اگر سوخت ندهند خودمان مي سازيم
آخرین اخبار:
کد خبر:۵۰۵۶۰
رئيس جمهور در گفت وگوي زنده تلويزيوني - 5:

اگر سوخت ندهند خودمان مي سازيم

رئيس جمهور گفت: مي گويند ما الآن سوخت 20 درصد به شما مي دهيم اما به اين شرط، ما نيز گفتيم که اين شرط را نمي پذيريم ما عضو آژانس هستيم، بايد بدهيد و اگر ندهيد ما مي سازيم.

به گزارش گروه سياسي «شبکه خبر دانشجو»، دكتر محمود احمدي نژاد ديشب درادامه گفت وگوي زنده تلويزيوني از شبکه يک سيما با بيان اينکه اصل تبادل سوخت پيشنهاد خود ما بود، گفت: رآکتور تهران در ابتدا سوخت 90 درصد مصرف مي کرد و بعد آژانس مصوبه اي گذاشت که سوخت هايي که راديو دارو توليد مي کنند سوخت آن 19،75 درصد شد.

وي با بيان اينکه 25 سال پيش از طريق آژانس از آرژانتين سوخت خريديم که تا دو سال ديگر تمام مي شود، افزود: ما به آژانس اعلام کرديم که حاضر به خريد هستيم.

رئيس جمهور با اشاره به اينکه مي دانستيم خيلي ها تمايلشان اين است که گذشته را کنار بگذارند و از اين پوزيشن و قيافه اي که گرفته اند بيرون بيايند، گفت: اين قيافه گرفتن ها فايده اي ندارد؛ چرا که چند سال که اخم کرده ايد چه چيزي بدست آورده ايد؟

احمدي نژاد اظهار داشت: خواستيم فرصتي بدهيم و فضا را براي آنها تغيير دهيم و گفتيم حاضر به خريد هستيم.

وي با بيان اينکه آژانس نامه اي بدون امضا به ما داد، افزود: آژانس اعلام کرد اين نامه پيشنهاد آمريکا و روسيه است مبني بر اينکه حاضريم شما سوخت خود را به ما بدهيد و ما غني سازي کنيم و برگردانيم.

رئيس جمهور با اشاره به اينکه با کليات اين موضوع موافق بوديم، گفت: اين مسئله براي ما مشکلي ندارد؛ زيرا فناوري را داريم.

احمدي نژاد افزود: گفتيم روند مذاکرات فني را براي ترتيبات اين کار انجام دهند و آنها اعلام کردند که فرانسه هم باشد؛ زيرا لوله سوخت را فرانسه دارد و روسيه نمي تواند و روسيه بايد غني کند.

وي گفت: ما با فرانسه مخالفت کرديم و گفتيم اين کشور تعهد داشته است 50 تن اورانيوم «يو اف 6» را به ما بدهد اما به تعهداتش عمل نمي کند.

رئيس جمهور با اشاره به اينکه آنها گفتند حق با شماست اما فرانسه هم باشد تا کار انجام شود، افزود: در بحث هاي فني يک جوي درست کردند که چون ايران 1200 کيلو سوخت دارد، ما مي خواهيم سوخت ايران را بيرون ببريم و ايران را از بمب دور کنيم.

احمدي نژاد گفت: در حاليکه ما بيشتر داريم و آژانس هم از اين موضوع مطلع است و هر روز نيز در حال ساخت هستيم.

وي با بيان اينکه براي ما سوخت 3 و نيم درصد مسئله پيش پا افتاده اي است و ما اين ميزان را 3 و نيم سال پيش داشتيم، افزود: فروردين سال 85 به فناوري دست پيدا کرديم و از آن زمان تاکنون 2 هزار کيلومتر جلوتر رفتيم.

رئيس جمهور  اين حرف را که ادعا مي کنند ما در پي ساخت بمب اتم هستيم بي ربط خواند و گفت: بارها اعلام کرده ايم نمي خواهيم بمب بسازيم.

احمدي نژاد با بيان اينکه ما مثل آنها نيستيم، افزود: همه چيز ما شفاف است و شجاعت آن را داريم که اگر روزي لازم باشد بسازيم يا اگر تصميم داشته باشيم، بگوييم.

وي گفت: مقام معظم رهبري اعلام کرده اند که از نظر مبنايي مخالفيم يعني از نظر اعتقادي با بمب مخالفيم.

رئيس جمهور افزود: نه در دکترين دفاعي ما و نه در برنامه صنعتي و اقتصادي ما بمب وجود ندارد.

احمدي نژاد با اشاره به تبليغات غربي ها گفت: متاسفانه عده اي نيز در داخل با آنها همراهي کردند که توطئه و کلک است.

وي افزود: ما به آنها پيغام داديم که آن حرف ها را تکذيب کنند؛ زيرا ما نمي توانيم حيثيت جمهوري اسلامي را وسط گذاريم و بيخودي خرج کنيم.

رئيس جمهور گفت: پيشنهاد داديم که آماده ايم با هم همکاري هسته اي کنيم و اشکالي ندارد 400 تن را مي دهيم، شما همان مقدار سوخت بدهيد و اين کار تکرار شود.

احمدي نژاد با بيان اينکه بايد به جاي تقابل، تعامل داشته باشيم، افزود: آژانس وظيفه دارد که سوخت را بدون شرط به ما بدهد.

وي گفت: عده اي در داخل سر و صدا کردند که اين توطئه و فريب غرب است و عده اي آن طرف مخالف اين کار بودند.

رئيس جمهور افزود: طبيعي است که هيچ وقت حيثيت ملت ايران را در جايي قرباني نمي کنيم.

