کد خبر:۴۹۶۲۶۳
بانک مرکزی اعلام کرد

۹۵۰ هزار میلیارد تومان نقدینگی در سال جاری

نقدینگی در پایان دی ماه امسال به حدود ۹ تریلیون و ۵۰۰ هزار میلیارد ریال رسیده که نسبت به دی ماه سال گذشته ۲۷.۲ درصد و نسبت به اسفندماه ۲۱.۳ درصد رشد داشته است.

به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»؛ گزیده آمارهای اقتصادی بانک مرکزی از عملکرد 10 ماهه نظام بانکی نشان می دهد که حجم نقدینگی در پایان دی ماه امسال به حدود 9 تریلیون و 500 هزار میلیارد ریال رسیده که نسبت به دی ماه سال گذشته 27.2 درصد و نسبت به اسفندماه 21.3 درصد رشد داشته است. این رقم در پایان اسفندماه سال گذشته حدود هفت تریلیون و 800 هزار میلیارد ریال بوده است.

 

 گزارش بانک مرکزی از ارقام عمده پولی و اعتباری، همچنین نشان می دهد که میزان اسکناس و مسکوک در دست اشخاص در پایان دی ماه امسال 298 هزار میلیارد ریال بود که نسبت به اسفندماه پارسال 15.3 درصد کاهش داشته است.

 

میزان پول در پایان دیماه امسال نزدیک به یک تریلیون و 180 هزار میلیارد ریال با رشد منفی 2.2 درصدی نسبت به پایان سال گذشته و رقم شبه پول نیز هشت تریلیون و 310 هزارمیلیارد ریال با رشد 25.6 درصد اعلام شد.

 

همچنین گزارش بانک مرکزی از خلاصه دارایی ها و بدهی های بانک ها و موسسه های اعتباری غیربانکی نشان می دهد که دارایی های خارجی در پایان دیماه امسال دو هزار و 170 میلیارد ریال با رشد 14 درصدی نسبت به پایان اسفندماه است.

 

میزان بدهی های خارجی (تعهدات بالفعل) کشور در پایان دی ماه امسال به رقم پنج میلیارد و 552 میلیون دلار رسیده که پنج میلیارد و 201 میلیون دلار آن بلندمدت و 351 میلیون دلار آن کوتاه مدت است.

 

میزان سپرده بانک ها و موسسه های اعتباری نزد بانک مرکزی یک هزار و 60 هزار میلیارد ریال و کل بدهی های بخش دولتی، غیردولتی و غیره 10 هزار و 920 میلیارد ریال با رشد 17.8 درصدی نسبت به پایان سال گذشته و رقم بدهی این موسسه ها پبه بانک مرکزی نیز در مدت یادشده 830 هزار میلیارد ریال با رشد منفی 25 میلیارد ریال اعلام شد.

 

همچنین کل بدهی بانک های تجاری به بانک مرکزی در این مدت 160 هزار میلیارد ریال و بانک های تخصصی 540 هزار میلیارد ریال گزارش شده است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار