به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، محمدامین سازگارنژاد عصر پنجشنبه در همایش آموزشگاه های آزاد فنی و حرفه ای استان قم در سالن اجتماعات مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) قم افزود: متاسفانه امروز جامعه ما با مشکلی به نام مدرک گرایی و از سوی دیگر کمبود دانایی و مهارت مواجه است، یعنی مدرک گرایی زیاد و مهارت کم شده است.
وی با اشاره به اینکه برای آبیاری نهال مهارت در کشور، نیاز به یک عزم جدی داریم، گفت: بسیاری از مشکلات اقتصادی و اشتغال از طریق مهارت افزایی و آموزش های فنی و حرفه ای قابل حل است.
سازگارنژاد ادامه داد: انتظار است مجلس شورای اسلامی و تصمیم گیران نظام به ما کمک کنند تا زمینه آموزش مهارت های روز جهان با ابعاد مختلف و با کمک همه ذی نفعان در این تغییر رویکرد جدید، فراهم شود.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور با اشاره به تعطیلی بیش از پنج هزار آموزشگاه در کشور گفت: اگر بخواهیم افراد هر سال کار خود را از دست ندهند و اشتغال نیز پایدار بماند، باید همه دست به دست هم دهیم.
وی گفت: متاسفانه حدود سه و نیم میلیون بیکار جویای کار، یک مشکل ملی است و ما برای رفع این مشکل، همه امکانات خود را بسیج کرده تا در قانون بودجه سرمایه گذاری لازم را در این بخش و رفع بحران بیکاری داشته باشیم و امید است مجلس این فرصت را برای تحقق برنامه های خود، برای ما فراهم کند.
سازگارنژاد خاطرنشان کرد: ما دنبال توسعه آموزش های غیردولتی هستیم و کارهایی که از عهده دولت برنمی آید را به بخش خصوصی واگذار می کنیم.
رئیس کانون و انجمن های صنعتی آموزشگاه های فنی و حرفه ای کشور نیز در این همایش گفت: باید آموزش های مهارتی ما در آموزشگاه های فنی و حرفه ای متناسب با نیازهای روز جامعه و سازگار با فنون کسب و کار باشد.
مرتضی بدیعی خاطرنشان کرد: متاسفانه بسیاری از آموزشگاه های ما هنوز در رشته هایی کار می کنند که با فنون کسب و کار نوین سازگاری ندارند.
وی ادامه داد: امروز آموزش های فنی و حرفه ای در وضعیت خوبی قرار ندارند و در سه سال اخیر پنج هزار آموزشگاه را از دست دادیم وبرخی نیز در آستانه تعطیلی قرار دارند، ما باید ریشه این پدیده را شناسایی و منشاء این ظلمی که در حق آموزشگاه ها می شود را کشف کنیم.
وی با اشاره به اینکه هر روز وضعیت اقتصادی و معیشتی آموزشگاه های ما بدتر می شود، گفت: ما در چهار بخش در زمینه آموزشگاه ها مشکل داریم، بسیاری از آموزشگاه های ما هنوز در رشته هایی هستند که با فنون کسب و کار نوین سازگاری ندارند و برخی مشکلات نیز به دلیل عدم یکپارچگی تشکیلات فنی و حرفه ای و پاره ای نیز درون سازمانی است.
بدیعی گفت: امید است مسئولان پشتوانه تشکیلات صنفی باشند تا مشکلات درون سازمانی آنها برطرف شود، بخشی از مشکلات ما مربوط به مسائل سازمانی، وزارتخانه ها و قوای دیگر است و اختیار وزیر کار و رئیس آموزش فنی و حرفه ای کشور در حل این مشکلات نیز محدود می باشد.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان قم نیز در این همایش گفت: در سال جاری در زمینه آموزش های فنی و حرفه ای بیش از یک میلیون و 511 هزار نفر ساعت دوره و معادل 10 هزار و 800 نفر ساعت آموزش در استان انجام شده است.
احمد عطارنیا خاطرنشان کرد: در سال گذشته در زمینه آموزش های فنی و حرفه ای، بیش از یک میلیون و 700 هزار نفر ساعت دوره و معادل 11 هزار و 500 نفر ساعت آموزش دوره در قم، برگزار شد.
وی ادامه داد: در حال حاضر 53 کارگاه ثابت و 10 تیم سیار در زمینه آموزش های فنی و حرفه ای در قم فعال هستند و در حدود 12 روستا نیز کلاس های آموزشی داریم.
عطارنیا افزود: ما در چهار پادگان نظامی قم، زندان ها، کمپ های ترک اعتیاد و برای افراد آسیب دیده آموزش های مهارتی را ارائه خواهیم داد و در 38 بنگاه اقتصادی نیز آموزش های تخصصی فنی و حرفه ای ارائه می شود.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای قم گفت: آموزش های فنی و مهارتی باعث اشتغال پایدار در استان قم می شود و ما نیز بر همین اساس دنبال توانمند سازی آموزش های آزاد و حذف آموزشگاه های موازی هستیم.
عطارنیا اظهار داشت: با 30 مرکز علمی و پژوهشی و سازمان های استان تفاهم نامه داریم و با همکاری سازمان بهزستی و کمیته امداد دنبال آماده سازی قشرهای آسیب پذیر برای ورود به بازار کار هستیم.
وی گفت: 85 درصد افرادی که آموزش های فنی و حرفه ای را در زندان ها دریافت کردند، بازگشت به زندان آنها کم شده است، باید سعی کنیم آسیب های آموزش های نظری را برطرف و با آموزش های مهارتی افراد زیادی را وارد عرصه فعالیت کنیم.
در این همایش که مسئولان آموزشگاه های فنی و حرفه ای استان قم حضور داشتند با حضور لاریجانی از برخی فعالان این عرصه تجلیل شد.