کد خبر:۴۷۹۳۳۹
درگفت‌و گو با نایب رییس انجمن نانو فناوری ایران بررسی شد:

پروبیوتیک؛ غذایی فراسودمند با خاصیت درمانی و غذایی

نایب رییس انجمن نانو فناوری ایران گفت: امروزه با پژوهش‌های مختلف جنبه درمانی و پیشگیری پروبیوتیک‌ها در امراض مختلف ثابت شده است.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، دکتر کیانوش خسروی نایب رییس انجمن نانو فناوری ایران  گفت:پژوهش‌ها و بررسی‌های مختلف این موضوع را به اثبات رسانده که جنبه درمانی و پیشگیری  پروبیوتیک‌ها در امراض مختلف ثابت شده است و باعث افزایش سلامت و ایمنی مواد غذایی می‌شوند.

 

دکتر کیانوش خسروی دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان این مطلب افزود: پروبیوتیک‌ها میکروارگانیسم‌ها (یا ریزاندامگان) های مفیدی هستند که اگر انسان، دام، طیور یا حتی آبزیان مقدار کافی از آنها را مصرف کنند در سیستم گوارش جایگزین شده و اثرات سلامتی بخش متعددی را برای میزبان به ارمغان آورند.

 

وی همچنین بیان کرد: پروبیوتیک ها از هر دو جنبه درمانی و غذایی  مفید هستند. هم جنبه درمانی و پیشگیری آن‌ها در امراض مختلف ثابت شده است و هم باعث افزایش سلامت و ایمنی مواد غذایی می‌شوند. اگر بخواهیم میان این دو جنبه به یکی وزن بیشتری بدهیم می‌توان ادعا کرد که اثرات کم نظیر درمانی و سلامت بخشی آن‌ها برای میزبان پررنگ تر از اثر آن‌ها بر سلامت غذا است به ویژه که در مورد ایمنی مواد غذایی بسیاری از نگهدارنده‌های طبیعی و مصنوعی متعدد می‌توانند این تاثیر را داشته باشند.

 

نایب رییس انجمن نانو فناوری ایران ضمن معرفی پروبیوتیک‎ها به‌عنوان بخشی از زنجیره غذاهای فراسودمند، گفت: غذا می‌تواند حامل مناسبی برای انتقال پروبیوتیک ها به میزبان باشند. این ریزاندامگان قادرند در طول مدت تولید و نگهداری غذا در (شرایط مطلوب) تکثیر شده و در شرایط فعال فیزیلوژیک قرار گیرند و پس از مصرف جای‌گیری مناسبی در روده داشته باشند پس می‌توانیم چنین غذایی را غذای فراسودمند تلقی کنیم زیرا اصولا غذای فراسودمند به خوراکی گفته می شود که علاوه بر رفع گرسنگی و تامین مواد و انرژی لازم برای مصرف کننده اثرات درمانی و سلامتی بخشی نیز داشته باشد. گفتنی است معمول ترین غذا برای حامل پروبیوتیک ها فرآورده های لبنی، فرآورده‌های نانوایی و نوشیدنی ها هستند.

 

وی اظهار داشت: به همت پژوهشگاه استاندارد، استانداردهای ملی متعددی در زمینه محصولات پروبیوتیک تدوین شده است. با این وجود لازم است حامل غذایی به نحوی انتخاب شود که در مرحله تولید و نگهداری غذا رشد و زنده ماندن پروبیوتیک ها تضمین شود. بدیهی است که درباره غذاهای آماده کمتر این امکان میسر است.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار