آخرین اخبار:
کد خبر:۴۳۹۶۱۲

آخرین سناتور دموکرات هم از توافق هسته‌ای حمایت کرد

با اعلام حمایت ماریا کنتول به عنوان آخرین سناتور دموکراتی که تصمیمش را درباره برجام اعلام نکرده بود، تعداد سناتورهای حامی توافق هسته‌ای با ایران به ۴۲ نفر رسید.

به گزارش گروه بين الملل «خبرگزاري دانشجو»، سه‌شنبه ران وایدن، گری پیترز و ریچارد بلومنتال سه سناتوری بودند که پیش از کنتول حمایت خود را از جمع‌بندی مذاکرات هسته‌ای میان ایران و کشورهای عضو گروه 1+5 اعلام کردند، بنابراین شمار حامیان توافق در مجلس سنا به 42 نفر رسید. 

 

این در حالی است که تنها 4 سناتور دموکرات مخالفت خود را با این جمع‌بندی اعلام کرده‌اند و مواضع تمامی اعضای دموکرات مجلس سنا در قبال برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) مشخص شده است. 

 

دموکرات‌ها تنها به رای 41 سناتور نیاز داشتند تا بتوانند به صورت بلقوه و با استفاده از امتیاز «فیلیباستر» از به رای گذاشته شدن قطعنامۀ عدم تصویب توافق ایران در سنا جلوگیری کنند. 

 

اگر سنا همچنان خواستار به رای گذاشتن قطعنامه مخالفت با توافقنامه هسته‌ای ایران باشد، این رای گیری احتمالا هفتۀ آتی انجام خواهد شد. در صورت رای مخالف کنگره به برجام، باراک اوباما، رئیس جمهور امریکا از حمایت یک سوم سناتورها برای وتو کردن مصوبۀ کنگره نیز برخوردار است. 

 

در حال حاضر در میان سناتورهای امریکایی تنها چاک شومر از ایالت نیویورک، بن کاردین از مریلند، جو منچین از ویرجینیای غربی و باب منندز از نیوجرزی مخالف برجام هستند. 

 

لطفا از فیلیباستر استفاده نکنید

در همین حال، میچ مک‌کانل، رهبر اکثریت سنا، از دموکرات‌ها خواسته است که از امتیاز فیلیباستر استفاده نکنند، این امتیاز، تاکتیکی است که به نمایندگان اجازه می‌دهد با سخنرانی‌های طولانی در مجلس مانع به رای گذاشته شدن قطعنامۀ عدم تصویب توافق هسته‌ای ایران بشوند. 

 

رهبر اکثریت جمهوری‌خواه سنا گفت: «انتظار دارم هر سناتوری که رای موافق به [قانون بازنگری توافق هسته‌ای ایران] داده است اکنون رای قاطع آری یا خیر دهند. یک رای مهم به این قطعنامه نه فیلیباستر یا ایجاد موانع مصنوعی در روند کار.»

 

وی افزود که مجلس سنا نباید برای حمایت از رئیس جمهور یا منافع شخصی، پشت رویه‌های مبهم پنهان شود. 

 

ایران و گروه 1+5 در تاریخ 23 تیر در وینِ اتریش بر سر برنامۀ هسته‌ای ایران به جمع‌بندی دست یافتند. براساس این جمع‌بندی، ایران در جامعه بین‌الملل به عنوان یک قدرت هسته‌ای شناخته شده و در ازای لغو تحریم‌های سازمان ملل، اتحادیه اروپا و امریکا، تهران بخش‌هایی از فعالیت‌ هسته‌ای خود را محدود می‌کند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۵:۰۷
به چه حقی در قانون اساسی آمریکا حق وتو وجود داره برای رئیس جمهورشون؟ رئیس جمهور های آمریکا همشون دیکتاتورن پس چون به رای نماینده ها احترام نمیگذارن وتو میکنن
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار