به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو سرهنگ نيك نفس در گفتگو با خبرنگار خبرگزاري صدا و سيما با اشاره به اينکه اين پرونده ها در استان ها و شهرستان ها در حال پيگيري است ، افزود: مبلغ كلاهبرداري ميلياردي معمولاً به صورت خرد است ولي از افراد زيادي کلاهبرداري مي شود.
رئيس سابق مرکز تشخيص و پيشگيري پليس فتا با بيان اينکه در ماههاي اخير سايتهاي انتشار آگهي ، حجم قابل توجهي از پرونده هاي جرائم اينترنتي را به خود اختصاص داده است ، خاطرنشان کرد : اين پرونده ها در استان ها و شهرستان ها در حال پيگيري است.
وي گفت: ماهيت فضاي سايبر به گونه اي است كه هر فردي با كمترين اطلاعات و امكانات مي تواند سايت جديدي را بالا بياورد و متأسفانه اين امكان فرصت هاي زيادي را براي مجرمان ايجاد مي کند.
سرهنگ نيك نفس افزود: سايت هاي انتشار آگهي سايت هايي هستند كه افراد، كالاهاي موردنظر خود را مي توانند جستجو كنند يا كالايي را براي فروش ارائه دهند.
وي گفت: فضاي مجازي اين اجازه را به كلاهبرداران مي دهد تا با هويت هاي کاذب و از راه دور با فرد صاحب كالا و خدمت، با توجه به اطلاعاتي که از سايت هاي انتشار آگهي به دست مي آورند ، تماس بگيرند و فريبكاري كنند.
سرهنگ نيك نفس از هموطنان خواست اگر در اين روش، مورد مشكوكي ديدند موارد را از طريق سايت پليس فتا، بخش گزارش هاي مردمي اعلام كنند تا جلوي کلاهبرداري بعدي گرفته شود.
کارشناس پليس فتا ادامه داد: افرادي که حتي به صورت جزئي مورد كلاهبرداري قرار گرفته اند حتماً به دادسرا مراجعه و طرح شكايت كنند زيرا اين موضوع باعث مي شود پرونده با قوت بيشتري رسيدگي شود و مجرم به سزاي کارهايش برسد.
سرهنگ نيك نفس با اشاره به اينكه مجازات و جرم در جرايم سايبري تناسب ندارد افزود: وقتي يك كلاهبردار از چند هزار نفر كلاهبرداري خرد كرده است و چندصد نفر شاكي بيشتر ندارد مطمئناً مجازاتش با جرمي که انجام داده است تناسب ندارد.