به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، سرلشکر سید یحیی صفوی دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا در سخنانی با اشاره به نشست سازمان همکاری اسلامی در ترکیه و روندهای عربستان سعودی در منطقه گفت: هدف ورود جدی عربستان به بحرانهای منطقهای و ایجاد ائتلافهای متعدد، ایفای نقش رهبری در میان کشورهای اسلامی و تقابل با نقش منطقهای جمهوری اسلامی ایران است که در صدد دعوت کشورهای اسلامی به وحدت و تقویت محور مقاومت اسلامی در منطقه است.
وی افزود: سعودیها با درک ضعف نظام سیاسی قدرت مطلقه پادشاهی و چالشهای درونی طیف شاهزادگان جوان و ماجراجو و تهدیدهای جمعیتی خودشان از فقر و فلاکت قسمت عمدهای از مردم عربستان، میخواهند فرار به جلو انجام دهند در حالی که ذات نظام سیاسی آنها فاقد مشروعیت و دموکراسی است. دو قطبی نمودن جهان اسلام در پس ائتلاف نظامی به اصطلاح کشورهای اسلامی ضد تروریسم، خطری بزرگ برای جهان اسلام و تهدیدی برای واگرایی کشورهای اسلامی از ایران است و اهتمام عربستان در ایجاد این ائتلاف، به منظور کاهش فشارهای منطقهای و بینالمللی علیه این کشور به عنوان خاستگاه تروریسم و گروههای افراطی است.
سرلشکر صفوی با تشریح اهداف ژئوپلیتیکی عربستان سعودی در ورود به بحرانهای منطقه اظهار داشت: عربستان سعودی تحت تأثیرمدیریت راهبردی آمریکاییها و صهیونیستها و با برخورداری از میلیاردها دلار ثروت نفتی، بعد از 5 سال مداخله در سوریه و لبنان و عراق و بحرین با شکست مواجه شده است و میخواهد نقش جدیدی را به نیابت از آمریکاییها و صهیونیستها برای مخالفت و رقابت استراتژیک با ایران ایفا نماید؛ ولی سیاستمداران ایران با هوشمندی و خردمندی برتر این نقش و توطئه جدید عربستان را نیز در منطقه خنثی خواهند کرد.
صفوی با اشاره به نقش مخرب استکبار و صهیونیسم جهانی در منطقه، اقدامات تفرقه افکنانه و جنگ افروزیهای برخی از دولتهای عربی را توطئه آمریکایی- صهیونیستی علیه قدرتگیری جهان اسلام دانست و در ریشهیابی این توطئه اظهار داشت: آمریکاییها پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی سابق، برای هژمونی خود در مقیاس جهانی و اینکه بتوانند از نظر اقتصادی، فرهنگی و امنیتی در جهان تسلط پیدا کنند تنها قدرت چالش آفرین فراروی خودشان را قدرت جهان اسلام میدیدند.
وی افزود: آنها با پذیرش این واقعیت که تفکراتشان دیگر قابلیت الهام بخشی ندارد و تأثیر خود بر افکار عمومی جهانیان را از دست دادهاند، با احساس خطر نسبت به تبدیل جهان اسلام به یک قطب بزرگ قدرت جهانی، در پی ایجاد یک اتفاق مهم و بازدارنده برآمدند.
صفوی با بیان اینکه آمریکاییها برای پیشگیری از وقوع این تحول بزرگ، طراحی بسیار پیچیده حادثه 11 سپتامبر را با لایهها و واسطههای چندگانه انجام دادند تصریح کرد: آنها میخواستند در پی این حادثه، یک جریان نو برای مبارزه با اسلام سامان دهند و در این راستا با دستاویز قراردادن حادثه 11 سپتامبر، گزاره "اسلام مساوی با تروریسم است" را نزد افکار عمومی انگارهسازی کردند.
دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا حملات تروریستی 11 سپتامبر را ریل گذاری برای لشکرکشی آمریکاییها و اشغال نظامی افغانستان و عراق و کلید زدن سناریوی خود برای درگیرساختن جهان اسلام با یک بحران بزرگ و پردامنه دانست و گفت: جهان اسلام با برخورداری از ظرفیتها و عوامل توانمندسازی همچون موقعیت جغرافیایی ممتاز، برخورداری از 75درصد ذخایر نفت جهان و و 57درصد ذخایرگاز جهان، سیطره بر گذرگاهها و تنگههای عبور اجباری بین المللی نظیر کانال سوئز، تنگه هرمز، باب المندب و همچنین موقعیت ژئوکالچر منحصربفرد، توانایی تبدیل شدن به یک قطب بزرگ قدرت در مقیاس جهانی را داراست.لذا آنها ایجاد بحران و چالش در سطح منطقهای و فراتر از آن را برای جلوگیری از به کارگیری قدرت جهان اسلام برای آزادی قدس شریف عملیاتی کردند.
این استاد جغرافیای سیاسی غلبه بر بحرانهای کنونی جهان اسلام از جمله جنگهای نیابتی و فتنه تروریستی گروهکهای تکفیری و سلفی را مهمترین گام در بیاثر سازی سناریوهای دشمنان اسلام معرفی کرد و افزود: هدف آمریکاییها و صهیونیستها، واگرایی جهان اسلام و تضعیف دولتها و ملتهای مسلمان و به طور مشخص مهار نفوذ انقلاب اسلامی ایران که پرچمدار وحدت و همگرایی در امت اسلامی است میباشد.
صفوی تصریح کرد: متأسفانه تحرکات تفرقه افکنانه و سیاستهای غیرمسئولانه برخی از کشورهای عربی، جهان اسلام را به سمت یک بحران بزرگ سیاسی و امنیتی پیش می برد.در چنین فضایی همگرایی و اقدام مشترک کشورهای اسلامی برای مقابله با این نقشه شوم یک ضرورت راهبردی است و مردم و نخبگان مذهبی، فرهنگی و سیاسی نقشی تعیین کننده در تشکیل امت واحده اسلامی دارند. بسیار خرسند هستیم که موسسه آینده پژوهی جهان اسلام با باور عمیق نسبت به این مهم، در صدد برگزاری یک همایش بزرگ بین المللی با مشارکت موثر دانشگاه شهید بهشتی است.
سردار صفوی در ادامه با تشریح اهداف برگزاری این همایش گفت: این همایش بزرگ در صدد است با شناخت چالش ها و بحران های ژئوپلیتیکی جهان اسلام، فهم دقیق و مشترکی از راهکارهای حل آنها را ترسیم کند و در توسعه روابط بین الملل و تولید ادبیات علمی و اجتماعی وحدت و همگرایی امت اسلام تأثیرگذار باشد. ما قصد داریم در این همایش پا از مباحث صرفا علمی فراتر بگذاریم و به واقعیت های منطقه و چالش های ژئوپلیتیکی موجود بپردازیم.
مولف کتاب برگزیده"وحدت جهان اسلام چشم انداز آینده" با برشماری برخی از بحران های ژئوپلیتیکی جهان اسلام افزود: بحران سوریه از جمله یک نزاع ژئوپلیتیکی میان آمریکا و متحدانش با ایران و روسیه است. همچنین جنگ عربستان علیه مردم مظلوم و بی دفاع یمن نیز اهداف ژئوپلیتیکی دارد.هم اکنون منطقه جنوب غرب آسیا محل نزاع و رقابت های ژئوپلیتیکی بازیگران فرامنطقهای شده است و بسیاری از جنگ افروزیها، ناامنیها، بحرانها و تحولات دامنهدار منطقه ناشی از همین رقابتهاست.
وی ادامه داد: برای تنظیم محورهای این همایش تا حد امکان واقع بین بودهایم و تلاش کردیم محورها را طوری تنظیم کنیم که بُعد نظریهپردازی و آینده پژوهی در مسائل حساس جهان اسلام امکانپذیر شود.
رییس موسسه آینده پژوهی جهان اسلام در تشریح محورهای همایش بینالمللی بحرانهای ژئوپلیتیکی جهان اسلام بیان داشت: نقش دولتها و بازیگران سیاسی درون منطقهای جهان اسلام و نقش دولتها و بازیگران مداخلهگر فرامنطقهای و همچنین نقش نخبگان مذهبی، سیاسی، فرهنگی به عنوان متغیرهای بحرانهای ژئوپلیتیکی جهان اسلام از جمله محورهای مورد تأکید این همایش است.
وی افزود: آخرین مهلت ارسال چکیده مقالات 15 اردیبهشت ماه و زمان نهایی ارسال اصل مقالات 15 مردادماه امسال خواهد بود و از همه محققان، پژوهشگران و اساتید و مسئولان که نسبت به مشکلات و چالشهای جهان اسلام احساس تعهد و دغدغه میکنند دعوت میکنیم تا نظرات خودشان را در قالب مقالات علمی و کاربردی از طریق سایت همایش به آدرس WWW.CONF.ISLAMIC-WORLD.IR ارسال نمایند.