به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو به نقل از سازمان غذا و دارو، مدیر کل آزمایشگاه های مرجع کنترل غذا و دارو گفت: با توجه به افزایش دید و بازدیدها در ایام نوروز، توصیه می شود مردم میوه را بیشتر از بقیه موادغذایی مصرف کنند.
حسین رستگار گفت: با توجه به اینکه در ایام نوروز صله رحم و بازدیدها افزایش می یابد به تبع آن مصرف مواد غذایی نوروزانه نیز به صورت قابل ملاحظه ای افزایش می یابد، به رغم اینکه توصیه می شود از تمامی مواد غذایی نوروزانه در حد متعادل برای کسب انواع ویتامین ها، عناصر مفید، آنتی اکسیدان ها و سایر مواد مفید مصرف شود.
وی تصریح کرد: اما در این میان میوه جات با توجه به میزان ویتامین های مختلف و مواد آنتی اکسیدان و ارتقاء دهنده سلامت در رتبه اول قرار می گیرند اما با توجه به وجود قندهای ساده در افراد دیابتی یا مستعد به دیابت مصرف زیاد میوه جات می تواند باعث افزایش قندخون شوند که در این افراد مصرف متعادل میوه جات (بویژه میوه های شدیدا شیرین از جمله موز، هندوانه) توصیه می شود.
وی اظهار داشت: در اولویت دوم آجیل و تنقلات قرار دارد زیرا مصرف زیاد آن ها در کنار فواید مفید آن ها با مصرف زیاد می تواند سیستم گوارش بویژه کبد را تحت فشار قرار داد و بر اساس طب سنتی مزاج فرد را دگرگون و متلاطم کند.
رستگار ادامه داد: در رتبه سوم مصرف شیرینی جات قرار دارد که مصرف زیاد آن ها باعث افزایش قند و چربی خون بویژه شیرینی های تهیه شده با شکر زیاد و روغن های با اسیدهای چرب اشباع بالا و اسید چرب ترانس به خصوص روغن های جامد می شود که برای افراد دیابتی و بیماران قلبی و عروقی مضر است.
مدیرکل آزمایشگاه های مرجع کنترل غذا و دارو افزود: بطور کلی در صورت مصرف مواد غذایی نوروزانه بهتر است از اولویت میوه جات و سپس آجیل و تنقلات و در مرحله آخر شیرینی مصرف صورت گیرد و مصرف این سه اولویت نیز باید متعادل و بر اساس بیماری های مصرف کننده تنظیم شود تا شاهد عود بیماری های افراد در ایام خوش نوروز و مواجه با حوادث غیر مترقبه در خانواده و فامیل نباشیم.