به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، علیرضا دائمی در نشست خبری در جمع خبرنگاران افزود : سدسازی در جایی که منابع آب شیرین به دریا می ریزد منطق ایجاب می کند این آبها مهار شود.
وی ادامه داد : سالانه ۴ میلیارد مترمکعب آب شیرین در شمال کشور به دریای خزر می ریزد که باید مهار شود و در سواحل جنوبی کشور نیز این رقم سالانه حدود ۱۰۰ میلیون متر مکعب است که به دریا می ریزد و برای مهار کردن این آب ها باید سد ساخته شود.
دائمی با تاکید بر اینکه در دهه های اخیر توسعه سد سازی شتابزده و به صورت رقابتی بین استان ها و فشار برخی مقامات محلی ساخته شده است ، گفت : این روند موجب شد سدسازی به درستی انجام نشود.
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی وزیر نیرو افزود: اما در مناطقی مانند فلات مرکزی، دریاچه ارومیه، آذربایجان و بسیاری از نقاط دیگر کشور امکان ساخت سد دیگر وجود ندارد.
وی ادامه داد: در نقاطی مانند یزد، کرمان، اصفهان باید به سازگاری محیط زیست فکر کنیم و شرکت های سدساز نیز باید به سمت مدیریت آب حرکت کنند.
دائمی با اشاره به برخی انتقادها به سد سازی گفت: کسانی که می گویند سدسازی مهم نیست ، بدانند در آمریکا ۱۰ هزار سد و در سوئیس ۸ هزار سد ساخته شده که البته برخی از آنها عمر مفیدشان را سپری کرده و تخریب شده است و از بسیاری دیگر استفاده می کنند.
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی وزیر نیرو به رتبه ایران در زمینه سد سازی اشاره کرد و گفت: اگر امروز ایران سومین کشور سدساز دنیا بعد از چین و ترکیه است، برای این است که سدسازی در اروپا و آمریکا در قرن بیستم به پایان رسیده است.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما درباره تعداد طرح های نیمه تمام صنعت آب و برق گفت: ۶۵۰ طرح در بخش آب و تعداد کمتری در بخش برق وجود دارد که البته طرح های استانی گسترده ای را نیز باید به این ارقام اضافه کرد.
دائمی با اشاره به اینکه برای اتمام این طرح ها ۱۲۰ هزار میلیارد تومان بودجه نیاز است ، گفت: در چند سال اخیر دولت هیچ طرح جدیدی را اغاز نکرده و قرار است تعدادی از این طرح ها به بخش خصوصی واگذار شود.