کد خبر:۴۹۹۷۸۷
گزارش/

چرا آمریکایی‌ها نگران رسیدن سوخو۳۰ به ایران هستند؟/ جنگنده‌ای که موازنه قدرت هوایی خاورمیانه را تغییر می‌دهد

این جنگنده به راحتی می‌تواند با بردی بالغ بر ۳۰۰۰ کیلومتر مأموریت‌های برون مرزی را در جهت حراست از مرزهای عقیدتی انجام دهد. از طرفی این جنگنده با اف ۱۵ و اف ۱۶ مقایسه شده و قدرت رویارویی با آن‌ها را دارد. 

گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، او یکی از مهربان‌ترین عقاب‌هایی به شمار می‌رفت که آسمان تا به حال به خود دیده بود. این را عکس‌هایی می‌گویند که همیشه لبخند وی را نشان می‌داد. این را گونه‌های محمد امینی می‌گویند که امسال، سومین سال تحویلی بود که جای خالی بوسه پر مهر پدر را حس می‌کرد. در روزگار حقوق دانان نیز، محبت سرهنگ قصه ما را  سایت‌های مختلف به نقل از شاگردان و هم قطارانش حکایت می‌کردند. اما در تاریخ 1/2/1392 سرهنگ خلبان حسین طحان نظیف به همراه تمام محبتش مهمان صخره‌های آبدانان شد. کارشناسان نقص فنی را علت این حادثه عنوان کردند. نقص فنی ای که علاوه بر جناب سرهنگ، به مرتضی پور حبیب 25 ساله نیز اجازه ایجکت(خروج اضطراری از هواپیما) را نداد تا هر دو آن‌ها به همراه جنگنده اف 5 به کوهی در منطقه آبدانان برخورد کرده و آسمانی شوند. 

 

اکثر جنگنده‌های ایرانی دیگر قابلیت انجام مأموریت را ندارند

این نمونه تنها قسمتی از هزاران مشکلی است که روزانه تیزپروازان ارتش جمهوری اسلامی ایران مجبور به دست و پنجه نرم کردن با آن‌ها هستند. مشکلاتی که هر از گاهی علاوه بر این که باعث گرفته شدن پدر از محمد امین‌ها می‌شود؛ باعث اخلال در مأموریت‌های نیروی هوایی نیز می‌گردد. چرا که در پرواز با هواپیماهایی که بیش از 50 سال پیش خریداری شده و هرکدام از آن‌ها حداقل چندین مأموریت دشوار جنگی را پشت سر گذاشته‌اند؛ بیش از آنکه حواس خلبان به مأموریت باشد باید از سلامت لحظه به لحظه هواپیما اطمینان حاصل نماید. از طرفی نیز قطعات هواپیما بعد از چند نوبت پرواز با پدیده خستگی مواجه می‌گردند. پس از این رو لازم است تا برای جلوگیری از وقوع مشکل، قطعات جنگنده هر از گاهی تعویض و یا سرویس شوند لکن به دلیل آنکه اکثر هواپیماهای نیروی هوایی، آمریکایی هستند، قطعات لازم برای این کار موجود نمی‌باشد و در بیشتر اوقات خلبانان ما مجبور به پرواز با هواپیمایی هستند که به قول معروف عمرشان را کرده‌اند. همه این شواهد حاکی از آن است که نیروی هوایی ما پا در راه فرسودگی گذاشته و اگر چاره ای برای این معضل اندیشیده نشود، یقیناً در آینده نیز خسارت‌های سال 1392 تکرار خواهد شد.

 

اما چه باید کرد؟ به نظر می‌رسد که برای حل این مشکل دو راه وجود داشته باشد: 1- تولید جنگنده توسط متخصصان داخلی 2- خرید جنگنده‌های مدرن از کشور روسیه که به تازگی روابط نسبتاً خوبی را با ایران برقرار کرده است.

 

راه طولانی صنعت هوایی تا رسیدن به استانداردهای روز دنیا

خوشبختانه متخصصان داخلی ما در سال‌های اخیر توانستند کارهای خوبی را در این زمینه انجام دهند لکن این کارها علاوه بر اینکه با سطح مطلوب فاصله زیادی دارد، با محدودیت ابزار و قطعه نیز مواجه است. به عنوان مثال جنگنده صاعقه که شباهت بسیار زیادی به اف 5 دارد، توسط متخصصان داخلی تولید شد اما اکثر کارشناسان نظامی  با وجود تحسین این تولید داخلی، اذعان داشتند که این هواپیماها قابل رقابت با جنگنده‌های روز دنیا نیست. نمونه دیگر از طرح‌های ملی نیز،  قاهر 313 است که متاسفانه و بعد از گذشت چند سال هنوز نمونه عملیاتی آن تولید نشده و این در حالی است که تنها پهپاد این جنگنده تا کنون موفق به انجام پرواز شده است. از طرف دیگر ما با محدودیت قطعه در ساخت بخش‌هایی چون رادار و موتور مواجه هستیم و حتی در صورت داشتن دانش کافی در صنعت هواپیما سازی، بازهم نداشتن قطعات در حجم بالا باعث می‌شود که نتوانیم نیروی هوایی را آنچنان که بتواند باعث پیشگیری باشد؛ تجهیز نماییم.

 

پس همانطور که شواهد نشان می‌دهد؛ با وجود تلاش خوب متخصصین کشورمان، صنعت ذکر شده به کندی پیش می‌رود حال آنکه لازم است تا رسیدن به شرایط مطلوب، نیروی هوایی کشورمان هر چه سریع تر به جنگنده‌های  مدرن دسترسی پیدا کند چرا که با وجود شرایط منطقه و دشمنان قسم خورده جمهوری اسلامی، کوتاهی در این امر می‌تواند خسارات جبران ناپذیری را به دنبال داشته باشد. تاکید مقام معظم رهبری بر واردات نیازهای کشور نیز خود گواهی بر این مدعاست.

 

نیروی هوای قدرتمند به چه دردی می‌خورد؟!

نیرو هوایی، محبوب‌ترین نیرو در بین کشورهای قدرتمند نظامی جهان محسوب می‌شود. چرا که این نیرو می‌تواند به سرعت و با حداقل تلفات انسانی آسیب جدی ای را به مواضع دشمن وارد کند، می‌تواند به پیشروی نیروهای زمینی، تسریع چشم گیری ببخشد، می‌تواند به کمک ناو هواپیما بر، در هر کجای جهان مستمر درگیر باشد و... از این رو همواره قدرت‌های نظامی دنیا بودجه قابل توجهی را به این بخش اختصاص می‌دهند. از طرف دیگر کشورهایی که دارای نیروی هوایی ضعیفی هستند؛ در هنگام مواجهه با بحران داخلی، به راحتی حریم کشورشان توسط کشورهای دیگر نقض شده و یواش یواش اختیار کشور از دست دولت مرکزی خارج می‌شود. نظیر آنچه که موسوم به ایجاد "منطقه پرواز ممنوع" توسط غربی‌ها در لیبی، سوریه و عراق بود؛ خود گواهی است بر این مدعی!

 

حال سوالی که در این میان مطرح می‌شود این است که کار جنگنده را موشک نیز انجام می‌دهد! دیگر چه لزومی به نیروی هوایی قدرتمند است؟ در پاسخ به این سؤال باید گفت که خیر؛ موشک در همه جا نمی‌تواند کار جنگنده را انجام دهد. به عنوان نمونه، نیاز است تا هواپیمای یک شخصیت سیاسی در داخل کشور اسکورت شود و یا در جای دیگری نیاز است تا جنگنده یک کشور برای عبور از مرزهای هوایی و رسیدن به مقصد خود؛ همراهی گردد. در این نوع مأموریت‌ها یقیناً نه رادار و نه موشک نمی‌توانند لحظه به لحظه از هدف مراقبت کنند. به دلیل آنکه منطقه مربوط به اسکورت محدود است و اگر موشکی از زمینی و در فاصله دور به مهاجم شلیک شود؛ امکان آسیب رسیدن به هواپیمای غیر نظامی خودی نیز می‌رود. یا آنکه هر کشوری که امنیتش مورد اهمیت است؛ هیچگاه تنها به رادارهای خود اعتماد نکرده و حتماً برای جنگنده‌های کشور دیگر نیز اسکورت می‌فرستد(نظیر اسکورت بمب افکن های روسی ای که برای اعزام به سوریه ، از آسمان ایران عبور کردند.)

 

از طرفی دیگر جنگ‌های امروز به سمت جنگ‌های نامنظم پیش می‌رود. در این نوع جنگ‌ها عکس برداری هوایی و همچنین پشتیبانی هوایی نیروهای خودی از اهمیت زیادی برخوردار است. به عنوان مثال در همین تحولات اخیر سوریه، وجود جنگنده بمب افکن های روسی ، کاملاً ورق را به نفع جبهه مقاومت برگرداند. این در حالی است که هیچگاه یک فرمانده باهوش، یک محدوده با وسعت کم و با پرا کندگی زیاد نفرات را (از ویژگی جنگ نامنظم) موشک باران نمی‌کند.

 

در جای دیگر استفاده از جنگنده‌ها، از نظر اقتصادی بسیار مرقون به صرفه تر می‌باشد تا استفاده از موشک. چرا یک فرمانده در حالی که می‌تواند یک هدف را با دو تیر بمب نابود کند؛ به سراغ استفاده از موشک زمین به زمین برود؟!

 

مزیت بعدی جنگنده‌ها تداوم درگیری آن‌ها است. فرض کنیم دشمن حریم هوایی مارا نقض کرده است! اگر یک موشک زمین به هوا به سمت هدف شلیک کنیم، ممکن است جنگنده دشمن با استفاده از فلر( منحرف کننده موشک) باعث انحراف موشک شده و به سرعت از برد آن سایت موشکی بگریزد. اما اگر یک جنگنده درگیر باشد، می‌تواند بعد از خطا رفتن موشکش، بلافصله باز هم دشمن را رهگیری و کلافه کند.

 

از طرف دیگر جنگنده‌ها می‌توانند با رادار خود نقاط کور راداری را پوشش دهند به گونه ای که یکی از اهداف اصلی شاه برای خرید تامکت از آمریکا،  همین جبران نقص راداری بود! حال آنکه یک موشک هیچگاه همچین قابلیتی را ندارد!

موارد ذکر شده تنها گوشه ای از قابلیت‌های نیروی هوایی است که می‌تواند مسئولین بلند پایه هر کشوری را مجاب به داشتن یک نیروی هوایی قدرتمند کند.

 

تنها، حمله هوایی است که می‌تواند به ایران خساراتی را وارد نماید

 با توجه به حوادث چند دهه گذشته و جنگ‌هایی که رخ داده است، تجربه نشان می‌دهد که سربازان ایرانی در جنگ روی زمین بسیار قدرتمند بوده و به دلیل سبکی که دارند؛ تقریباً هیچ کشوری قادر به رویارویی زمینی با ایران نیست! از همین روست که بیشتر تهدیدات دشمنانی چون آمریکا و اسرائیل در حمله هوایی و ایجاد خسارت‌های محدود خلاصه می‌شود و نه یک جنگ تمام عیار! حال با توجه به ضرورت وجود نیروی هوایی، فرسودگی جنگنده‌های نیروی هوایی ارتش، وجود جنگنده‌های نسبتاً به روز اف 15، اف16 و اف18 در منطقه و تنش‌ها جمهوری اسلامی با صاحبان این جنگنده‌ها، لازم است تا نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران هر چه سریع‌تر به جنگنده های مدرن مجهز شود.

 

البته این بدان معنی نیست که در جنگ‌های هوایی فقط جنگنده تعیین کننده است! طبق نتایج تمرینات صورت گرفته در جهان، بیش از هفتاد درصد مهارت خلبان است که پیروز نبرد را تعیین می‌کند! از طرفی نیز خلبانان ایرانی جز بهترین خلبانان دنیا هستند و خود غربی‌ها در رزمایش‌های مختلف تیز پروازان ایرانی، این نکته را اذعان داشته‌اند. به عنوان مثال در دنیا  کدام خلبان را سراغ دارید که هواپیمایش دچار نقص فنی شده و برای آنکه جان مردم را نجات دهد، ایجکت نکرده و به جای آن هواپیما را به منطقه غیر مسکونی می‌کوبد و جان خود را از دست می‌دهد؟! یا در جای دیگر خلبان‌های شجاع پایگاه تبریز توانستند اف 16 های ترکیه را که به خاک ایران تعرض کرده بودند؛ فراری دهند. از طرفی دیگر خلبان‌های ترسوی عربستانی که با دادن چندین تلفات در یمن، آبروی اف 15 شکست ناپذیر را بردند؛ چطور می‌توانند جرات مقابله با خلبانان ایرانی را به خود دهند. اما با وجود تمام این‌ها اگر جنگنده مورد استفاده نیز عمرش را کرده باشد نمی‌تواند 30 درصد باقی ماموریت را تأمین کند و از این رو بدست آوردن پیروزی در نبردهای هوایی کمی دور از دسرس می‌شود!

 

ورود سوخو 30 ها جان تازه ای را به نیروی هوایی می‌بخشد

جنگنده  SU30 SM یا همان سوخو سی(معروف به فلانکر)  قادر است تا به راحتی بخش زیادی از نیازهای ارتش را برطرف نماید چرا که این جنگنده به راحتی می‌تواند با بردی بالغ بر 3000 کیلومتر مأموریت‌های برون مرزی را در جهت حراست از مرزهای عقیدتی انجام دهد. از طرفی این جنگنده با اف 15 و اف 16 مقایسه شده و قدرت رویارویی با آن‌ها را دارد. مدتی قبل، بعد از آنکه اف 16 های ترکیه به سوخو 24 روسیه حمله کردند؛ روسیه با مسلح کردن سوخو 30 هایش به موشک هوا به هوا کاری کرد که اف 16 های ترک، دیگر هیچوقت اجازه نزدیکی به مرزهای سوریه را به خود ندهند!

 

این پرنده دارای دو موتور و دو سرنشین و ترمز هوایی است که با ترکیبی از ویژگی‌های آیرودینامیکی و پیشرانشی کنترل، قدرت مانور بسیار بالایی را از آن خودش کرده است. از طرفی این هواپیما قابلیت اجرای بیش از 10 ساعت مأموریت در هر شرایط آب و هوایی را داشته و به راحتی می‌تواند اهداف سطحی در زمین و دریا را مورد هدف قرار دهد. ارزش این جنگنده بین 35 تا 45 میلیون دلار تخمین زده شده است. این جنگنده که مدل ارتقاع یافته سوخو 27 است، توانسته توجه روس ها و چینی ها را نیز جلب کند تا جایی که ارتش چین سوخو 30 را مبنی ارتقای جنگنده جی 16 خود قرار داده است. شایان ذکر است که مدل اس ام سوخو 30، تنها در اختیار دو کشور روسیه و قزاقستان (4 فروند) است و وجود آن در یک کشور ثالث، می تواند برای آن کشور حائز اهمیت باشد چرا که ماموریت ها و ویژگی های یک جنگنده کمیاب که بعضا منتشر نمی شود ، قادراست تا در صحنه نبرد هر خلبانی را غافگیر کند.  علاوه بر اینها سوخو 30 قادر است تا تمام اهدافی را که در بخش ضرورت نیروی هوایی مطرح شد، تامین نماید.

 

در کنار همه این‌ها، منابع غیر رسمی کاتالوگی را منتشر کرده‌اند که در آن بعد از تحویل سوخو 30، از فروش سوخو تی 50 به ایران حکایت می‌کند. این هواپیما به عقیده کارشناسان جز دو جنگنده برتر دنیا محسوب می‌شود.

 

حال به روشنی مشخص است که چرا یانکی‌ها بعد از اعلام فروش سوخو 30 به ایران، آنقدر آشفته و دست‌پاچه شده‌اند به طوری که چندی قبل معاون وزیر امور خارجه آمریکا گفت: مانع فروش جنگنده سوخو 30 به ایران می‌شویم! آن‌ها به خوبی می‌دانند که در کنار قدرت موشکی چشمگیر جمهوری اسلامی، قدرت هوایی آن نیز می‌تواند تنها امید غربی‌ها برای خسارت رساندن به ایران (به خصوص نیروگاه‌های هسته ای) را نا امید و آسمان ایران را گورستان خلبان‌هایشان کند.

 

اکنون با توجه به روابط نزدیکی که بین ایران و روسیه ایجاد شده؛ لازم است تا مسئولین کشور تفکراتی چون کنار زدن موشک و روی کار آمدن گفتمان را به زباله بیاندازند و با خریدن این نیاز ضروری دفاعی، گام بلندی را در جهت مقابله با شیاطین دنیا برداشته و گفتمان هم موشک، هم مذاکره  را به جهانیان اثبات نمایند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۰:۱۲
همیشه نمی تونیم به قدرت خلبان ها تکیه داشته باشیم
باید سامانه های هوشمند هواپیما رو هم کشترش داد چرا که هر رو داره نقش انسان ها پر جنگ ها کمتر می شه و سامانه های هوشمندند که بیشتر کار هارو انجام می دن.
38
1
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۰:۱۶
وقتي S300 رو تحويل داد سخو3 رو هم تحويل ميده همون موقع ديگه از بوشهرم ميرن
21
40
کارشناسی ارشد هوافضا دانشگاه امیر کبیر
Iran (Islamic Republic of)
۲۰ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۰:۲۰
جالبه که کسانی که همواره دَم از جهانی شدن می زنند و در این راستا سعی در واردات از شیر مرغ تا جون آدمیزاد را دارند وقتی نوبت به واردات یک جنگنده فوق استراتژیک که کاملاً توازن قوا در منطقه را به نفع ایران تغییر می دهد نق نق می کنند!!! روی سخنم بیشتر با کسانی است که یک زمانی می گفتند اصلاً ما انرژی هسته ای می خواهیم چی کار!!!!!!!!!
83
2
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۰:۳۵
ای بابا ما ملت از گرسنگی داریم میمریم بعضی به فکر موشک و هواپیما هستند........................
14
94
ناشناس
۲۰ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۱:۴۲
اگر موشک وهواپیما نبود زیر آوار بمب می مردی خیلی وقتها پیش !!!کسی هم تا حالا از گرسنگی تو این کشور نمرده نگران نباش !!!!
ALi31
۲۲ آبان ۱۳۹۷ - ۱۶:۳۵
بله کسی ازگرسنگی نمرده
امابعضی ازترس دارن میمیرن چون فکرمیکنن آمریکافاتح جنگ ویتنام وعراق وافغانستان ......شده نه داداش تاامتیازندادن حتی جرات شلیک موشک به سوریه روهم نداشتن.اینجاخوب معروفه به بیشه شیران
ناشناس
Finland
۲۰ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۰:۴۴
چه خوش باور ... آمریکا هم بخوبی میدونه روسیه عمرا این جنگده رو به ایران بفروشه .... مومن از یک سوراخ دوبار گزیده نمیشه ... ولی دولمتردان ما از سوراخ روسیه صدها و صدها بار گزیده شدن و لی هنوز هم باور نمیکنن که روسیه قابل اعتماد نیست ..... سر نیروگاه بوشهر چه بلایی سرایران آورد که هنوز هم تمام نشده .... سر قضیه اس 300 چه بازی هایی که ایران رو دنبالش ندوند ... آخر سر هم گفت برو شکایتت رو پس بگیر تا بهت اس 300 بدم ما هم سرخوش بدو بدورفتیم گفتیم ما شکایت نداریم .. حالا اس 300 بده .... طرف انگشت شصتش رو به نشانه لایک بلند کرد و گفت بله حتما اس 400 میدم ... فقط یکم صبر کن ...حالا هم واسه اینکه ایران رو کنار سفرش نگه داره و باز هم ازش بعنوان حربه برای تهدید استفاده کنه این برنامه رو رو کرده
22
12
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۰:۴۹
این بنده حقیر با توکل بر خدا ، حاضرم از نان شب خود و فرزندانم بزنم اما اقتدار هوایی ما نیز حفظ شود - حال با خرید ن این نوع جنگنده ها باشد و یا با ساخت و تولید جنگنده های قدرتمند داخلی . اگر از نظر مادی در مظیقه اید به ایرانیان فرا خوان دهید خواهید دید چگونه بودجه آن براحتی تامین می شود. انشا الله
60
9
ناشناس
Germany
۲۰ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۱:۲۲
با خلبانان غیور ایرانی سوخو 30قابلیتش چند برابر هم می شود واین چیزی است که آمریکا ومتحدانش را به دست وپا زدن انداخته است!!!!
77
3
محمد
Germany
۲۰ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۱:۴۴
به یاد علیرضا کریمانی، مصطفی فصیحی، آرش رضایی و تمام شهدای خلبان.
35
2
کامران
Germany
۲۰ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۲:۰۴
مطمنم که نظرمو منتشر نمی کنید اما من حرفمو میزنم. از یه طرف میاین و کلی مرگ بر آمریکا و چه میدونم مرگ بر عربستان میگید بعد از اون طرف میاین کلی آسمون ریسمون میبافین که باید هواپیما بخریم! امان از شما افراطی های جنگ طلب
5
77
ناشناس
۲۰ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۳:۴۳
خاک توسر بی غیرتت کنم اگه فردا داعش اومد خونه ات تو صلح طلب باش !!!!!!!!!!!!!!!!!!
ali
۲۰ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۴:۲۵
دوست عزیز بین شعار مرگ بر آمریکا و خرید از هر نوع وسیله(بخصوص جنگ افزار)از روسیه یا چین یا هرجای دیگر چه تناقضی!!!هست که تازه نماد افراطی بودن ما هم هست؟؟؟!!؟؟؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۲:۱۲
خرید جنگنده از روسیه کار درستی است ولی این نباید باعث بشه که از فکر تولید جنگنده های نسل جدید در کشور دست برداریم . اگر تا به حال نتونستیم خیلی خوب تو این زمینه در کشور پیش بریم دلیلش استفاده نکردن از قدرت علمی دانشگاههای مطرح کشور است. در بحث تولید قطعات کلیدی راداری و موتوری می توان با استفاده از جوانان خوش فکر دانشگاههای برتر با استفاده از برنامه ریزی درست به سرعت به نتیجه مطلوب دست یافت. متاسفانه وزارت دفاع و نیروی هوافضای سپاه با محدود کردن استفاده از نیروهای نخبه به دلایل امنیتی و اعتقادی باعث شدن تا در این زمینه به کندی پیشروی کنیم .در صورتی که از نیروهای مختلف می توان استفاده لازم را برد بدون اینکه به تفکرات سیاسی و اعتقادی آنها توجه کرد
34
1
سعید
Iran (Islamic Republic of)
۲۰ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۲:۴۶
اینا بیشتر بازی های سیاسی قدرتهای بزرگه،ما باید سعی کنیم روی پای خودمون باستیم و چشممون به دسته اونا نباشه چون اونها اولویتشون منافع خودشونه اگرم کاری برای ما بکنن در عوض باید کارهایی براشون بکنیم،از چین که کمتر نیستیم همه چیزو خودش میسازه تازه صادرم میکنه،فقط کافیه که پاشیم...
33
2
آنتی اکبر
Iran (Islamic Republic of)
۲۰ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۳:۲۰
سلام
کاش ی جدولی هم میزدید...
20
0
ناشناس
United Arab Emirates
۲۰ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۴:۳۷
به نظرم ساختار جذب نیروهای نخبه باید اصلاح شود. مسئوللان بلند پایه نظامی باید به جوان های نخبه بدون سخت گیری های رایج میدان بدهند و یک جهش بزرگ در بخش نیروی هوایی و تولیدات بومی ایجاد کنند. باور کنید جوان هایی که صنعت هسته ای ما را به اینجا رساندند و دانشمندان کهنسال غربی را به شگفتی وا داشتند، قادر هستند جهش شگفت انگیز در بخش هوایی ایجاد کنند. من نمی دانم این مسئولانی که از دشمن می ترسند و به نیروها و جوان های داخلی اعتماد نمی کنند، فردا جواب امام زمان را چه می خواهند بدهند. افراد ساده اندیش که گمان می کنند موشک یا صنعت هسته ای به درد نمی خورد، همینقدر بدانند که اگر اینها را نداشتند، ناموس شیعه دست اجنبی بود.خدا آگاهان خائن را لعنت و جاهلان بی فکر را هدایت نماید.


22
0
سعید نو
Iran (Islamic Republic of)
۲۰ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۴:۵۰
سلام
مطلبی آموزنده ای بود
کاش مداح و منبری ما هم از این مطالب توی صحبت هاش استفاده بکنه و مساجد و هیات بیشتر وارد واقعیت های جامعه بشن
25
2
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۴:۵۵
نمیخوام آیه یاس بخونم اما وقتی نگاه میکنم به وضعیت جوانان مخصوصا دانشجوها برای خودم متاسف میشم که در طول سالهای بعد از انقلاب چه مسئولین بی کفایتی در حوزه ی آموزش و پرورش داشته ایم.مسئولین حیف نانی که صرفا به یک سری تغییرات سطحی در سیستم آموزشی کشور بسنده کرده اند،حال روحی جوانان در این سیستم مغفول مانده،نیاز جنسی و ازدواج جوان در این سیستم نادیده گرفته شده،دانش آموزی که در دبیرستان باید شیوه تحقیق و پژوهش را فرابگیرد تا در دانشگاه به تحقیق و پژوهش عملی بپردازد،با یک توهم وارد دانشگاه میشود و پس از چند ترم که خوش خوشان اولیه دانشگاه فروکش میکند به خود میآید و .... .حالا یکهو به خود آمده ایم و میبینیم که برای یک جنگنده باید منت هر کس و ناکسی را بکشیم،لعنت به ترویج دهندگان باور "ما نمیتوانیم".
48
4
ناشناس
۲۱ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۹:۳۸
ضمن تشکرازموضوع مهمی که مطرح نمودید.به عنوان یک فرهنگی لازم دانستم اضافه نمایم که اتفاقادانش آموزان بایدازهمان ابتدای ورودبه مدرسه تحقیق وپژوهش عملی راآغازکنند.موضوعی که سالهای سال است آموزش وپرورش به مسئولین گوشزدمی کند.امابرای ایجادچنین بستری بودجه زیادی بایددراختیارآموزش وپرورش قرارگیردتابتواندشیوه آموزش خودراازسطح سخنرانی به سطح تحقیق وپژوهش عملی برساند.اکنون متوسط هزینه ای که سالیانه صرف یک دانش آموزمی شودحدود1/5میلیون تومان است.که بااجرای روش کاربردی این مبلغ کفاف یک ماه آن راهم نخواهدداد..........
محمد
Iran (Islamic Republic of)
۲۰ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۵:۱۷
حالبه با اف 16 مقایسه کردین؟ پس اف 22 اف 30 چی؟
1
36
بی نام
۲۰ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۵:۵۵
اف ۳۰ چیه دیگه تازه اومده؟؟؟ دوست عزیز اف ۲۲ هواپیمای تاپی هست شکی در این نیست! اما تنها تعداد محدود از اون تولید شده و هیچ کشوری هم جز آمریکا این جنگنده فوق پیشرفته رو نداره! درثانی تو متن نوشته منابع غیر رسمی گفتن ایران سوخو تی ۵۰ هم می خواد بخره ایشالا! این جنگنده دست کمی از اف ۲۲ نداره!
علی اکبر
۲۰ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۶:۱۶
اف سی وپنج منظورتونه؟ درضمن اینو بدونید به غیر از امریکا هیچ کشور دیگری حتی اسرائیل هم جنگنده اف 22 را ندارد......
ناشناس
۲۱ فروردين ۱۳۹۵ - ۰۰:۳۲
F30
جلل الخالق خود کارخونه سازنده اش نساخته! شما از کجا اینو دیدی؟
حجت اله
Iran (Islamic Republic of)
۲۰ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۶:۲۶
این جنگنده ها بدردما نمیخورد چراکه بازهم وابسته میشویم وچند سال بعد هم باز بخریم بهتر که ازهوایپماهای بدون سرنشین پهپادکه ایران سری توسر ها دارد سرمایه گذار ی کرد در اسکورت هواپیما وشناسایی هدف مواظبت از نقاط حساس وحتی مقابله باجنگنده های دیگر فقط باید روی ارتقاآنها کار کرد چون نگه داری آنها آسان است وهزینه کمی برای بلند شدن وسوخت ونگه داری لازم است صدتای آن به یک اسکادران می ارزد چون بصورت شبانه روزی تحر کات دشمن وهمچنین نقاط حساس مانند نیروگاه هارا مواظب میکند وبخاطر سبکی در ارتفاع بالاتر امکان مانور بیشتر ی دارد بجای یک هواپیمای شناسای ده تا یا بیشتر مورد استفاده قرار گیرد نه در یک ارتفاع بلکه درچند نقطه و البته داشتن هواپیما خوب است بشرطی که از طرف سازنده آن مورد حمله قرار نگیر یم
5
40
ناشناس
۲۱ فروردين ۱۳۹۵ - ۰۰:۳۰
اگر اینطوری بود که همه جا به جای جنگده از پهباد استفاده میکردن
به نظرم ارتش کار خوبی کرده داره آپگرید میکنه ، نیروی هوایی ایران باید قدرتمند باشه
امریکا هم دقیقا از همین میترسه چون روی زمین ایران پدافند خیلی خوبی داره همه جای کشور فقط اسمون برامون بشه دیگه همه چیز دستمونه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۷:۱۳
اولا هواپیما ی اورهال شده مثل هواپیمای نو هست و خود امریکایی ها هم به علت هزینه ی کمتر رو اوردن به همون قدیمی ها
دوما همین هواپیماها هم با تکنولوژی بالایی تولید شدن و قسمت موتور و بدنه هواپیما های جدید هم تقریبا با همین تکنولوژی ساخته میشن !
سوما نمایشگاه امسال صائقه رو از نزدیک دیدم و بهتره سال بعد نویسنده هم بره ببینه واقعا صائقه چی هست !
چهارما در مورد قاهر هنوز اطلاعاتی به بیرون داده نشده ! نویسنده از کجا فهمیده تا حالا فقط ماکت رادیو کنترلش رو ساختن !
پنجما و بقیه هم بماند ....
7
29
ناشناس
Finland
۲۰ فروردين ۱۳۹۵ - ۲۳:۰۱
اگه تی 50 بیاد چی میشه....
27
4
ناشناس
United Arab Emirates
۲۱ فروردين ۱۳۹۵ - ۰۱:۰۲
قابل توجه مسئولین اگر قرار شد جنگ افزار بخرید قرارداد را بنویسید و پرداخت بها را با 20 درصد الی 50 درصد سود موکول کنید به تحویل اونها در خاک ایران یعنی قضیه اس 300 نشه که 10 سال قبل پولش را پرداخت کرده باشیم و معلوم هم نباشد کی (چه موقه )به دستمان برسد
عزت زیاد
10
0
ممدآقابوجار
Iran (Islamic Republic of)
۲۱ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۹:۲۲
سلام
تحلیل ویژه ای بود
تا حالا در این چندسال که در بین مردم هستم چنین صحبتی نشنیده بودم
خلاصه این که خدا قوت به همتون
8
0
مسعود ( کارشناس مسائل خاکی)
۲۱ فروردين ۱۳۹۵ - ۲۲:۵۳
دقیقا! ایشالا بچه های اس ان ان یه تحلیلی هم درباره سماوات (آسمان) شهر ساوجبلاغ بنویسن!!! منابع غیر رسمی گفتن که از اونجا به جای باران شیر کاکائو میاد !
بلاغ نیوز
۲۲ فروردين ۱۳۹۵ - ۰۰:۲۸
کجاس تا بررسی کنیم؟
حاج مجتبی روشن روان
۲۲ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۳:۱۲
احسنت! لطفا راجع به بسیج مداحان هم گزارشی بنویسید. با تشکر
حاج قربی
Iran (Islamic Republic of)
۲۱ فروردين ۱۳۹۵ - ۲۲:۵۸
سلام و درود
حالا فهمیدن که مزیت ما فقط به آبگوشت بزباش نیست...
دم همه مهندسین ایرانی گرم
6
0
حاج آقای جوادی
۲۲ فروردين ۱۳۹۵ - ۰۱:۱۲
خدا بیامرزتت! روحت شاد
حاجی
United Arab Emirates
۲۳ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۷:۰۵
میشه تعریف کنید چطوری این جنگنده تا 3000 کیلومتر از مرزهای عقیدتی ما حراست میکند؟ مرز های عقیدتی؟؟؟؟
2
5
پربازدیدترین آخرین اخبار