کد خبر:۴۴۹۵۹۶
خبرگزاری دانشجو گزارش می‌دهد؛

آیا «بزدلی سیاسی» به مجلس سرایت کرده است؟

این نمایندگان از چه چیزی می ترسند؟! کسانی که برجام را سرِ دست گرفته و از پیشتر در دفاع از آن یقه‌ها چاک می‌کردند، چطور تاریخ که رسید پا پس کشیدند؟

گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، بیشتر از یک سال از روزهایی که آقای رییس جمهور اصطلاح «بزدل سیاسی» را وارد گفتمان سیاسی کشور کرد می‌گذرد، اگرچند که همان زمان هم بسیاری از اهالی فرهنگ و دلسوزان نظام و انقلاب، نسبت به این اظهارات نه چندان مؤدبانه‌ی روحانی واکنش نشان دادند و ایشان را برادرانه به اخلاق و خویشتن‌داری دعوت می‌کردند. آن ها معتقد بودند عصبانیت های بی جای آقای رییس جمهور، نه تنها به مصلحت نظام و مردم نیست، که باعث بی اعتمادی و روگردانی هرچه بیشتر افکار عمومی از آن‌ها خواهد شد.  

 

دیروز و در جریان بررسی طرح برجام در مجلس شورای اسلامی، جمعی از نمایندگان مخالف طرح، با ارائه‌ی پیشنهادی به صحن علنی مجلس خواستار اخذ آرا به صورت علنی شدند. این پیشنهاد می‌توانست با ثبت نام و نظر نمایندگان مختلف روی کاغذ، مواضع آنان را در قبال این تصمیم تاریخی روشن کند و به عنوان سندی ارزشمند در اختیار آیندگان قرار گیرد. پیشنهادی که اگرچه که منطقی و معقول به نظر می‌رسید، ولی با مخالفت نمایندگان موافق طرح، رد و از دستور کار خارج شد. این رأیِ مخالف نمایندگان موجبات حیرت ناظرین سیاسی را فراهم آورد. به راستی مخالفین رأی‌گیری به صورت علنی که عمدتاً هم از موافقان و سینه‌چاکان برجام بودند و آن را فتح الفتوح تاریخ سیاست خارجه می‌دانستند، چگونه بود که دیروز و وقتی پای ثبت نامشان به عنوان موافقین طرح در تاریخ به میان آمد پس کشیدند و حاضر نشدند اسم و امضایشان پای این طرح ثبت شود؟! برجام اگر آن‌چنان که موافقان آن می گفتند بزرگ‌ترین دستاورد دیپلماتیک تاریخ(!) بود، نباید به صورت مخفیانه به رأی گذاشته می‌شد. موافقین طرح می‌باید آن را سرِ دست گرفته و به امضای خود پای تصویب آن فخرها می فروختند، نه اینکه این چنین پشت دیوار رأی‌گیری محرمانه مخفی شده و از افشای نظر خود هراس کنند!

 

«حمید رسایی» نماینده مردم تهران در مجلس؛ و طراح اصلی این طرح، دیروز و در واکنش به این اتفاق در صفحه‌ی شخصی‌اش نوشت:

 

«به همراه برخی همکاران مطابق ماده ۱۲۴ آیین نامه داخلی، درخواست کردیم تا رای گیری درباره کلیات طرح آقای لاریجانی که برجام را تایید میکند، به صورت علنی باشد. براساس آیین نامه اگر این پیشنهاد رای می آورد، اسامی موافقان، مخالفان وافراد ممتنع طرح روی برگه نوشته ودر مشروح مذاکرات چاپ می‌شد. این پیشنهاد از ۲۵۳ نماینده حاضر با ۱۴۸ رای مخالف، ۱۶ رای ممتنع، ۱۹ نفر بدون رای و تنها ۷۰ رای موافق، حد نصاب لازم را نیاورد! سئوال اين است که چرا؟! مگر موافقان و مخالفان این طرح به رای خود اعتقاد و ایمان نداشتند؟ مگر موافقان این طرح معتقد نيستند که طرحشان مطابق منافع ملی و مطالبه مردم وبر اساس مُر قانون و عمل به فرمایشات مقام معظم رهبری است، پس چرا آقای لاریجانی و لیدرهای ایشان درصحن علنی، تمام تلاش‌شان را کردند تا رأی‌گیری علنی تصویب نشود؟

 

رهبر معظم انقلاب درنماز عید فطر فرمودند: "برای تصویب این متن (برجام) یک مسیر قانونی پیش بینی شده‌ای وجود دارد که باید طی شود. انتظار ما این است که دست اندرکاران، با دقت مصالح ملی را در نظر بگیرند و آنچه تحویل ملت خواهند داد، بتوانند با گردن افراشته درمقابل خدای متعال هم ارائه بدهند." سئوال این است که وقتی ۱۸۳ نماینده مخالف علنی شدن آرای خود، نمی‌توانند از رأی‌شان در برابر مردم و تاریخ دفاع کنند و سرشان را بالا بگیرند ومی‌ترسند که اسامی آنها مشخص شود، چطور می‌خواهند دربرابر خدا سرشان را بالا بگیرند؟! رأی نیاوردن این پیشنهاد وعلنی نشدن آرایی که عمدتاً طرفداران طرح مذکور وتيم آقای لاریجانی مخالف آن بودند، حکایت از این می‌کند که این افراد خودشان بهتر می‌دانستند که طرحشان قابل دفاع نیست.»

 

به راستی افکار عمومی می‌پرسند این نمایندگان از چه چیزی می ترسند؟! کسانی که برجام را سرِ دست گرفته و از پیشترها در دفاع از آن یقه‌ها چاک می‌کردند، چگونه پای تاریخ که رسید پا پس کشیدند و حاضر نشدند اسامی‌شان به عنوان موافقین این طرح در تاریخ این سرزمین ثبت شود؟!

 

به نظر می‌رسد آن چنان که رسایی در اینستاگرام خود نوشته بود برخی از موافقین سینه‌چاک این طرح، آن چنان هم اعتقادی به آن ندارند، و تنها می‌کوشیدند تا با حمایت از آن، خود را به تیم مذاکره‌کننده و دولت نزدیک و نزدیک‌تر نشان دهند، و احتمالاً از ظرفیت‌های دستگاه‌های اجرایی برای عمل به وعده‌های پرشماری که قبلاً و درجریان رقابت‌های انتخاباتی به مردم حوزه‌ی انتخابیه‌ی خود دادند، استفاده کنند. به این ترتیب آن‌ها برجام را به مثابه ابزاری سیاسی می‌دیدند که می توانند با تمسک به آن؛ برای انتخابات اسفند ماه و جلب آرای مردم برای خود نمد بدوزند.

 

برخی دیگر از نمایندگان هم احتمالاً درک چندان کاملی از متن برجام، و آن‌چه اجرای آن می‌توانست بر سر علم و تکنولوژی و امنیت این سرزمین بیاورد؛ نداشتند. این نمایندگان بیشتر به لابی‌ها و رایزنی‌های سیاسی پشت پرده‌ی فراکسیون‌های سیاسی مجلس اعتماد می‌کردند و طبعاً چندان اعتنایی هم به متن و نطق موافقین و مخالفین طرح در صحن نمی کردند، و دست آخر هم به هر کسی که قدرت لابی‌گری‌اش چربید؛ رأی دادند.

 

به هرحال و فارغ از هر آن چه دیروز و در صحن علنی مجلس اتفاق افتاد، افکار عمومی؛ نمایندگان و کسانی که به این طرح رأی مثبت دادند را مسؤل تمام آثار و تبعات احتمالی آن می دانند. تاریخ شهادت خواهد داد که چه کسانی پای امضای برجام ایستادند و نقل می‌کند که همان‌ها چگونه کوشیدند تا با پنهان‌کاری؛ رأی و امضای خود را مخفی کنند. با این تفاسیر به نظر می‌رسد باید سراغ «بزدلان سیاسی» که جناب روحانی رونمایی کرده بود را در جایی بین صندلی‌ها سبز پیدا کرد در آدرس غلطی که ایشان داده‌اند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰ مهر ۱۳۹۴ - ۱۴:۵۸
سلام بزدل
28
14
دانا
Netherlands
۲۰ مهر ۱۳۹۴ - ۱۵:۰۷
یعنی قبلا مجلس بزدل سیاسی نداشت؟!
35
14
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰ مهر ۱۳۹۴ - ۱۵:۵۷
کاش کمی از خون سردار شهید همدانی و سایر یاران با وفایشان در رگهای بی .... بزدلان سیاسی کار ما که خود را نماینده 70 میلیون جمعیت در ایران می دانند موج می زد. راستی اگر خیلی دلسوز و اهل حساب و کتاب بودند آقایون محترم چرا با درج اسم رای ندادند که نشانی از اونها در تاریخ ثبت بشه و همه مردم بزدلان بی .......... کشور را بشناسند.؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
خدایا خودت به فریاد مردم برس آمین
77
9
بت شکن
۲۰ مهر ۱۳۹۴ - ۱۷:۰۸
موافقان برجام اگر اسمشان اعلام شود در انتخابات مجلس رای نمیآورند.
حتی ظریف و وحانی هم جرات نکرده اند برجام را امضا کنند. واقعا عجیبه
ناشناس
Netherlands
۲۰ مهر ۱۳۹۴ - ۱۶:۳۴
لطفا مخالفان اسامی خودشون و منتشر کنند تا مردم بفهمند کدوم خیانت کارانی به این برجام رای موافق دادند
83
9
سید جواد
۲۰ مهر ۱۳۹۴ - ۱۸:۵۰
دقیقا . اگه اونها میترسند شما که نمیترسید. تمام مخالفین اسامیشون رو اعلام و جایی ثبت کنند( مثلا روزنامه) بقیه کاملا مشخص می شند.
عبدالله
۲۰ مهر ۱۳۹۴ - ۱۹:۵۳
سلام دوستان
از طریق دیگر هم می شود فهمید که موافق ها چه کسانی بودند ؛ 100 نفر نماینده محترم و دلسوز نظام اسامی خود را اعلام نمایند
ناشناس
۲۰ مهر ۱۳۹۴ - ۲۱:۵۶
فردا صالحی لاریجانی وابوترابی اسم خودشونو به عنوان مخالف ثبت می کنند
ناشناس
۲۲ مهر ۱۳۹۴ - ۰۰:۲۵
نه نه اتفاقا کار درستیه.اون 100 نفر مخالف اسماشونو بگن.موافقا اسماشون مشخص میشه.و اینو مطمئن باشین ک هیچ موافقی اسمشو ب دروغ جزو 100 نفر نخاهد داد چون اونجوری نظر دولت و روحانی ازش برمیگرده و اونام حاضر نیستن مورد کم لطفی دولت واقع بشن.نمایندگان مخالف عزیز خاهش میکنیم حتما اینکارو بکنید تا ما چشممون برای انتخابات اسفند باز بشه و بدونیم ب چ کسانی رای ندیم.من خودم مشهدیم و از نمایندگان مشهد فقط قدوسی کریمی رو میشناسم ک جزو اون 100 نفره.ینی تو برگه رای ام فقط یه نفرو بنویسم؟؟
محمدمهدی
Germany
۲۰ مهر ۱۳۹۴ - ۱۶:۴۶
آقای لاریجانی؛
یکشنبه سیاه دیروز بود . یکشنبه سیاه یعنی روز یکشنبه 22/07/94
آن یکشنبه ای که شما سیاه می نامیدش؛ یکشنبه شفاف و روشن بود
54
10
اسماعیل
۲۱ مهر ۱۳۹۴ - ۱۰:۰۶
یکشنبه94,7,19
jalal5092
Iran (Islamic Republic of)
۲۰ مهر ۱۳۹۴ - ۱۷:۱۹
سلام . فقط خواهش می کنم یه بار دیگه مشروح مذاکرات مجلس و کمیسیون برجام رو نگاه کنید و ببینید مخالفان هر حرفی زدند آیا سندش رو هم از برجام آوردند یا خیر و تمام حرفشان مستند بود ولی آقایان موافق برجام حتی یه دلیل و سند نمی اوردند و می گفتند آقا دولت قبل چی بود تیم قبلی چطور بود خب چه ربطی به برجام داره بزرگشون آقای صالحی دیروز به جای اینکه مستند و مستدل از روی برجام و براساس کلام علمی حرف بزنه برگشته میگه به خدا این برجام خوبه !!!!!!!!!!! آخه مگه با قسم خوردن میشه بحث علمی کرد.در مورد این نمایندگان بزدل هم یاد اون جمله امیرالمومنین افتادم که درباره اکثر سپاهیان خودش گفت نقل به مضمون( به خدا که سربازان معاویه از شما بهترن و در گمراهی خودشان ثابت قدم هستند بر خلاف شما)
76
9
مهربان
۲۰ مهر ۱۳۹۴ - ۲۲:۲۸
امیرالمومنین: پراکندگی شما(یاران من) در حق و اتحاد آنها (یاران معاویه) دل را میمیراند و اندوه را تازه میگرداند.
علی
Iran (Islamic Republic of)
۲۰ مهر ۱۳۹۴ - ۲۰:۱۷
بله درسته کلا هرجایی که اصلاح طلبان رسوخ کنند و یا هر شخصیت سیاسی به اصلاح طلبان در حال نزدیک شد نه ( لاریجانی) خودبخود دچار بزدلی و دنیا پرستی می شود آخه لاریجانی قراره سر لیست انتخابات اصلاح طلبان شود
لذا بزدلی از راس به مجلس سرایت کرده
0
0
علینقی فرشادی
United States of America
۲۰ مهر ۱۳۹۴ - ۲۰:۲۲
سلام / مخفی کنندگان رای بزدل اند. خوب کسانی که به برجام رای ندادن اسماشونو بگن اجمالا معلوم میشه چه نمایندگانی به آن رای دادد.
5
0
علی
Iran, Islamic Republic of
۲۰ مهر ۱۳۹۴ - ۲۲:۰۳
این آقایونی که حتی از افشا شدن اسمشون ترس دارن ، جواب نسلهای آینده رو میخوان چی بدن ؟ فکر کنم خودشونم میدونن چه گندی بالا آوردن . راستی اینا نماینده مردمند یا وکیل الدوله .
8
1
سمیر
Iran (Islamic Republic of)
۲۰ مهر ۱۳۹۴ - ۲۲:۰۸
بله...
3
0
امین
Iran (Islamic Republic of)
۲۱ مهر ۱۳۹۴ - ۰۱:۰۸
این روزها را بخاطر میسپارم که آینده فرزندانم بدانند چه کسانی دنبال رابطه با شیطان بزرگ بودند
18
1
ناشناس
۲۱ مهر ۱۳۹۴ - ۱۹:۵۰
امین جان رابطه با آمریکا ؟
این آقایان دنبال ثروت و قدرت خود هستند
فکر و ذهن شون شده انتخابات و جذب رای و ...
حسین سهیلی
Iran (Islamic Republic of)
۲۱ مهر ۱۳۹۴ - ۰۲:۱۹
از شما انتظار نداشتم اینقدر احساسی مطلب بنویسید
آیا اینهمه رای نمایندگان از اول انقلاب (بلکه در همه مجالس تمام دنیا) راجع به اینهمه قانون انجام شده با ذکر نام رای دهندگان بوده است. پس چرا لقب مخفیانه و محرمانه به این رای گیری می دهید؟
2
17
ناشناس
۲۲ مهر ۱۳۹۴ - ۰۰:۱۷
دوست عزیز طرح هایی ک از اول انقلاب تا الان رای گیری شده مثل برجام تا این حد حساس نبوده ک سرنوشت یک ملت بهش متکی باشه.در ثانی تابحال کسی از نمایندگان خاستار علنی شدن نامشان در مورد طرح های قبلی نبودند ک بخاد علنیش کنن یا نه.ولی در این یک مورد بخصوص میشه گفت آقای رسایی مبدع این طرح بودند و سوال اینجاست ک چرا نمایندگان موافق از فاش شدن نامشان ترس داشتند و ب آن رای ندادند!
جواد شریعتی
Iran (Islamic Republic of)
۲۱ مهر ۱۳۹۴ - ۰۸:۱۰
بخدا اشکم دراومد.چرا برجام رو تصویب کردن.اخه چرا مملکتو میفروشن.ما برای این که به این سطح از تکنولوژی هسته ای برسیم شهیدانی چون احمدی روشن و رضایی نژاد دادیم.درست درحالی که سردار همدانی هنوز خونش خشک نشده نمایندگان ملت و دولت تدبیر و امید به ارمان های نظام و امام و خون پاک این شهید خیانت کردند
17
2
d
Iran (Islamic Republic of)
۲۱ مهر ۱۳۹۴ - ۱۰:۲۰
این دوران و زمان دوران الک شدن افراد است خیلی سخت نگیرید این اشخاصا که سرنوشتشونو انتخاب میکنن عده ای چون این آقایان مجلس نشین که چون کبک سرشونو کردن زیر برف و خبر ندارن بازنده اصلی خودشونن واگرنه راه حق همیشه پابرجاخواهد ماندوعده ای چون سردار همدانی ها همیشه جاودانه خواهند درخشید.
1
0
پربازدیدترین آخرین اخبار