به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، احمد توکلی، نماینده مردم تهران در موافقت با بررسی کلیات لایحه بودجه سال 95 کل کشور در صحن علنی مجلس گفت: اعضای کمیسیون تلفیق وقت کافی برای بررسی جداول در نظر گرفته است که بودجه تنها به این بخش جداول ارقام خلاصه می شود و یک سوم بخش کمیسیون تلفیق بر این موضوع ثبت شده است.
وی در ادامه افزود: بودجه برنامه مالی یک ساله دولت است و اگر سیاست های مالی با سیاست های پولی هماهنگ باشد کار پیش می رود در حالی که هماهنگی در بودجه نیست این در حالی است که در لوایح گذشته این موضوع در بودجه گنجانده می شده اما دولت در این لایحه این موضوع را نیاورده و کمیسیون تلفیق نیز به درستی سیاست های پولی را در لایحه بودجه نگنجانده است.
توکلی اظهار داشت: مسئول سیاست گذاری پولی شورای پول و اعتبار است و سیاست های مالی در بودجه باید انجام شود اما این دو باید با هم هماهنگ کار کنند اما در این زمینه مشکلاتی باقی است.
نماینده مردم تهران به اجازه دادن نمایندگان به دولت برای سرمایه گذاری خارجی در تبصره سه لایحه بودجه اشاره کرد و گفت: همین 50 هزار میلیاردی که ما به دولت اجازه می دهیم تا در جذب سرمایه گذاری خارجی هزینه کند باعث می شود تا دولت 150 هزار میلیارد تومان درآمد به دست آورد و در این امر دولت هر کاری که دلش بخواهد انجام می دهد.
وی افزود: وقتی که بودجه متورمی کشور 41 درصد است معلوم نیست که در این میان پول به کجا می رود و قوه مقننه با این امر خود را سلب اختیار کرده است و اختیار را به دولت و دستگاه اجرایی داده که این امر مخالف سیاست های کلی کشور است.
توکلی در ادامه به قانون هدفمندی یارانه ها اشاره کرد و گفت: اعضای کمیسیون تلفیق در بخش هدفمندی یارانه ها یک قدم مثبت برداشته است و همواره به دولت ها بیان می کردیم که کسی دارا است باید از گرفتن یارانه حذف شود اما دولت ها تنها عذر و بهانه در این خصوص می آوردند و نمایندگان در این لایحه لیست کردند و در گزارش نیز مطرح کردند که چه افرادی باید یارانه دریافت کنند و گفته است که چرا نمایندگان و قضات و اساتید باید یارانه دریافت کنند.
وی افزود: وزیر کار نیز امروز خبر داده است که برای 24 میلیون نفری که باید از دریافت یارانه حذف بشوند قدم هایی را برداشته است.
توکلی در ادامه به حرف ناصواب روحانی در خصوص سرکشی به حساب بانکی مردم اشاره کرد و گفت: روحانی حرف ناصوابی را زده است که سرکشی به حساب بانکی افراد دخالت در حریم خصوصی افراد است در حالی که این حرف درست نیست درست است که از نظر بانکی حساب های افراد در بانک ها حریم افراد است و باید از آنها محافظت شود اما برخی ها نسبت به دولت نامحرم نیستند همچون قاضی، دادستان، ماموران مبارزه با پولشویی، ممیز مالیاتی نیز نامحرم نیستند و در همه دنیا به حساب این افراد سرکشی می کنند.
وی افزود: اگر دولت به حساب افراد سرکشی کند هم مالیات می تواند از افراد بگیرد و هم مستحقین دریافت یارانه به خوبی شناخته می شوند و باعث می شود تا غیر مستحقین پول بیت المال را هدر ندهند و من به این نکته شما را توجه می دهم که به این نقطه نظر کمیسیون توجه کنید که دلیلی شد تا دولت در حذف دهک های بالای درآمدی با مجلس همکاری کند.
نماینده مردم تهران در ادامه به بند تبصره 19 اشاره کرد و گفت: اعضای کمیسیون تلفیق برخی از مواد خطیر را حذف کرده اند و تبصره 19 نیز از آن جمله مواد است.
وی در ادامه به داستان مجلس با بودجه در زمان احمدی نژاد اشاره کرد و گفت: در روزهای آخر دولت احمدی نژاد وی تصمیمی را گرفت 74 هزار میلیارد تومان از تجدید ارزیابی ارزی بانک مرکزی پول به دست آورد تا بدهی های دولت را از این طریق صاف کند و آقای لاریجانی در روز ششم تیر ماه به من (ناظر شورای پول و اعتبار بودم) اطلاع دادند در عرض 25 روز در جلسات نفس گیری در شورای پول و اعتبار و در آنجا نشد و در دیوان عدالت اداری با 60 قاضی حرف های من، نجابت، نادران، زاکانی و یک شاکی خصوصی را گوش کردند و حق و رای را به ما ناظرین دادند چرا که دولت نمی تواند دارایی بانک مرکزی برای حذف بدهی های خود استفاده کند.
وی افزود: وقتی که شما منزلی را صد میلیون تومان می خرید و تورم آن را گران می کند تا زمانی که آن مسکن به فروش نرفته باشد شما پول ندارید و نمی توانید مسکنی را به نام خود بخرید و بانک مرکزی دارایی خصوصی دولت ها نیست و تنها بانک مرکزی وظیفه اش این است که ارزش پول را حفظ کند و سیاست بدین معنا نیست که مکانی را شما ارزان بخرید و حالا که گران شده است به بانک بگویید مابه تفاوت آن را به من بدهید تا بدهی های آن را با بانک صاف کنم و آقای احمدی نژاد زمانی که ما در دیوان عدالت اداری بودیم ما را دور زد و در شورای پول و اعتبار رفت تا به نفع خود رای بگیرد و این امر به مجلس آورده شد و در مجلس قانون شد که دولت ها نمی توانند چنین اقدامی را انجام دهند و با این کار باعث شده تا تلاش های غیر معقول احمدی نژاد و وسوسه های دولت بعد از احمدی نژاد را بگیریم اما متاسفانه دولت روحانی تاکنون سه بار همان رویه سابق را بار دیگر طی کردند و بیان داشتند که دارایی های خارجی را برای صاف کردن بدهی های دولت هزینه کنیم.
وی در ادامه خطاب به طیب نیا وزیر اقتصاد گفت: این امر آثار اقتصادی منفی دارد و اگر تا الان ارز را گران می کردند تا بودجه را تامین کنند و این یک انگیزه جدید در بخش عمومی ایجاد می شد اما از این زمان به بعد ارز را گران می کنند تا بدهی های دولت برداشته شود این در حالی است که ارز ابزار سیاست گذاری است و مصلحت دولت نیست که هر چه صلاح دید آن را انجام دهد اما کمیسیون هوشمندانه این بند را حذف کرد.
توکلی در ادامه تصریح کرد: استدلال طیب نیا نسبت به این موضوع این است که بانک ها را از این وضع موجود نجات دهند تا راحت تر کار کنند و من به دولت می گویم چرا گندم هایی که وارد کرده اید نیست می گوید در انبار موش است و بهتر است که اول فکر موش باشید بعد به فکر انبار کردن گندم.
وی با بیان اینکه زحمات کارکنان بانک مرکزی را باید مشکور دانست، گفت: ولی در نظام بانکی فساد زیاد است و اگر پالایش نکنیم و پول در اختیار او قرار دهیم کار بدتر از این خواهد شد.
نماینده مردم تهران گفت: در خصوص صندوق توسعه ملی کمیسیون جداولی که نسبت به این مورد بود را حذف کرده استو دیگر نمی توان به آن دسترسی زیاد داشت.
وی گفت: در تاریخ روزهای آخر دولت پیشین یک مصوبه ای در شورای عالی امنیت داشت که دو و نیم میلیارد تومان برای واردات دارو اختصاص داده شود و شش ماهه باید این میزان برگشت داده می شد اما شرکت جهاد سبز 152 هزار میلیارد تومانی که گرفته است 45 هزار میلیارد آن را برگرداننده است و بقیه آن را ساختمان خریده است 12 هزار میلیارد تومان قرض داده به شرکت دولتی دیگر و شرکت مدیریت و خدمات رسانی صنایع روستایی عشایری از 236 میلیونی که گرفته 173 میلیارد تومان داده دو ساختمان خریده است خیال نکنید که پول هایی که دست شرکت های دولتی می دهید کار درست می شود و مدیر کل امور مالی وزارتخانه از این پول کارهای عجیبی کرده است و 721 میلیارد تومان برای خود هزینه کرده است و کمیسیون در این خصوص تصمیم درستی گرفته است و این موضوع را کنترل کرده است.