آخرین اخبار:
کد خبر:۴۵۹۵۸۴
وزیر اقتصاد ارمنستان:

ایران در سال ۲۰۱۵ چهارمین طرف اقتصادی با ارمنستان بوده است

وزیر اقتصاد ارمنستان در اتاق بازرگانی ایران گفت: ایران در سال ۲۰۱۵ چهارمین طرف اقتصادی با ارمنستان بوده است و حجم مبادلات تجاری به ۲۰۰.۸ میلیون دلار رسیده است.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، بعد از ظهر امروز 60 نفر از صاحبان صنایع، شرکت‌ها و بازرگانان کشور ارمنستان به همراه وزیر اقتصاد این کشور و سفیر ارمنستان در ایران در اتاق بازرگانی ایران برای رایزنی و افزایش سطح مبادلات تجاری حضور یافتند.

 

آرن‌چشماریتیان وزیر اقتصاد ارمنستان به روابط اقتصادی و پتانسیل‌های بسیار خوب بین ایران و ارمنستان اشاره کرد و گفت: در سال 2015 ایران چهارمین طرف اقتصادی با ارمنستان بوده است و حجم مبادلات تجاری به 200.8 میلیون دلار رسیده است.

 

وی به حجم صادرات ارمنستان به ایران اشاره کرد و گفت: این رقم به 57 میلیون دلار برآورد شده است و حجم صادرات از ایران به ارمنستان با محاسبه ترانزیت به 170 میلیون دلار می‌رسد.

 

وی با تأکید بر اینکه ارمنستان طی سالهای گذشته سعی کرده است تا موانع سرمایه‌گذاری در کشورش را برطرف کند، خاطرنشان کرد: ارمنستان از نظر آزادی اقتصادی در رده اول کشورها قرار دارد و همچنین کالاهای تولید شده در ارمنستان با مالیات صفر به کشورهای دیگر صادر می‌شود.

 

وزیر ارمنستانی در بخش دیگری از سخنان خود به موافقتنامه‌های تجارت و ارتباطات مقابل با کشورهای اطراف اشاره کرد و گفت: با حدود 250 میلیون نفر از جمعیت کشورهای مشترک‌المنافع موافقت‌نامه‌هایی داریم که تعرفه بین ما صفر است و حدود 400 نوع کالای ارمنی را با مالیات صفر به این بازارها تزریق می‌کنیم.

 

وی به تمایل ارمنستانی‌ها برای حضور سرمایه‌گذاران ایرانی به ویژه در مناطق آزاد این کشور اشاره‌ای کرد و گفت: منطقه تجاری آلیانس دارای تکنولوژی‌های بسیار پیشرفته و مستعد برای سرمایه‌گذاری است و در عین حال منطقه آزاد مِردین برای طلاسازی، سنگ‌های قیمتی و صنعت‌سازی بسیار مستعد است و تمام این مناطق از پرداخت مالیات معاف هستند.

 

در ادامه این نشست محمدرضا نعمت‌زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت کشورمان حجم روابط تجاری ایران و ارمنستان را قابل قبول ندانست و گفت: این رقم در 9 ماهه سال جاری 200 میلیون دلار بوده در حالی که ما از سال 1991 و استقلال ارمنستان رفت‌وآمدهای خوبی را با این کشور داشته‌ایم که باید سطح روابط تجاری بیش از این باشد.

 

وی با اشاره به توافق اوراسیا و حضور ارمنستان در این توافق گفت: یکی از زمینه‌هایی که می‌توانیم حرکت خود را سرعت دهیم حضور فعالان اقتصادی و سرمایه‌گذاران ایرانی در ارمنستان است که نه تنها بخشی از نیاز ارمنستان را تأمین می‌کند بلکه می‌تواند بازاری برای صادرات به کشورهای منطقه باشد.

 

نعمت‌زاده همچنین به راه‌اندازی مرکز تجاری جمهوری اسلامی ایران در ایروان اشاره‌ای کرد و افزود: محلی که قرار بود این مرکز در آن راه‌اندازی شود، مناسب نبوده و امیدواریم با همکاری طرف ارمنستانی و دایر شدن شبکه بانکی محل مرکز تجاری جمهوری اسلامی ایران زودتر برای استقرار تجار ایرانی برقرار شود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار