
اسکان اضطراری ۴۰۷ شهروند در پی حملات اخیر/ استقرار امدادگران در ۱۰۹ پایگاه مدیریت بحران تهران

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، علی نصیری در نشست خبری «قرارگاه ایران» با بیان اینکه قانون مدیریت بحران کشور شامل وضعیت جنگ نمیشود، اظهار کرد: در چنین شرایطی، نقش پدافند غیرعامل پررنگتر میشود و با وجود خلأهای موجود در برخی دستورالعملها، شهرداری تهران همانند سازمان مدیریت بحران کشور، فراتر از حدود قانونی خود وارد عمل شد.
وی با اشاره به وضعیت آمادگی پایتخت در برابر شرایط بحرانی مانند جنگ، افزود: هرچند این موضوع نیازمند مطالعات دقیقتری است، اما نسبت به آغاز دوره ششم مدیریت شهری، رشد قابلتوجهی در آمادگی مشاهده میشود؛ گرچه هنوز تا نقطه مطلوب فاصله داریم.
نصیری در ادامه با اشاره به کارکرد پایگاههای مدیریت بحران گفت: این پایگاهها بهمنظور ارائه خدمات به شهروندان ایجاد شدهاند و هرگز نقش اسکان اضطراری نداشتهاند.
وی افزود: در ابتدای دوره جاری، ۴۶ پایگاه به شهرداری تحویل شده بود و برخی دیگر نیز در اختیار نهادهای دیگر قرار داشتند، اما اکنون این تعداد به ۱۰۹ پایگاه افزایش یافته و اغلب آنها تحویل شهرداری شدهاند.
به گفته رئیس سازمان مدیریت بحران تهران، در جریان جنگ، نیروهای امدادی هلال احمر در ۹ پایگاه و اورژانس در ۸۵ پایگاه مستقر بودند. همچنین در مناطق شمال، جنوب، شرق، غرب و مرکز پایتخت، امدادگران مستقر شدند تا در صورت نیاز سریعاً وارد عمل شوند.
وی تصریح کرد: اگر نیاز به اعزام سگهای زندهیاب از غرب به شرق تهران بود، تأخیر ممکن بود جان افراد گرفتار در آوار را بگیرد.
نصیری با اشاره به حمله به ۴۵ نقطه در ۱۲ منطقه شهری، این مکانها را عمدتاً اماکن مردمی دانست و افزود: سازمان انتقال خون نیز در یکی از پایگاههای بحران مستقر شد.
وی با قدردانی از عملکرد نیروهای آتشنشانی و امدادی در شرایط بمباران و موشکباران، یادآور شد: عملیات آواربرداری تا زمانی که احتمال وجود مصدوم یا پیکر شهید زیر آوار وجود دارد، برعهده آتشنشانی است و در مراحل بعدی، آواربرداری سنگین توسط وزارت راه و شهرسازی انجام میشود.
نصیری همچنین با اشاره به حضور مردم در صحنه حوادث و وجود ابهامات فراوان در روزهای ابتدایی، گفت: پس از آغاز عملیات، با هماهنگی سازمان مدیریت بحران، گروههای جهادی به کمک شهرداری آمدند. این گروهها از بسیج، بهزیستی و دیگر نهادهای مردمی تشکیل شده بودند.
وی از آمادهسازی و اورهال برخی پایگاهها خبر داد و گفت: ۲۲ خط تلفن ثابت در اختیار شهروندان قرار گرفت تا مسائل و سوالات خود را در زمینههایی همچون اسکان اضطراری و نحوه پرداخت خسارت مطرح کنند.
رئیس سازمان مدیریت بحران شهر تهران همچنین با اشاره به عدم مسئولیت شهرداری در قبال تعمیرات جزئی ساختمانهای تخریب شده، گفت: با این وجود، شهردار تهران دستور داد شیشههای شکسته ساختمانها تعویض شود که حجم بالایی از این اقدامات نیز صورت گرفت.
نصیری از تأمین محل اسکان برای شهروندان آسیبدیده خبر داد و گفت: شهرداری از چهار هتل از جمله هتل شهر و شیان برای اسکان استفاده کرد و برای اسکان از هتلها استفاده شد تا حداقل امکانات برای استراحت و تغذیه آنان فراهم باشد.
وی با اشاره به دستور رئیسجمهور مبنی بر حمایت نهادهای مختلف از آسیبدیدگان، تصریح کرد: شهروندانی که تحت پوشش این نهادها نیستند نیز از طریق دیگر بخشها مورد حمایت قرار میگیرند.
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران اعلام کرد: تاکنون ۴۰۷ نفر در قالب ۱۳۹ خانوار در مکانهای تعیینشده اسکان یافتهاند، گرچه برخی از خانوادهها پس از معرفی به هتلها، از اسکان انصراف دادند.
نصیری افزود: افرادی که درباره اسکان، آسیب جزئی ساختمان، ارزیابی خسارت یا مسائل ایمنی سوال دارند، میتوانند با شماره تلفنهای ۰۲۱۹۶۰۲۴۲۲۹ یا ۰۹۹۲۱۶۰۸۷۳۹ تماس بگیرند.
به گفته وی، از مجموع ۴۵ صحنه حادثه در ۱۲ منطقه شهری در ۱۹ صحنه همچنان چادر بحران نصب و میز خدمت برای پاسخگویی مستقر شده است. همچنین در ۸ نقطه، چادرهای بزرگ برای ارائه خدمات فرهنگی و اجتماعی نیز برپا خواهد شد.