هدف اصلي طرح تحول اقتصادي واگذاري فعاليت‌هاي اقتصادي به مردم است
آخرین اخبار:
کد خبر:۴۷۵۳۶
استاندار بوشهر:

هدف اصلي طرح تحول اقتصادي واگذاري فعاليت‌هاي اقتصادي به مردم است

استاندار بوشهر گفت: هدف اصلي طرح تحول اقتصادي واگذاري فعاليت‌هاي اقتصادي به مردم و كاهش تصدي‌گري دولت و اجراي اصل صرفه‌جويي است.

به گزارش خبرنگار «شبكه خبر دانشجو» از بوشهر، ابوطالب شفقت ديروز در همايش يك روزه طرح تحول اقتصادي اظهار داشت: هدفمند كردن يارانه ها يكي از مراحل اصلي طرح تحول اقتصادي است و مجلس بايد به گونه اي در تدوين و قانوني كردن اين طرح برنامه ريزي كند كه دولت بتواند به راحتي آن را به مرحله اجرا درآورد.

وي افزود: اجراي طرح تحول اقتصادي در كشور يك انقلاب بزرگ اقتصادي با پيامدهاي مثبت در همه بخش ها ايجاد مي كند و سهم بسيار زيادي در كم كردن فاصله طبقاتي دارد.

استاندار بوشهر با اشاره به نامطلوب بودن نظام اقتصادي كشور در گذشته تصريح كرد: مديريت سنتي و سخت، با انباشت شيوه هاي كهنه در بخش اقتصادي در گذشته علاوه بر ايجاد نارضايتي ها، به طور گسترده موجب شده است كه يك تحول كارآمد، مناسب، مطلوب و تاثيرگذار در اين بخش نداشته باشيم.

شفقت در پايان از نمايندگان مجلس خواست تا در مرحله تدوين قانون، در جامعه ابهام ايجاد نكنند و ابزار لازم را در اختيار دولت قرار دهند تا مجربيان بتوانند اين طرح را به شيوه اي مناسب اجرا كنند.

سيد كمال الدين شهرياري، معاون حقوقي و پارلماني وزير اقتصاد نيز در اين همايش گفت: نگراني هاي مردم در خصوص حذف يارانه ها و در پي آن تحت فشار قرار گرفتن مردم بي مورد مي باشد و بايد تاكيد كرد كه حذف يارانه ها در كار نيست، بلكه هدفمند كردن يارانه ها مدنظر است.

وي اظهار داشت: آنچه كه امروز در دولت و مجلس لازم الاجرا مي باشد هدفمند كردن يارانه هاست.

شهرياري با اشاره به اشكالات يارانه هاي پرداختي تا كنون گفت: در گذشته كالاهاي مشمول يارانه به درستي انتخاب نشده بودند و چون يارانه بدون هدف توزيع مي شد، هر كس از منابع استفاده بيشتري مي كرد يارانه بيشتري نيز دريافت مي نمود.

معاون حقوقي و پارلماني وزير اقتصاد اضافه كرد: به دليل ارزان و پايين بودن قيمت حامل هاي انرژي و كالاهاي اساسي مثل آب، برق، قند و شكر،‌ جامعه به يك جامعه مصرفي تبديل شده و از نظر شاخص هاي بين المللي در مصرف سرانه نسبت به بسياري از كشورهاي ثروتمند دنيا جلوتر هستيم.

وي خاطرنشان كرد: الگوي مصرف كشور ما به دليل شيوه فعلي پرداخت يارانه به يك الگوي بيمار تبديل شده است.

شهرياري گفت: در روش جديد پرداخت يارانه ها به صورت نقدي، بعضي از انرژي هاي حامل آب و برق به صورت پلكاني محاسبه مي شوند و در تامين خدمات بهداشتي، تعميم بيمه هاي درماني، وام هاي كم بهره و بي بهره براي مسكن و ازدواج برنامه ريزي مي شود.

آيت الله صفايي بوشهري، امام جمعه بوشهر نيز در اين همايش گفت: هدفمند كردن يارانه ها موجب اجراي عدالت اجتماعي مي شود و در غير اين صورت عاملي براي افزايش فاصله طبقاتي است.

وي افزود: در فضاي بحراني اقتصاد امروز تنها راهي كه بحران را مديريت مي كند هدفمند كردن يارانه هاست.

بوشهري اظهار داشت: بررسي هاي تاريخي نشان مي دهد يارانه همواره مولود بحران اقتصادي است و اگر جامعه اي داراي روند رو به رشد اقتصادي باشد، يارانه در آن جايي ندارد.

امام جمعه بوشهر گفت: پس از پيروزي انقلاب اسلامي در عرصه هاي داخلي و بين المللي طرح توسعه و پيشرفت طراحي شد و حذف يارانه و رويكرد مديريتي اقتصاد به شكل آزاد در دستور كار قرار گرفت و پس از اين امر، بزرگان عرصه سياسي تشخيص دادند كه حذف يارانه ها به سمت هدفمند كردن آن هدايت شود.

وي افزود: هدفمند كردن يارانه ها در اين دوره موجب مي شود كه از يك بحران و فشار اقتصادي به يك اقتصاد طبيعي، استاندارد و رو به رشد برسيم.

صفايي بوشهري با اشاره به اينكه انديشه استكبار اين است كه كشور در حال توسعه در عرصه دانش، توليد، صادرات و كنترل درآمد را در همان فضاي امپرياليستي قرار دهد، گفت: اگر يك كشور در انديشه توسعه، پيشرفت و مدرنيته در عرصه بين المللي باشد، اما تحول اقتصاد ايجاد نكند، خودش را در جغرافياي كلان اقتصادي ذبح كرده است.

امام جمعه بوشهر اذعان داشت: براي طراحي كارآمد تحول اقتصادي و هدفمند كردن يارانه ها حضور نخبگان در اين عرصه الزامي است./انتهاي پيام/

پربازدیدترین آخرین اخبار