به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، دکتر سید حسن هاشمی ظهر امروز در حاشیه پنجمین کنگره سوختگی کشور که با حضور کودکان حادثه شین آباد برگزار شد از سوختگی به عنوان حادثهای ناگوار یاد کرد و افزود: مجموع اعتباراتی که در کشور برای حمایت از بیماران سوختگی، اختصاص مییابد، ۳۵ میلیارد تومان است در حالی که در خارج از کشور به ازاء هر بیمار سوختگی، حدود یک میلیارد تومان اختصاص مییابد.
وزیر بهداشت با اشاره به ثبت سالانه ۲۵ هزار بیمار سوختگی در کشور، خاطر نشان کرد: تعداد تخت استاندارد موجود در کشور بسیار اندک و کمتر از ۱۰۰ تخت استاندارد است البته در این دولت تلاش شد و تعداد این تختها به یک هزار تخت رسید اما حداقل ۲. ۵ برابر تعداد تختهای موجود، کمبود تخت داریم.
دکتر هاشمی با بیان اینکه در این دوره حمایت بیمهها از بیماران آغاز شد اما نقصانهایی نیز وجود دارد، افزود: برای این بیماران نیاز به بیمارستان و تجهیزات خاصی داریم اما لازم است تا به آموزش و پیگیری، توجه ویژهای شود.
وزیر بهداشت به حادثه سوختگی کودکان شین آبادی اشاره کرد و گفت: تا کنون برای هر یک از آنها بیش از ۵۰ عمل جراحی انجام شده و با توجه به اینکه آنها ۳ سال است که با این بیماری درگیر هستند اما هنوز هم به اعمال جراحی متعددی نیاز دارند.
دکتر هاشمی افزود: اگر در کلاس درس آنها بخاری استاندارد وجود داشت و برای گرمایش آنها فکری شده بود که شاید کمتر از یک میلیون تومان هزینه داشت، این همه گرفتاری وجود نداشت و شاهد سختی، درد و رنج این بچهها و خانوادههایشان و در عین حال هزینههای سنگین آن برای کشور نبودیم.
وزیر بهداشت ضمن تاکید بر لزوم آموزش و پیشگیری از بیماری سوختگی و رعایت موارد ایمنی و بهداشتی در محیط کار، اظهار داشت: برای مراقبت از بیماران سوختگی ضروری است تا فضا، تجهیزات پزشکی، نیروی انسانی، تعرفه مناسب و بیمه حمایت کننده وجود داشته باشد اما تقریبا هیچ یک از اینها جوابگوی حداقل نیازها هم نیست و نیروی تخصصی پزشک و پرستار نیز به قدر کافی وجود ندارد.
دکتر هاشمی با بیان اینکه بیمهها در حمایت از بیماران سوختگی، مقصر نیستند، اظهار داشت: بیمهها هم یا باید حق بیمه مناسبی بگیرند و یا از منابع عمومی تغذیه شوند. نقش دولت و مجلس به عنوان تصمیم گیرنده بسیار مهم است زیرا هزینهها و درآمدهای کشور با پیشنهاد دولت در مجلس تصویب میشود.
وزیر بهداشت در ادامه افزود: فرصت مناسبی است تا مجلس همزمان با تصویب بودجه سالیانه کشور و همچنین برنامه ششم توسعه به این حوزه توجه کند چرا که درخواست ما نه تنها بیماران سوختگی بلکه تعدادی از بیماریهای خاص مانند اعصاب و روان که گاهی خانوادهها از بدو تولد تا ۸۰سالگی فرد بیمار گرفتار آن هستند، برخی از بیماریهای پوستی، خونی و وراثتی که هزینههای درمانی کمر شکن و در عین حال حمایت محدودی دارند، توجه شود و با حمایت از سازمان بهزیستی، بیمهها و وزارت بهداشت زمینه را برای ارائه خدمات قابل قبول و استاندارد برای آنها، فراهم کند.
وزیر بهداشت همچنین با اشاره به سفر اخیر خود به همراه رییس جمهوری به ایتالیا و فرانسه، تصریح کرد: در فرانسه از یکی از بهترین مراکز سوختگی دنیا بازدیدی داشتم که به طور متوسط برای درمان هر بیمار سوختگی حدود ۳۰۰ هزار دلار هزینه میکردند. ما نمیگوییم ۳۰۰ هزار دلار بلکه با یک هزارم آن میتوانیم به موفقیتهای بیشتری در مقایسه با وضعیت امروز برسیم.
دکتر هاشمی مشکل بیماران سوختگی را منحصر به درمان آنها ندانست و به نقش مردم در حمایت و تالمات روحی و روانی و همچنین نقش ویژه انجمن حمایت از بیماران سوخته اشاره و از این انجمن قدردانی کرد.
وزیر بهداشت با بیان اینکه تمامی کودکان شین آبادی به طور کامل از اقدامات درمانی پزشکان و پرستاران خود رضایت دارند، افزود: همچنان مشکلاتی وجود دارد که در جلسهای با حضور والدین، کودکان و پزشکان آنها بررسی میشود تا این دیدار صمیمی با کودکان، نمایشی نباشد و خروجی آن باعث خوشحالی کودکان شین آبادی شود.