زیر 6 درصد رسیده است.
وزیر اقتصاد ادامه داد: نرخ شاخص بهای کالاها نیز کماکان روند نزولی داشته، لذا همانطور که رئیسجمهور فرمودند امیدواریم تا پایان دولت شاهد تکنرخی شدن تورم در کشور باشیم.