کد خبر:۴۷۷۰۲۴

واکنش دبیرکل سازمان ملل به استفاده بمب‌های خوشه‌ای در حملات عربستان سعودی

دبیرکل سازمان ملل در ادامه هشدارهای مجامع بین‌المللی درباره توسل عربستان سعودی به بمب‌های خوشه‌ای، امروز جمعه در بیانیه‌ای تاکید کرد که شاید استفاده از این تسلیحات، جنایت جنگی باشد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، دبیرکل سازمان ملل در بیانیه‌ای به خبرها درباره استفاده از بمب‌های خوشه‌ای در حملات عربستان سعودی علیه یمن واکنش نشان داد.

 

چند روز قبل بود که سخنگوی کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل نسبت به بکارگرفتن بمب‌های خوشه‌ای علیه غیر نظامیان در مناطق پرجمعیت یمن از سوی ائتلاف عربستان هشدار داده بود.

 

کمیساریای عالی حقوق بشر همچنین اعلام کرد که در تنها در ماه دسامبر سال گذشته 81 غیرنظامی کشته شدند و در بین آن‌ها کودکان نیز به چشم می‌خورند. در دسامبر 2015، 109 نفر غیر نظامی نیز مجروح شدند.

 

دبیرکل سازمان ملل امروز جمعه در بیانیه ای به استفاده از بمب‌های خوشه‌ای در یمن واکنش نشان داد.

 

در این بیانیه تصریح شد: «دبیرکل به شدت نگران تشدید حملات هوایی ائتلاف(سعودی) و جنگ زمینی و بمباران در یمن است؛‌اقداماتی که علی رغم درخواست‌های متعدد برای توقف خصومت‌ها و درگیری‌ها صورت گرفته است».

 

بان‌کی‌مون تاکید کرد: «استفاده از مهمات و تسلیحات خوشه‌ای در مناطق پرجمعیت به دلیل آنکه تمایزی بین نظامیان و غیرنظامیان قائل نمی‌شود، شاید مشمول جنایت جنگی باشد».

 

 در این بیانیه آمده است: «دبیرکل به همه طرف‌ها ضرورت احترام گذاشتن به تعهداتشان در قبال قوانین بین‌المللی مربوط به حقوق بشر و حقوق بشر دوستانه را تاکید می‌کند؛ قوانینی که حملات به غیرنظامیان و زیرساخهای انسانی را ممنوع می‌کند».

 

دبیرکل سازمان ملل همچنین تاکید کرد: «دبیرکل همه طرف‌های درگیری در یمن را به تعامل از روی حسن نیت با نماینده ویژه در قبال یمن برای برگزاری هر چه زودتر دور تازه مذاکرات صلح فرا می‌خواند».

 

پیشتر، مسئول بخش تسلیحات سازمان دیده‌بان حقوق بشر در بیانیه‌ای اعلام کرده بود، استفاده مکرر ائتلاف عربستان سعودی از بمب‌های خوشه‌ای در صنعا به قصد کشتار غیرنظامیان است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار