به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، دبیر اجرایی حزب اعتدال و توسعه با اشاره به اینکه حزب اعتدال و توسعه نماینده دولت نیست گفت: اعتدال و توسعه حزبی است که در تحقق اهداف این دولت امکانات کامل خود را بکار می برد. من از طرف دولت صحبت نمیکنم ولی آنچه که خیلی صریح و شفاف اعلام شده این است که دولت در انتخابات نمیخواهد یک طرف باشد؛ بنابراین نباید نقش حزبی برای فعالیتهای دولت قائل باشیم.
معاون کل نهاد ریاست جمهوری در پاسخ به سوالی درباره در پیش رو بودن انتخابات مجلس شورای اسلامی و چگونگی آرایشهای سیاسی نیز گفت: مطمئنا آرایش سیاسی انتخابات ریاست جمهوری در سال 92 در انتخابات سال 94 نیز خود را نشان خواهد داد و در اینصورت شاهد مجلسی خواهیم بود که با همراهی و همگرایی بیشتر با دولت میتوانند برنامههای توسعه و پیشرفت کشور را تنظیم و اجرا نمایند.
دبیر اجرایی حزب اعتدال و توسعه ایران در پاسخ به سوالی پیرامون فعالیتهای انتخاباتی حزب اعتدال و توسعه نیز اظهار کرد: برای قوام دموکراسی در ایران چارهای جز تحزب وجود ندارد. یکی از ملزومات پایداری دموکراسی وجود تحزب در جامعه است و هرچه بتوانیم گرایش جامعه را با ایجاد زیرساختهای مناسب به سمت تحزب سوق دهیم در پایداری و عمق بخشیدن به حرکات اجتماعی مبتنی بر دموکراسی موفقتر عمل خواهیم کرد.
وی افزود: بیش از 100 سال از تحزب در ایران میگذرد، اما هنوز حزب به عنوان عامل محرک دموکراسی در حوزههای سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی نقش اصلی را ایفا نمینماید؛ چراکه اغلب فعالیت احزاب بصورت فصلی و صرفا در حوزههای سیاسی صورت میگیرد که عمدتاً با آغاز انتخابات شروع و با پایان یافتن آن به فعالیت احزاب نیز خاتمه داده میشود. احزاب باید به گونهای حرکت کنند که در حوزههای سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی برنامه داشته باشند و براساس این برنامه ها دولت را تحویل گرفته و جامعه را به پیش ببرند، و بدین وسیله است که میتوان قضاوت کاملی از حرکت درست یا نادرست احزاب و دولتها در افکار عمومی جامعه داشت.
وی یادآور شد: حزب اعتدال و توسعه نماینده دولت نیست، اما حزبی است که در تحقق اهداف این دولت امکانات کامل خود را بکار می برد. من از طرف دولت صحبت نمیکنم ولی آنچه که خیلی صریح و شفاف اعلام شده این است که دولت در انتخابات نمیخواهد یک طرف باشد؛ بنابراین نباید نقش حزبی برای فعالیتهای دولت قائل باشیم. دولت یازدهم فقط به زمینهسازی برای انتخابات سالم و گسترده میاندیشد و تمام تلاش دولت این است که این بستر را فراهم کند که مشارکت سالم و سازنده در انتخابات بیش از پیش فراهم گردد.
بانک در پاسخ به سوالی درباره نقش دولت در انتخابات و اینکه فردی از سوی دولت مامور تهیه فهرست انتخاباتی و رایزنی شده باشد نیز گفت: با تاکید مجدد میگویم که دولت فقط نقش برگزار کننده را دارد. دولت نه به ما (حزب اعتدال و توسعه) و نه به هیچ کسی مسئولیتی برای انتخابات نداده است. حزب ما هم تقریبا یک سال و اندی اول درگیر کارهای اجرایی بود، پس از مدتی فعالیتهای حزب هماهنگ و منسجم گردید الان حزب اعتدال و توسعه در سراسر استانها شورایی منسجم دارد و در حال سازماندهی فعالیتهایش میباشد.
وی درباره فعالیتهای انتخاباتی حزب اعتدال و توسعه نیز گفت: حزب اعتدال و توسعه 16 سال و قبل از این دولت تشکیل شده است. حزبی که از دکتر روحانی دعوت کرد برای انتخابات ریاست جمهوری وارد عرصه شود. در این برهه نیز از آقای سیدحسن خمینی برای مجلس خبرگان رهبری دعوت کرده تا در مجلس خبرگان رهبری کاندیدا شود، که خوشبختانه ایشان هم رد نکردند. امیدوارم که ایشان حضور جدی داشته باشند.
وی در پاسخ به این سوال که نقش حزب اعتدال و توسعه در فضای سیاسی کشور چیست؟ گفت: ما معتقدیم که یک گفتمان به نام اعتدال هم در فضای سیاسی کشور وجود دارد و این گفتمان را حزب اعتدال و توسعه پرچمداری می کند. من صراحتا میگویم که جامعه ما جامعهای است که دو سر قطب را دارد ولی همواره یک طیف خاکستری در جامعه ما وجود داشته که هرکسی توانسته، اهداف و نیازهای طیف خاکستری را تامین نماید توانسته این طیف را به نفع و سمت خود هدایت کند و پیروز شود. این طیف عاشق و علاقهمند به گفتمان جدیدی است که آرمانها و آرزوهایش را تامین کند. این جریان خاکستری را عموماً اصلاحات توانسته به حرکت در بیاوردو این ضعف اصولگراها بود زیرا تا زمانی که طیف اصلاحطلب در صحنه نبود میزان مشارکت کم بود و زمانی که در صحنه میآمدند میزان مشارکت بالا میرفت.
عضو شورای مرکزی و دبیر اجرایی حزب اعتدال و توسعه با اشاره به انتخابات 92 یادآور شد: حزب اعتدال توسعه در 16 سال گذشته در فضای سیاسی کشور گرچه نقش زیادی داشته است. اما مطمئناً در این دوره نقش این حزب چشمگیرتر خواهد بود، این حزب برای ورود آقای روحانی پرچمداری کرد و با موفقیت ایشان در ایجاد دولت نقش پررنگتری پیدا کرد؛ بنابراین مردم هم احساس میکنند که به نقش حزب اعتدال توجه بیشتری نمایند.
وی اظهار کرد: یک آرایش سیاسی در سال 92 شکل گرفت که خوشبختانه کاملاً کارآمد بود ولی هیچ ادغامی صورت نگرفت. اما ماحصل آن اتفاق مثبتی بود که در صحنههای اجتماعی ما بروز کرد و آن یک بلوغ سیاسی بود که در سال 92 ایجاد شد. در واقع درآن روز جریانهای همسو، همه ظرفیت خود را در کنار هم گذاشتند و روی یک هدف متمرکز شدند و مجموعه اصلاحات و اعتدال نیز علیرغم هیچ ائتلافی نتایج خوبی را رقم زدند.
وی خاطرنشان کرد: اولویت اول حزب اعتدال و توسعه در این برهه مجلس است که با دولت در جهت رسیدن به اهداف و برنامه هایش همگرا و همفکر باشد تا بتواند آینده این کشور را تضمین کند. این اولویت خودش عامل اصلی یک نوع هماهنگی بین گروههای سیاسی است.
بانک تاکید کرد: حزب اعتدال و توسعه یقیناً مقابل حامیان روحانی در انتخابات نخواهد ایستاد. اما این امر بدان معنا نیست که اعتدال و توسعه در انتخابات لیست مشخصی نداشته باشد. تلاش اولیه ما این است کاندیداهای پیشنهادی این حزب را مشخص و به موقع به مردم معرفی کنیم.
وی درباره تهیه لیست مشترک اصلاحطلبان و حزب اعتدال و توسعه در انتخابات مجلس شورای اسلامی نیز اعلام کرد: به نظر بنده آرایش سیاسی انتخاباتی مجلس این دوره با کمی تفاوت همانند آرایش سیاسی انتخاباتی سال 92 می باشد. قطعاً تا زمان انتخابات و در فرصت باقی مانده تصمیم گیری خواهد شد. اما در خصوص اینکه حزب اعتدال و توسعه در جلسات شورای سیاست گذاری انتخابات شرکت نمیکند باید گفت که البته این ایده آقای خاتمی را ارج مینهیم و برای ما ارزشمند است و تلاش اصلاح طلبان قابل تقدیر است. دعوت از احزاب و گروههای سیاسی برای حضور در لیست مشترک همواره رویداد خوبی برای فعالیت سیاسی در ایران میباشد. اما ما از ابتدا در جریان تشکیل این شورا نبودیم ولی علی الاصول از این ایده استقبال مینمائیم.
وی در ادامه افزود: در انتخابات که مقطعی مهم و تاثیرگذار است باید به دنبال افرادی باشیم که دارای فکر و اندیشه نو بوده و به دنبال حل مشکلات جامعه هستند. باید نمایندگانی در مجلس حضور داشته باشند که دلسوز، انقلابی ، اهل علم و دانش و تحول گرا باشند. در حال حاضر به ائتلافی نرسیدهایم ولی همه ما در یک جبهه هستیم در انتخابات آتی مجدداً تاکید میکنم که ما مسلماً مقابل همدیگر قرار نمیگیریم و با حامیان دولت و آرایش سیاسی سال 92 همراهی میکنیم. این همراهی ممکن است به معنای دادن یک لیست نباشد ولی به معنای جدایی نیز نمیباشد. البته تا روز انتخابات قضاوت کردن زود است و اجازه فرصتطلبی و ایجاد شکاف به مخالفین تندرو در این زمینه نخواهیم داد.
وی با تاکید بر اینکه حزب اعتدال و توسعه باید تلاش کند در انتخابات پیش رو وفاق و همدلی میان اعضای خود ،دیگر احزاب سیاسی و عموم جامعه برقرار کند، افزود: آنچه که باعث موفقیت دولت یازدهم شده است، وجود وفاق همگانی در چارچوب یک مجموعه سیاسی است نه یک مجموعه صرفاً متحد تشکیلاتی.