به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، سوغات قزوین، تنوع بسیاری دارد که مسافران این شهر را در هنگام خرید سردرگم میکند. در این پست میخواهیم شما را با تعدادی از سوغاتی های خوراکی قزوین آشنا کنیم تا کمی در تهیه سوغات قزوین راحت و بی دغدغه باشید و از سفر خود لذت ببرید. قزوین شهر زیبایی است که اماکن دیدنی قابل توجهی دارد که گردشگران زیادی را به سمت خود جذب می کند. حال این مسافران برای اقوام خود به دنبال خرید هدایایی از قزوین هستند که نشان دهد در سفر به یاد آن ها که همراهشان در سفر نبوده اند، هستند. خوشبختانه از این نظر قزوین انتخاب های زیادی را پیش رویشان قرار داده است.
سوغاتی های شهر قزوین را به چند دسته میتوان تقسیم نمود، صنایع دستی قزوین که در بخش مربوط به صنایع دستی توضیح داده می شوند، شیرینی سنتی های و باقلوا قزوین که بسیار متنوع هستند و هر کدام طعم فوق العاده و منحصر بفردی را دارند و با دیدن آن ها در قنادی ها، براحتی نمی شود از کنارشان گذشت. پیشنهاد من این است که مخلوطی از انواع آنها را بعنوان سوغاتی جذاب از قزوین تهیه کنید. همچنین میوه های مختلفی در قزوین کشت می شوند که نباید در سفر به این شهر از آن ها فراموش کرد. خشکبار هم از دیگر سوغاتی های مفید و ارزشمند قزوین هستند. پنیر کوزه ای با طعم زیره یکی دیگر از سوغاتی های منحصر بفرد شهر قزوین است. در این پست برای آشنایی شما به توضیحاتی درباره برخی از این محصولات پرداخته ایم.
دیگر سوغاتی های استان قزوین که در دسترس هستند عبارتند از:
شیرینی های سنتی قزوین:
میوه های قزوین:
خشکبار قزوین:
شیرینی های سنتی قزوین
قزوین یکی از شهرهای پیشکسوت در زمینه شیرینی های سنتی است که از زمان های دور، زنان هنرمند این مرز و بوم در مناسبت های مختلف شیرینی های خوشمزه ای درست می کردند. امروزه روال سنتی آن همچنان پابرجاست اما بصورت کارگاهی هم نیز درست می شوند. شیرینی های قزوین انواع گوناگونی دارند و هر کدام در جایگاه خود وسوسه برانگیز هستند پیشنهاد میکنم برای اینکه از هیچ کدام بی نصیب نمانید مخلوطی از مدل های مورد پسند خود را انتخاب کنید. همچنین شیرینی سوغات مناسبی است از قزوین مخصوصا برای کودکان یا میان سالان چون معمولا نرم هستند. در زیر به آن ها اشاره شده است:
نان چایی قزوین
نان چای قزوین شیرینی خوشمزه و سنتی است که بانوان هنرمند قزوین آن را برای عید نوروز و دیگر مراسمات خود درست می کنند، برای درست کردن نان چای به آرد، شکر، تخم مرغ، ماست و کره نیاز داریم. از مواد اولیه خمیری بدست می آید و با قالب طرح های مختلفی را ایجاد میکنند و روی نان را با کنجد یا مغز پسته می پوشانند. این شیرینی از آنجا که در دسته شیرینی های خشک قرار دارد براحتی نگه داری می شود و می توان بعنوان یک سوغات خوب و ماندگار از شهر قزوین برای اقوام خود هدیه ببریم.
نان نازک قزوین
نان نازک شیرینی دیگری ازشهر قزوین است که در قنادی به چشم میخورد. همچنین در بین مردم قزوین طرفداران زیادی دارد. نان نازک بسیار ترد است و راحت خورده می شود. اگر بخواهم در مورد مواد اولیه و نحوه ی درست شدنش توضیح دهم، همانند دیگر شیرینی ها با آرد، تخم مرغ و خمیر مایه، خمیری درست می کنند و سپس بصورت نازک آن را پهن می کنند بر روی آن مغز پسته، بادام یا گردو می پاشند بعد از این خمیر را رول می کنند و با وسیله ای مخصوص بصورت شیار دار تیکه های مساوی برش می دهند و بعد از آن در فر می گذارند. شیرینی نازک قزوین با توجه به مغزهایی که داخل آن ریخته می شود به شیرینی نازک پسته ای، نازک گردوئی و نازک بادامی تقسیم میشوند و شما با توجه به علاقه ی خود یک نوع را انتخاب کنید.
نان چرخی قزوین
نان چرخی قزوین شباهت بسیاری به نان چایی دارد از نظر مواد و مراحل درست شدن، نان چرخی را همانطور که از نامش مشخص است با چرخ دستی مخصوص، چرخ میکنند و و حالا خمیر را که شکل خاصی به خود گرفته را در فر میگذارند. روی نان چرخی با تخم خرفه یا پسته پوشانده می شود. این شیرینی بسیار خوشمزه است.
باقلوای قزوین
باقلوا قزوین،با باقلوای شهرهایی چون یزد و شیراز رقابت میکند، و بدلیل تنوع در طعم و طرز تهیه جذاب تر است. باقلوا انتخابی خوبی برای سوغاتی است و میتواند نظر همگان را به خود جلب کند. مواد اصلی در تهیه باقلوا آرد، تخم مرغ، بادام، پسته، شکر و شیر است. باقلوایی که بصورت ساده مانند باقلوا شیراز یا یزد درست میشود همان باقلوا لوزی است. باقلوا شهر قزوین با توجه به شکل ظاهری و تفاوت های کوچک در مراحل تهیه، نامگذاری شده اند که به موارد زیر می توان اشاره کرد: باقلوا پیچ، گل رز، پرچمی.
باقلوای پیچ:
از نظر مواد پایه با لوزی یکی است اما از نظر شکل ظاهری متفاوت می باشد برای شکل دادن به این نوع باقلوا خمیره را بصورت دایره ای شکل میدهند و مواد را در مرکز آن میگذارند سپس اطراف آن را جمع کرده و پیچ میدهند.
باقلوای پرچمی:
باقلوا پرچمی، سه رنگ هم گفته میشود. برای تهیه آن خمیر را پهن کرده و با لایه ای از پودر بادام زعفرانی روی خمیر را می پوشانند سپس باتوجه به سلیقه لایه های دیگری اضافه میکنیم بطور مثال در باقلوای سه رنگ، لایه دوم را پودر بادام سفید می ریزند و لایه آخر پودر پسته است. پس از اتمام آن را بصورت لوزی برش می زنند. این باقلوا ظاهر زیبا و وسوسه برانگیزی دارد.
باقلوای گل رز:
این نوع باقلوا از نظر شکل ظاهری شبیه به گل رز است.
پنیر کوزه ای قزوین
یکی از سوغاتی های خاص قزوین که شاید در هیچ جای دیگر از ایران به چشم نخورد پنیر با طعم زیره است که در کوزه درست میشود. البته امکان دارد این پنیر بصورت ساده بدون طعم و یا با طعم سبزی معطر دیگری باشد. در گذشته برای تهیه پنیر آن را به مراه آب در کوزه ای میریختند و پس از آن در زیر خاک نگه داری می کردند و بعد از مدت ها آن را برای مصرف بیرون می آوردند. حال اگر علاقه به این پنیر دارید می توانید آن را از بازار قزوین تهیه کنید، این پینر میتواند برای صبحانه، در کنار نون داغ و چای طعم بیاد ماندنی را ایجاد کند.