احمدي نژاد گفت: 400 کيلو يا 1200 کيلو ارزش چنداني براي ما ندارد؛ زيرا ما فناوري را داريم و کارخانه در حال ساخت است و ما مي خواهيم از آن استفاده کنيم.

وي گفت: با توجه به اينکه مي توانيم خودمان اورانيوم با غناي 20 درصد را بسازيم حقش را محفوظ مي داريم، ما مي خواهيم يک تبادلي کنيم که شما از آن موضعي که داشتيد بيرون بياييد و ديگر برويم در ساخت نيروگاه و حال با هم همکاري مي کنيم.

رئيس جمهور افزود: اينها يک عده کساني بودند که در اوج فشارهاي هسته اي از اين طرف به ما فشار مي آوردند و مي گفتند کوتاه بياييد و حالا سوپر انقلابي شده اند.

احمدي نژاد گفت: حالا که گذشت، هم اينها و هم آنها خطا کردند و ما گفتيم حالا که اين طور شد ما نمي دهيم.

وي افزود: ما گفتيم شما غني کنيد 20 درصد بياوريد در خاک ايران و ما اين را با هم مبادله مي کنيم و آن هم به خاطر فضاي موجود بود.

رئيس جمهور گفت: ما نمي توانيم برويم در فضايي که بعداً از لحاظ سياسي متهم شويم.

احمدي نژاد با بيان اينکه ما براي تعامل پيشنهاد داديم، افزود: متأسفانه در آن سمت صهيونيست ها و انگليسي ها بر آنها غلبه و پافشاري کردند که بايد بدهيد گفتيم نه.

وي گفت: ما نيز گفتيم اين يک معامله است و شما حق نداريد شرط بگذاريد و اين واقعاً مسخره ترين موضعي بود که آژانس در عمرش گرفته بود.

رئيس جمهور افزود: مي گويند ما الآن 20 درصد به شما مي دهيم اما به اين شرط، ما نيز گفتيم که اين شرط را نمي پذيريم ما عضو آژانس هستيم، بايد بدهيد و اگر ندهيد ما مي سازيم.

احمدي نژاد گفت: ما که مشکلي نداريم و الآن من به ملت عزيز مي گويم که هيچ جاي نگراني نيست و ما خودمان توليد مي کنيم؛ زيرا فناوري اش را داريم.

وي افزود: ما اين فرصت را به آنها داديم اما آنها از اين فرصت استفاده نکردند.

رئيس جمهور گفت: البته هم بعضي ها در داخل مقصر بودند و هم آنها مقصرند؛ زيرا نمي بايست به فشار صهيونيست ها و انگليسي ها تن در مي دادند؛ به هر صورت آوردند در اين فضا که قطعنامه صادر کردند، گرچه اين قطعنامه هيچ مبناي حقوقي ندارد.

احمدي نژاد افزود: فوردو را ما اطلاع داديم و قرار بود که يک سال و نيم ديگر در آنجا تزريق انجام شود اما ما يک سال قبل اطلاع داديم.

وي گفت: ببينيد چه استدلال خنده داري مي کنند؛ مي گويند در دولت قبل يک تعهدي داده شده بود در ترتيبات سه مميز يک که هر کاري ايران مي خواهد بکند قبلش بايد خبر بدهد.

رئيس جمهورافزود: اين موضوع را تعليقش کرديم در شرايطي که اينها قطعنامه صادر مي کردند و مي گويند اين تأسيساتي که شما شروع کرديد قبل از تعليق آن بوده است.

احمدي نژاد گفت: اين يک حرف بچه گانه است و تهديد کردند که ما را بمباران مي کنند، ما رفتيم آنجا را گرفتيم و بعد از تعليق آن هم بوده، حتي اگر قبلش هم بوده حق ما بود.

وي افزود: ما حق داريم در کشور خودمان کار کنيم، ما عضو آژانس شده ايم، اين به آن معني نيست که آژانس به ما زور بگويد يا بخواهد حرفش را تحميل کند.

رئيس جمهور گفت: ما عضو شديم که کار خودمان را بکنيم و آنها نظارت کنند.

احمدي نژاد افزود: جالب اينکه زماني که ما به آژانس خبر داديم، رئيس جمهور امريکا آمد و گفت تأسيسات محرمانه کشف شده است، آنها مي گويند امريکا بعد از اينکه فهميد آن تأسيسات وجود دارد، ما اعلام کرده ايم.

وي گفت: آيا با اين سيستم مي خواهند دنيا را اداره کنند؟ از همين الآن معلوم است که شکست خورده است.

رئيس جمهور افزود: کشوري بمب اتم دارد، عضو آژانس نيست، هيچ تعهدي را نمي پذيرد، اصلاًٌ کاري با آن ندارند اما ما عضو آژانس هستيم، همکاري و قوانين را رعايت مي کنيم اما با ما بداخلاقي مي کنند.

احمدي نژاد گفت: ما مي گوييم داريم همکاري مي کنيم و (تسليحات) نداريم و شما هم هيچ نشانه اي نداريد اما ما را محکوم مي کنيد.

وي افزود: از نظر ما اين مسائل هيچ ارزش حقوقي ندارد، اينها قبلاً تجربه شده است، مي خواهند دوباره تجربه کنند، اصلاً ما هيچ حسابي براي اين موضوع باز نمي کنيم.

رئيس جمهور گفت: البته از بعضي ها انتظار نداشتيم به ويژه آقاي اوباما؛ رفتار آقاي اوباما واقعاً نگران کننده است.

ادامه دارد ...

/انتهاي پيام/ 

پربازدیدترین آخرین اخبار