به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»؛ در مجموعه گزارش های رصام که در غالب کتابچه توسط مرکز مطالعات راهبردی تربیت اسلامی منتشر می شود، میزان پیشرفت برنامه های اقتصاد مقاومتی در کشور، دیده بانی و ارزیابی می شود.
در این شماره از رصام آنچه مورد رصد و و بررسی قرار گرفته است، نقش و تاثیر مذاکرات هسته ای در پیشبرد اهداف اقتصاد مقاومتی بوده است جریان مذاکرات هسته ای طی دوازده سال اخیر یکی از چالشی ترین مسائل جمهوری اسلامی بوده است. این مسئله طی چهار دولت در جریان بوده است و در این مسیر فراز و فرودهای متعددی تجربه شده است. اما فرایند مذاکرات در دولت یازدهم، به شکل متفاوتی پیش رفت. تا جایی که در نهایت در 23 تیر 94 به ایستگاه برجام(برنامه جامع اقدام مشترک) رسید.
سوال مبنایی آن است که آیا مذاکرات هسته ای (با تمرکز بر فرایند جدید در دولت یازدهم) به پیشبرد اهداف اقتصاد مقاومتی کمک کرده است؟
گزارش چند محور را از منظر اقتصادی مورد رصد و ارزیابی قرار داده و ضمن اشاره به دیدگاهای اساسی در این رابطه ، به چند به سوال مهم پاسخ می دهد.
در نهایت نویسنده با تاکید بر انحراف برنامه های اقتصادی دولت از الگوی اقتصاد مقاومتی سه نتیجه گیری مهم را انجام داده است: نتیجه اول) در ارتباط با رفع تحریم ها؛ نتیجه دوم) در ارتباط با اثرات روانی مذاکرات و توافق؛ نتیجه سوم) در ارتباط با غفلت از مسائل اساسی و بنیادین