به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، سردار محمدرضا نقدی رئیس سازمان بسیج مستضعفین عصر امروز (دوشنبه) در برنامه اقتصاد ایران اظهارداشت: اگر ما مخالف اقتصاد مقاومتی را معرفی کنیم آن وقت اقتصاد مقاومتی شناخته میشود.
وی در تعریف واژه اقتصاد مقاومتی، این نوع اقتصاد را مظلوم دانست و گفت: اقتصاد مقاومتی مثل امر به معروف و نهی از منکر است، همه از آن حرف میزنند ولی کمتر به آن پرداخته میشود، امروز اقتصاد مقاومتی حالتی شعارگونه به خود گرفته است و ما باید اقتصاد مقاومتی را از مظلومیت بیرون بیاوریم.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین به فرمایشات مقام معظم رهبری در نخستین روزهای سال جاری اشاره و تصریح کرد: مقام معظم رهبری در کنار حرم امام رضا (ع) دو نوع نگاه را در اقتصاد مطرح کردند نخست نگاهی که به بیرون توجه داشت و دیگری نگاهی که به درون تاکید دارد.
سردار نقدی ادامه داد: نگاه نخست در اقتصاد میگوید که ما برای بهبود وضع اقتصادی باید به سراغ سیاستهای خارجی برویم و این سیاستها را تغییر داده و در مقابل ظلم و زور استکبار ایستادگی نکنیم تا بتوانیم وضع اقتصاد را سامان ببخشیم، این نگاه میخواهد از سیاست وام بگیرد تا اقتصاد را درست کند.
وی افزود: نگاه دوم این است که ما باید از ظرفیتهای داخلی برای سامان دادن به اقتصاد استفاده کنیم که البته ما ظرفیتهای بسیاری داریم.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین خاطرنشان کرد: رکن اصلی اقتصاد مقاومتی که در ماده یک سیاستها نیز آمده این است که ما باید از همه ظرفیتهای انسانی، زیرزمینی، دینی و ملی و توانمندیهای داخلی و مشارکت حداکثری مردم استفاده کنیم.
سردار نقدی ایران را به دلیل داشتن منابع بسیار یک کشور استثنایی دانست و نیروی انسانی منابع زیرزمینی، انرژی، بازار، نقدینگی و دانشو فناوری را 6 عنصر مورد نیاز برای داشتن اقتصادی شکوفا عنوان کرد.
وی با تاکید بر اینکه ما جوانترین کشور دنیا هستیم، گفت: ما مثل برخی از کشورها نیستیم که برای تأمین نیروی انسانی خود نیرو را از خارج به درون کشور بیاوریم و این خود یک فرصت بالقوه است.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین ادامه داد: ایران از لحاظ داشتن مواد اولیه بینهایت غنی است به گونهای که تقریباً تمام عناصر موجود در جدول مندلیوف در ایران موجود است و در زمینه انرژی نیز ما رتبه اول انرژی در دنیا را داریم.
سردار نقدی با بیان اینکه برخیها میگویند کارخانههای ما به دلیل عدم نقدینگی خوابیده است، گفت: طبق آمار بانک مرکزی نقدینگی ایران 870 هزار میلیارد تومان است که این نقدینگی هرجا سود پیدا شود خود را نشان میدهد.
وی اضافه کرد: در دولت قبل 40 روز اعلام برای فروش سکه نزدیک به 10 میلیون قطعه سکه به فروش رسید و چون ترس از به پایان رسیدن ذخایر بانک مرکزی وجود داشت جلوی فروش سکه را گرفتند.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین به وامهای خودرو در دولت یازدهم اشاره و تصریح کرد: در این دولت نیز در 6 روز 130 هزار خودرو فروخته شد که اگر ادامه پیدا میکرد حجم بیشتری از خودروها به فروش میرسید بنابراین نقدینگی دنبال سود میگردد و ما باید این سود را در راستای اقتصاد مقاومتی تعریف کنیم.
سردار نقدی با بیان اینکه 4 میلیون و 800 هزار دانشجو در ایران وجود دارد، گفت: ما 100 هزار استاد و پژوهشکدههای بسیاری در سراسر کشور داریم، ما اختراعاتی داریم که به تولید نرسیده است که این حاکی از انباشت فناوری است. بنابراین ما همه 6 عامل لازم برای اقتصاد شکوفا را در اختیار داریم.
وی معتقد است که اگر دور تا دور ایران را دیوار بکشند ایران باز هم میتواند اقتصادش را بهبود و سامان ببخشد بنابراین این نگاه که با تغییر سیاست خارجی اقتصاد را شکوفا کنیم تعبیر غلطی است.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین به خرید هواپیما از کشورهای غربی توسط دولت اشاره کرد و گفت: ما باید در این قراردادهایی که میبندیم ظرفیتهای خودمان را ببینیم و به حساب بیاوریم، باید ببینیم که در حمل و نقل هوایی چه مقدار از ظرفیتهای خود را شکوفا میکنیم. اینکه مثل شیخنشینان عربی دست در جیب کنیم و فقط بخریم، درست نیست.
به گفته سردار نقدی باید برای شکوفایی اقتصاد نیز به سراغ مردم رفت همانگونه که در 8 سال دفاع مقدس به کمک مردم توانستیم جنگ را پشت سر گذاشته و پیروزی را از آن خود کنیم.
وی گفت که مردم فقط در بخش خصوصی خلاصه نمیشوند و برداشت دولت از حضور مردم در اقتصاد، بخش خصوصی است در حالیکه بخش خصوصی به معنای صاحبان ثروت، یک بخش از مردم است.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین ادامه داد: الان هیچ نزدیکی بین دانشگاه، صنعت و دولت وجود ندارد و هرکسی ساز خود را میزند و راه خود را میرود. ما میگوییم که میزهایی در این خصوص شکل بگیرد و ما دبیری آن را بر عهده بگیریم و دولت مدیریت کند که البته به نتیجه نرسید.
سردار نقدی به تلاش بسیجیان در عرصه اقتصاد اشاره و اظهار کرد: در منطقه قزوین بسیجیان ما تحول بزرگی در نحوه آبیاری ایجاد کردهاند. آنان با آبیاری قطرهای زیرزمینی مدلسازی صورت دادهاند که باعث شده از 8 هکتار زمین 21.1 تن برداشت صورت بگیرد و این 2.5 برابر متوسط برداشت است و این به معنای انقلاب در اقتصاد کشور است.
وی میگوید که میتوان با ایجاد استخر در بین چاههای آب در کشور برای بسیاری از جوانانمان شغل ایجاد کنیم و همچنین تولید شیلات در کشور را چند برابر کنیم و بسیج مستضعفین این کار را شروع کرده است و تاکنون 7 الی 8 استخر زده شده است.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین گفت: تاکنون 134 هزار شغل ایجاد شده است و بسیج برای این کار نزدیک به 700 میلیارد تومان تسهیلات ارزان قیمت به تولیدکنندگان اختصاص داده است.
سردار نقدی خبر داد که بسیج مستضعفین بنا دارد برنامهریزی صورت دهد تا صنایع تبدیلی در سراسر کشور شکل بگیرد به این معنا که مردم مواد اولیه را تولید کنند و به محصولات دیگر تبدیل کنند.
وی با بیان اینکه 5 میلیون تن ضایعات کشاورزی در کشور داریم به چال کردن سیبزمینی در استان فارس اشاره کرد و گفت: شما دیدید که چه مقدار سیبزمینی در استان فارس چال شد. اگر کارخانه نشاستهگیری راهاندازی کنیم میتوانیم جلوی دور ریخت محصولات کشاورزی را بگیریم که البته ما به این سمت حرکت میکنیم.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین تصریح کرد: ما برنامه ریزی کردیم که در شهرستانهایی که کنجد تولید میکنند ساز و کاری فراهم آوریم که این کنجد تبدیل به حلوا ارده شود یعنی صنایع کوچک خانگی ایجاد کنیم.
سردار نقدی در پاسخ به این پرسش که چه درخواستی از مسئولان دارید، گفت: بسیج برای انجام طرحها زمین نمیماند و کار خود را انجام میدهد و بهانه هم نمیگیرد. بنابراین از مسئولین انتظار داریم که از این ظرفیتهای عظیم استفاده کند تا در اقتصاد نیز فتحالمبین صورت بگیرد.
وی در ابتدای سخنان خود به دهه فجر اشاره و اظهار کرد: امروز اگر آزاد هستیم و پرچم اسلام بالای سر ما به اهتزاز در آمده، همه مدیون امام و شهدا هستیم.
اظهرا نظرات ایشان در امور اقتصادی خیلی آبکی و سطحیست...
خواهشا لازم نیست راجع به هر چیزی سخنرانی کنید...