به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، سیدجواد علوی کارشناس طب سنتی اظهار کرد: در طب سنتی هر شخص باید با توجه به مزاجش غذا مصرف کند تا از بیماریها درامان بماند. هر فصل, موقعیت جغرافیایی, سن, محل زندگی و ... دارای مزاج خاصی است.
به گفته وی بهتر است که در تابستان افراد غذای ساده و سبک به اصطلاح امروزی غذاهای حاضری مصرف کنند مانند آبدوغ و خیار همراه با مصلحاتی مانند نعناع, گل سرخ, گردو, کشمش, آشهای ساده همراه با سبزیهای مفید مانند جعفری, گشنیز.
این کارشناس طب سنتی افزود: در زمستان افراد غذای مقوی و با کیفیت مصرف کنند و در تابستان افراد از مصرف غذاهای گوشتی و چرب رهیز کنند و در عوض این غذاها را در زمستان مصرف کنند. البته با رعایت آداب غذاخوردن مانند اینکه همراه با غذا آب, سالاد, ماست و ترشی مصرف نشود.
علوی عنوان کرد: افرادی که غذاها را با مصلحات آن یعنی تعادل کنندهها غذا مصرف میکنند نسبت به افراد دیگر سالم تر هستند چرا که مصلحات ضررهای غذا را گرفته و فایده غذا را افزایش میدهد.
مهمترین مصلحات مواد غذایی
مصلح برنج: خیساندن در آب و نمک, مصرف برنج آبکش همراه با زعفران, زیره و شوید
مصلح ماست و دوغ: زنیان, نعنا, فلفل سیاه, آویشن, کاکوتی, پونه و ساه دانه
مصلح شیر,کره و خامه: عسل
مصلح پنیر: مغز گردو, آویشن, سبزیهای معطر, سیاه دانه, کنجد, زیره سیاه
مصلح سالاد خیار و گوجه و کاهو: هویج+روغن زیتون و ادویههای بسیار گرم مانند دارچین, زیره, پونه, نعنا و ...
مصلح مرکبات: گلپر, نمک, عسل
مصلح عام غذاهای گرم: سکنجبین
مصلح عام غذاهای سرد: عسل
مصلح گوشتهای گرم: گشنیز, سماق و مرزه
مصلح ماهی: ادویههای گرم مانند زنجبیل, روغن زیتون, زیتون, خرما
منبع: تسنیم