آخرین اخبار:
کد خبر:۴۶۲۵۱۵
رصام منتشر شد؛

رصد و ارزیابی تاثیر مذاکرات هسته ی در تحقق اقتصاد مقاومتی

از آنجایی که اقتصاد مقاومتی به عنوان سیاست رسمی و کلی نظام جمهوری اسلامی در زمینه اقتصاد شمرده می شود و از آنجا که یگانه راه برون رفت کشور از تهدیدها و تلاطم های داخلی و خارجی عمل کردن به آموزه ها و سیاست های اقتصاد مقاومتی است. از این رو رصد و ارزیابی پیشرفت این مهم و عدم انحراف سیاست ها، دولت و سازمانهای مربوطه از اقتصاد مقاومتی یک ضرورت انکار ناپذیر است.

به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»؛ در مجموعه گزارش های رصام که در غالب کتابچه توسط مرکز مطالعات راهبردی تربیت اسلامی منتشر می شود، میزان پیشرفت برنامه های اقتصاد مقاومتی در کشور، دیده بانی و ارزیابی می شود.

 

در این شماره از رصام آنچه مورد رصد و و بررسی قرار گرفته است، نقش و تاثیر مذاکرات هسته ای در پیشبرد اهداف اقتصاد مقاومتی بوده است جریان مذاکرات هسته ای طی دوازده سال اخیر یکی از چالشی ترین مسائل جمهوری اسلامی بوده است. این مسئله طی چهار دولت در جریان بوده است و در این مسیر فراز و فرودهای متعددی تجربه شده است. اما فرایند مذاکرات در دولت یازدهم، به شکل متفاوتی پیش رفت. تا جایی که در نهایت در 23 تیر 94 به ایستگاه برجام(برنامه جامع اقدام مشترک) رسید.

 

سوال مبنایی آن است که آیا مذاکرات هسته ای (با تمرکز بر فرایند جدید در دولت یازدهم) به پیشبرد اهداف اقتصاد مقاومتی کمک کرده است؟

 

گزارش چند محور را از منظر اقتصادی مورد رصد و ارزیابی قرار داده و ضمن اشاره به دیدگاهای اساسی در این رابطه ، به چند به سوال مهم پاسخ می دهد.

 

  1. اول آنکه پیش بینی اثرات مذاکرات هسته ای بر اقتصاد کشور در بیان مسئولان دولت یازدهم چه بوده ؟ نویسنده در این قسمت با آوردن صحبت های مسئولین مرتبط، به ده مورد از مواردی که دولت یازدهم با تاکید بر آنها، مذاکرات هسته ای را مفید برای اقتصاد کشور دانسته است، اشاره می کند.
  2. در قسمت بعدی، مسیرهای کلی اثر گذاری مثبت مذاکرات بر اقتصاد کشور از دونگاه کلان بررسی می شود. یک نگاهی که قائل به اثرات مثبت اقتصادی از طریق رفع تحریم هاست و نگاهی که قائل به اثرات مثبت اقتصادی از طریق تاثیرات روانی است.
  3.  سوال مهمی که مطرح می شود آن است که آیا مذاکرات هسته ای به رفع تحریم های اقتصادی می انجامد؟ و همچنین آیا اثر رفع تحریم ها ضرروتا مثبت است؟ در این قسمت، برنامه زمان بندی رفع تحریم ها و همچنین بندهای توافق صورت گرفته، بررسی شده؛  و از منظر اقتصادی به تاثیر اثر رفع تحریم ها ، در وضعیت کنونی کشور و دولت پرداخته می شود.
  4. در ادامه چند دیدگاه درباره وضعیت اقتصادی ایران پس از برجام در بوته نقد  و بررسی گذاشته می شود. از جمله این که « در نتیجه توافق سرمایه گذاری خارجی افزایش می یابد» ؛ «در نتیجه توافق هسته ای انتقال فن آوری به ایران صورت می گیرد»؛ «در نتیجه توافق هسته ای کشور با وفور منابع ارزی مواجه می شود»

 

در نهایت نویسنده با تاکید بر  انحراف برنامه های اقتصادی دولت از الگوی اقتصاد مقاومتی سه نتیجه گیری مهم را انجام داده است: نتیجه اول) در ارتباط با رفع تحریم ها؛ نتیجه دوم) در ارتباط با اثرات روانی مذاکرات و توافق؛ نتیجه سوم) در ارتباط با غفلت از مسائل اساسی و بنیادین

 

 

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار