به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»؛ به نقل از دیلی میل، چند سالی است استفاده از دستگاه های شناسایی کننده رانندگان مصرف کننده مشروبات الکلی توسط نیروهای پلیس در کشورهای مختلف جهان متداول شده و حال قرار است شیوه مشابهی برای مقابله با متخلفانی که با پیامک زدن در حین رانندگی حادثه آفرین می شوند به کار گرفته شود.
بر اساس طرح جدیدی که قرار است در آمریکا اجرا شود رانندگان بعد از تصادف رانندگی باید گوشی های خود را برای بررسی تسلیم پلیس کنند. ابزاری که به همین منظور طراحی شده و Textalyzer نام دارد مشخص خواهد کرد که آیا راننده در زمان وقوع تصادف در حال استفاده از تلفن همراه بوده است یا خیر.
فناوری یاد شده توسط شرکتی موسوم به Cellebrite ابداع شده و استفاده آزمایشی از آن در نیویورک آغاز شده است.
بررسی ها نشان داده کاربرانی که در زمان رانندگی از گوشی همراه استفاده می کنند، دیرتر به خطرات و موانع موجود بر سر راه واکنش نشان می دهند ولی 67 درصد رانندگان در آمریکا اذعان کرده اند که کماکان در زمان راندن خودروی خود از گوشی هایشان استفاده می کنند.
لذا مجلس محلی نمایندگان در نیویورک استفاده از ابزار جدیدی به نام textalyser یا تحلیل گر متن را به تصویب رسانده که به پلیس برای شناسایی مقصر تصادف کمک می کند. این ابزار از توان بالایی برای بررسی سریع گوشی ها و مشخص کردن نقش آن در وقوع تصادف برخوردار است. البته به منظور حفظ حریم شخصی دستگاه یاد شده نتایج بررسی های خود را خصوصی نگه می دارد و تنها اعلام خواهد کرد که گوشی در زمان وقوع تصادف در حال استفاده بوده است یا خیر.
آمار رسمی منتشر شده نشان می دهد در آمریکا هر روز 9 نفر به علت حواس پرتی در حین رانندگی کشته شده و 1153 نفر هم مجروح می شوند و بخش عمده این حواس پرتی ها ناشی از استفاده از گوشی است.